Απογαλακτισμός: ξεκινώντας τις στερεές τροφές στο μωρό σας

Για μήνες, το μωρό σας αναπτυσσόταν μόνο με μητρικό γάλα ή γάλα φόρμουλας. Τώρα που μεγαλώνει ακόμα περισσότερο, φαίνεται να αποζητά περισσότερα από το γάλα.

Απογαλακτισμός: ξεκινώντας τις στερεές τροφές στο μωρό σας

Πότε είναι η κατάλληλη περίοδος να εισάγετε στέρεα τροφή στη διατροφή του;

Ποιες τροφές πρέπει να προηγηθούν;

Ρόλοι ταΐσματος. Καθώς ξεκινά αυτό το νέο στάδιο, έχει σημασία να καταλάβετε ο καθένας τους ρόλους που πρέπει να παίξετε, ώστε να μεγαλώσει σωστά και να αποκτήσει σωστές διατροφικές συνήθειες για μια ζωή.

Να θυμάστε:

Είστε υπεύθυνοι να διαθέτετε στο παιδί σας υγιεινές και κατάλληλες τροφές με τρόπο που να μπορεί να τις διαχειριστεί. Το παιδί σας είναι υπεύθυνο για το τι τρώει, πότε και πόσο τρώει. Είναι ταυτόχρονα μαθητής και εξερευνητής κι εσείς υποστηρικτικές, διασφαλίζοντας την ευκολία πρόσβασης. Σίγουρα σημάδια. Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες συστάσεις, εισάγετε τη στέρεα τροφή όταν το μωρό σας φτάσει τους 4 με 6 μήνες.

Μπορεί να είναι έτοιμο για να προσλάβει στέρεα τροφή όταν: Έχει διπλασιάσει το βάρος του και ζυγίζει περίπου 6 κιλά. Κάνει κινήσεις με το στόμα του, όταν βλέπει άλλους να τρώνε. Πεινάει ακόμα και μετά από μια επαρκή ποσότητα μητρικού γάλακτος ή γάλακτος φόρμουλας. Δεν σπρώχνει έξω με τη γλώσσα του το κουτάλι όταν προσπαθείτε να το ταΐσετε. Τραβάει προς τα μέσα το κάτω χείλος του αντί να το προβάλει προς τα έξω.

Στηρίζει το κεφάλι ψηλά μόνο του. Κάθεται σε όρθια θέση με ευκολία, όταν έχει κάποια στήριξη. Παρακολουθεί με τα μάτια του το φαγητό. Κλείνει τα χείλη του μπροστά στο φαγητό. Αντιδράσεις στο φαγητό. Εισάγετε κάθε φορά μία νέα τροφή για να δείτε εάν το παιδί σας έχει κάποια αλλεργική αντίδραση ή ευαισθησία στη συγκεκριμένη τροφή. Οι αντιδράσεις στις τροφές συνήθως εμφανίζονται σαν εξανθήματα στο πρόσωπο ή στην περιοχή που καλύπτει η πάνα, με εμετό ή αραιά κόπρανα. Τα μωρά δεν χρειάζονται τη ζάχαρη ή το αλάτι που τρώνε οι ενήλικες, επομένως, μην τα προσθέτετε στο φαγητό του παιδιού σας, ακόμα και αν σας φαίνεται άνοστο.

Τα βασικά του ταΐσματος

Να ξεκινάτε πάντα με τη στέρεα τροφή σε κουτάλι. Μην τη βάλετε ποτέ σε μπουκάλι. Ξεκινώντας, κρατήστε το μωρό σας στην αγκαλιά σας. Διασφαλίστε ότι το κεφάλι και ο αυχένας του είναι σε όρθια θέση. Να μιλάτε σιγά. Όταν ξεκινάει, χρειάζεται να συγκεντρωθεί. Κρατήστε το γεμάτο κουτάλι μπροστά από το μωρό σας και περιμένετε να ανοίξει το στόμα του. Βάλτε λίγο φαγητό στα χείλια του για να το δελεάσετε, εάν κρατά το στόμα του κλειστό.
Περιμένετε να δώσει σημασία στο κουτάλι, πριν το βάλετε στο στόμα του. Σταματήστε όταν κλείσει το στόμα του, γυρίσει το κεφάλι του ή το σώμα του. Αφήστε το να πιάσει το φαγητό του.

Είναι ο τρόπος του για να το ανακαλύψει. Προσέξτε τις εκφράσεις του δικού σας προσώπου. Εάν μειδιάσετε καθώς του παρουσιάζετε πουρέ αρακά, το μωρό σας θα αναρωτιέται γιατί του δίνετε αυτό το πράσινο πράγμα. Το γάλα είναι ακόμα σημαντικό, αλλά να δίνετε πρώτα στέρεα τροφή στο μωρό σας ώστε να το ενθαρρύνετε να δεχτεί νέες τροφές.

Το μωρό σας μεγαλώνει και ξεκινά να αλληλοεπιδρά και να εξερευνά τον κόσμο. Όταν το μωρό είναι στεγνό, αισθάνεται άνετα, και όταν αισθάνεται άνετα, θα νιώσει ταυτόχρονα και εμπιστοσύνη! Όταν τα μωρά αρχίζουν να μπουσουλάνε, να παίζουν ή να γίνονται πιο ενεργά, η αλλαγή πάνας γίνεται μια πρόκληση για τους γονείς. Προκειμένου να τους υποστηρίξουν, τα Pampers παρουσίασαν τις πάνες-βρακάκι Pampers Pants από μέγεθος 3, τόσο εύκολα στην εφαρμογή όσο και στην αφαίρεση χωρίς να ενοχλούν το μωρό από την εξερεύνηση του κόσμου και προσφέροντας μέχρι και 12 ώρες στεγνότητας! Οι πάνες- βρακάκι Pampers Pants με την ελαστική μέση τους και χωρίς ταινίες είναι εύκολα στην εφαρμογή με μία μόνο κίνηση, έχοντας εξαιρετική εφαρμογή και προσφέροντας μέχρι 12 ώρες στεγνότητας.

Δείτε περισσότερα εδώ:DPG Network
Δείτε επίσης
© 2012-2023 Mothersblog.gr - All rights reserved