Αποτοξίνωση: 'Εξι τροφές που θα σας βοηθήσουν να αποβάλλετε τις τοξίνες (vid)

Μήπως ήρθε η ώρα για αποτοξίνωση;

Αποτοξίνωση: 'Εξι τροφές που θα σας βοηθήσουν να αποβάλλετε τις τοξίνες (vid)

Ο οργανισμός έχεις τις δικές του άμυνες και συχνά "στέλνει" προειδοποιητικά μηνύματα αν κάτι δεν πάει καλά. Για παράδειγμα αν αισθάνεστε συνεχώς κόπωση ή δεν έχετε διάθεση ( και εφόσον δεν υπάρχει κάποιο παθολογικό αίτιο) τότε θα πρέπει να κάνετε μια αλλαγή στη διατροφή σας.

Υιοθετήστε πιο υγιεινές συνήθειες και επιλέξτε τροφές που ενεργοποιούν τον μεταβολισμό σας. Τα αποτελέσματα μπορεί να μην τόσο άμεσα όσο θα θέλατε (σε 10 μέρες για παράδειγμα) αλλά θα έχουν διάρκεια.

Εντάξτε στη διατροφή σας αυτές τις έξι τροφές και πείτε αντίο στις τοξίνες.

Ξηροί καρποί

Οι πρωτεΐνες και οι φυτικές ίνες που περιέχουν σας κάνουν να νιώθετε πλήρεις και μειώνουν σημαντικά την ξαφνική επιθυμία για ένα σνακ μέσα στην ημέρα. Αρκεί να μην το παρακάνετε. Επίσης, οι ξηροί καρποί σε λογικές ποσότητες και στη λιγότερο επεξεργασμένη τους μορφή (π.χ. ανάλατοι, άψητοι) μπορεί να είναι ιδιαιτέρως ευεργετικοί για την υγεία του οργανισμού μας και την πρόληψη ασθενειών, όπως τα καρδιαγγειακά νοσήματα.

Αγγούρι

Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β αλλά και οι υδατάνθρακες τονώνουν τον οργανισμό και σας προσφέρουν ενέργεια, όταν αρχίζουν να εμφανίζονται τα πρώτα σημάδια κούρασης.Το αγγούρι ανήκει στις τροφές με «αρνητικές θερμίδες». Αυτό σημαίνει ότι το σώμα μας καίει περισσότερες για να το μεταβολίσει σε σύγκριση με τις θερμίδες που περιέχει το ίδιο. Επίσης, η μεγάλη περιεκτικότητα του σε νερό εντείνει το αίσθημα του κορεσμού.

Δείτε τις υπόλοιπες τροφές που βοηθούν στην αποτοξίνωση στο βίντεο που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved