Πώς να κοιμηθείτε ξανά, αν το μωρό σας ξυπνήσει τη νύχτα

Μάθετε πώς να βελτιστοποιήσετε τον ύπνο σας με πέντε απλές συμβουλές. 

Πώς να κοιμηθείτε ξανά, αν το μωρό σας ξυπνήσει τη νύχτα
Bigstock

Είναι 1 το ξημέρωμα και ξυπνάτε ακόμα μια φορά για να θηλάσετε το νεογγέννητό σας το οποίο μπορεί να αρνηθεί ή να αρχίσει να κλαίει , αυξάνοντας τα επίπεδα άγχους και στρες σας.

Προσπαθείτε να ξανακοιμηθείτε, αλλά είναι πολύ δύσκολο. Αυτό μπορεί να συμβεί αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της νύχτας και είναι ένα σενάριο πολύ συνηθισμένο για τις νέες μητέρες.

Το αποτέλεσμα; Ελάχιστος ύπνος, κατακερματισμένος και ουσιαστικά ανύπαρκτος.

Ο καλός ύπνος είναι σημαντικός για τη γενική σωματική και ψυχική ευεξία. Βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, στη βελτίωση της μνήμης και στην καταπολέμηση της κατάθλιψης.

Ακολουθούν 5 συμβουλές για βελτιστοποίηση σχετικά με την ποιότητα του ύπνου και τα οφέλη του μετά τον τοκετό.

1. Εάν είναι δυνατόν, προσπαθήστε να κοιμηθείτε λίγο τις πρωινές ώρες , όπου θα αποκομίσετε το μέγιστο όφελος από τον βαθύτερο στάδιο του ύπνου, τον nonREM.

2. Αποφύγετε τη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών κατά τη διάρκεια της νύχτας φοράτε γυαλιά με μπλε φίλτρο.

3. Τα βράδια χρησιμοποιήστε λάμπες ή νυχτερινά φωτάκια.

4. Βεβαιωθείτε ότι το κρεβάτι σας είναι άνετο. Δοκιμάστε ένα επιπλέον κάλυμμα στρώματος, ένα αυχενικό μαξιλάρι ή ένα επιπλέον μαξιλάρι εάν κοιμάστε στο πλάι. Μετά από μια καισαρική τομή , μπορεί επίσης να σας φανεί πιο άνετο να έχετε ένα μαξιλάρι κάτω από τα γόνατά σας.

5. Δοκιμάστε μερικές ασκήσεις αναπνοής . Μετρήστε μέχρι το 4 εισπνέοντας και εκπνέοντας μετρήσετε το μέχρι το 6 ή το 8. Νιώστε την κίνηση του στήθους και της κοιλιάς σας. Επαναλάβετε για λίγα λεπτά.

Το να είστε νέα μαμά συνοδεύεται από πολλές προκλήσεις , αλλά είναι σημαντικό να φροντίζετε τον εαυτό σας, ακόμα κι αν κάνετε ένα βήμα τη φορά.

Πηγή: helenkimphysicaltherapy.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved