Ένα γράμμα σε εσένα μαμά που γέννησες πρόωρα

Είναι δυνατόν να γεννιούνται μωρά μόλις 800 γραμμάρια; Κι όμως! Όχι μόνο γεννιούνται αλλά είναι και οι μεγαλύτεροι μαχητές της ζωής! Παλεύουν από το πρώτο δευτερόλεπτο που βγαίνουν σε αυτό τον κόσμο για την πρώτη ανάσα της επιβίωσης!

Μαργαρίτα Νικολάου
Ένα γράμμα σε εσένα μαμά που γέννησες πρόωρα

Δίπλα σε όλες αυτές τις μαμάδες βρίσκονται τα Pampers. Πραγματικά δεν γνώριζα ότι υπάρχουν τόσο μικρές πάνες για πρόωρα μωρά, δεν γνώριζα ότι δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με τις Μαίες Μονάδων Νοσηλείας Νεογνών, ότι σχεδιάστηκαν ειδικά για να βελτιώσουν την άνεση κάθε μωρού, για να βοηθήσουν στη φροντίδα της επιδερμίδας τους στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών των μαιευτηρίων και πως τα Pampers Preemies δημιουργήθηκαν για να καλύψουν τις ανάγκες που έχουν τα πρόωρα νεογνά.

Όλα αυτά τα έμαθα μέσα από τo βίντεο που είδα χθες αργά το βράδυ και που στάθηκε αφορμή για το γράμμα που αποφάσισα να γράψω σε εσένα μαμά που γέννησες πρόωρα το μωρό σου...

Μια ροζ γραμμή στο τεστ εγκυμοσύνης, ένα ανάλαφρο φτερούγισμα στην κοιλιά, δάκρυα χαράς στο πρώτο υπερηχογράφημα, μήνες αναμονής, ελπίδες πως όλα θα πάνε καλά και μια πρόωρη γέννα! Αυτό έζησες. Έφερες στον κόσμο πρόωρα το μωρό σου. Δεν το ήθελες και δεν το περίμενες. Αλλιώς φανταζόσουν την ημέρα του τοκετού. Έτυχε ή έπρεπε για δικό σου καλό και για καλό του παιδιού σου να έρθει στον κόσμο πρόωρα. Μη νιώθεις τύψεις.

Απλά φαντάσου ότι το μικρό σου αγγελούδι από νωρίς, ήθελε να σου δείξει ότι είναι ένα δυνατό πλασματάκι και πως η ζωή του ανήκει. Σκέψου ότι ήρθε νωρίτερα στον κόσμο για να γνωρίσει πιο γρήγορα τον άνθρωπο που του μιλούσε όλους αυτούς τους μήνες, να νιώσει το χάδι του, την αγάπη του, την αγκαλιά του.

Τη δική σου αγκαλιά καλή μου μαμά!

Και ξέρεις κάτι; Το παιδί σου είναι ξεχωριστό! Έχει περισσότερα χαρίσματα από τα παιδιά που γεννιούνται στην ώρα τους! Και στο λέω αυτό εγώ, μια μαμά που γέννησα στην ώρα μου και μάλιστα με προγραμματισμένο τοκετό. Η κόρη μου γεννήθηκε και την κράτησα αμέσως στην αγκαλιά μου. Το δικό σου πλασματάκι γεννήθηκε και πάλεψε για τη ζωή του από την αρχή.

Η κόρη μου βγήκε ουρλιάζοντας, ενώ το δικό σου βγήκε αθόρυβα.

Η κόρη μου πρόλαβε να μάθει να αναπνέει ενώ το δικό σου έμαθε να αναπνέει μόνο του γιατί έπρεπε να επιβιώσει.

Η δική μου γεννήθηκε 3.200 κιλογραμμάρια ενώ το προωράκι σου λιγότερα... Μην ανησυχείς όμως, θα τετραπλασιάσει το βάρος του μέσα σε τέσσερις μήνες.

Μπορεί η κόρη μου να είναι ανεπτυγμένη αλλά να θυμάσαι ότι τα ακριβά αρώματα μπαίνουν σε μικρά μπουκαλάκια.

Η κόρη μου μπορεί να έχει πάρει πολλές αγκαλιές από εμένα, αλλά το δικό σου προωράκι είμαι σίγουρη ότι έχει πάρει περισσότερες αγκαλιές και χάδια από εσένα.

Να είσαι ευγνώμων για κάθε στιγμή που ζεις έχοντας αγκαλιά το πρόωρο μωρό σου, για κάθε εμπόδιο που ξεπέρασε και για όλα εκείνα που οι άλλες μαμάδες θεωρούμε δεδομένα. Έχεις τόση δύναμη μέσα σου που ούτε εσύ η ίδια δεν το γνωρίζεις. Τη δύναμη αυτή την αντλείς καθημερινά από το μωρό σου που βλέπεις μέσα στη θερμοκοιτίδα να παλεύει για τη ζωή του.

Είσαι ευλογημένη που έφερες στον κόσμο αυτό το πλάσμα. Ένα πλάσμα αποφασισμένο να ζήσει! Τι περισσότερο μπορείς να ζητήσεις ως μητέρα;

Να θυμάσαι πως σε θαυμάζω… Εσένα και κάθε μαμά που έρχεται αντιμέτωπη με τον πρόωρο τοκετό!

Δες και εσύ το βίντεο που στάθηκε αφορμή να γράψω το σημερινό μου άρθρο!



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved