Οι στιγμές που θα αναπολήσεις την εγκυμοσύνη σου - ειδικά την πρώτη

Ακόμα κι αν η εγκυμοσύνη δεν ήταν η αγαπημένη περίοδος της ζωής σου, υπάρχουν μερικές στιγμές που θα την σκεφτείς με γλύκα.

Πατούλια Kατερίνα
Οι στιγμές που θα αναπολήσεις την εγκυμοσύνη σου - ειδικά την πρώτη

Εντάξει, ψέματα δεν θα πούμε, δεν είναι η περίοδος της εγκυμοσύνης η πιο εύκολη στη ζωή κάθε γυναίκας. Από μόνες τους τόσες ορμόνες μαζεμένες και το άγχος για το θαύμα της ζωής που κουβαλάς στην κοιλιά σου, μπορούν να σε κάνουν μια άλλη, να ζεις σε γλυκιά παράνοια.

Έλα όμως που έρχονται εκείνες οι στιγμές, εκεί που έχεις φύγει μακριά από πάνες και μπιμπερό αλλά που θυμάσαι την εγκυμοσύνη σου και την αναπολείς με μια γλύκα που δεν υπάρχει παρόμοια.

Η στιγμή που τα παιδιά σου θέλουν να μάθουν λεπτομέρειες για την εποχή εκείνη που έκαναν βουτιές στην κοιλίτσα σου:

Ω ναι, τα παιδιά μεγαλώνουν και προτού το καταλάβεις, μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί σου σαν μεγάλοι άνθρωποι και θέλουν να μάθουν πώς ένιωθες όταν ήσουν έγκυος. Κάπου εκεί σε πιάνει μια νοσταλγία για τον χρόνο που περνάει τόσο γρήγορα, για τα παιδιά που μεγάλωσαν και για την κοιλίτσα που δεν θα φουσκώσει ξανά περιμένοντας ένα μωράκι.

Η στιγμή που πέφτεις τυχαία πάνω σε μία πόζα σου ούσα εγκυμονούσα

Διαγράφεις αρχεία από το πισί και πέφτεις πάνω στον φάκελο εγκυμοσύνης με όλες τις πόζες σου από τον πρώτο ως τον ένατο μήνα. Ή ακόμα καλύτερα πέφτεις πάνω σε εκείνο το άλμπουμ από τότε που ακόμα εκτύπωνες φωτογραφίες και βλέπεις εσένα και την κοιλίτσα σου σε όλο της το μεγαλείο. Ε, μια συγκίνηση τη νιώθεις!

Η στιγμή που είσαι στην ουρά του μάρκετ, της τράπεζας, της εφορίας:

Και η ουρά δεν προχωράει και η ώρα περνάει και ο νους σου πηγαίνει πίσω στην εποχή εκείνη που όχι μόνο όλοι σου παραχωρούσαν τη σειρά τους αλλά είχες το όμορφο δικαίωμα να προηγηθείς χωρίς να το ζητήσεις καν.

Περιμένω τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σου στο a.Patoulia@queen.dpg.gr και στο Instagram https://www.instagram.com/katiepatoulia/

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved