Όταν η μανούλα είναι άρρωστη

Η μαμά είναι άρρωστη: Mini οδηγός επιβίωσης

Όταν η μανούλα είναι άρρωστη

Όταν η μαμά αρρωσταίνει - Tips για να τα βγάλει πέρα

Bigstock

Όλα τα βιβλία μητρότητας, όπως θα έχετε προσέξει έχουν πολλά κεφάλαια. Συνήθως ξεκινούν από τη γονιμότητα, προχωρούν με την εγκυμοσύνη και όλα όσα πρέπει να περιμένει μέσα στους 9 μήνες μια έγκυος, ακολουθούν τα κεφάλαια της μητρότητας των πρώτων ημερών με το μωρό και μερικές ακόμη συμβουλές για κάθε σημαντικό ορόσημο.

Κάπου εκεί, υπάρχουν συμβουλές και tips για όταν ένα παιδί αρρωστήσει. Κανένα βιβλίο όμως, δεν αναφέρει τι μπορεί να κάνει μια μαμά όταν αρρωστήσει εκείνη.

Γιατί; Γιατί μάλλον... μια μαμά δεν επιτρέπεται να αρρωστήσει. Ποτέ! Εντάξει, μπορεί να έχει ένα συνάχι, μπούκωμα, πονόλαιμο, πόνο στην κοιλιακή χώρα, πονοκέφαλο... αλλά όλα είναι περαστικά... για την μανούλα πάντα, έτσι;

Τι μπορεί να κάνει μια άρρωστη μαμά για να τα βγάλει πέρα. Παρακάτω ακολουθεί ένα mini οδηγός επιβίωσης με συμβουλές που θα σας επιτρέψουν να ξεκουραστείτε και να αναρρώσετε, λίγο πιο γρήγορα.

5 μυστικά για να τα βγάλει πέρα με τα παιδιά στο σπίτι μια μαμά που είναι άρρωστη

Ακυρώστε ό,τι έχετε κανονίσει

Πάρτε άδεια από τη δουλειά, ακυρώστε τυχόν ραντεβού και προγραμματίστε τα εκ νέου. Όλα μπορούν να περιμένουν. Δώστε χρόνο ξεκούρασης στον εαυτό σας. Είναι ΟΚ!

Πείτε ναι στον επιπλέον χρόνο οθόνης

Σαν καλοί γονείς που είμαστε σίγουρα θέλουμε τα παιδιά μας να περνούν όσο το δυνατόν λιγότερο χρόνο μπροστά από μια οθόνη. Στην περίπτωση όμως που η μανούλα αρρωστήσει, αυτό μπορεί να αλλάξει. Αφήστε τα παιδιά σας να δουν ταινίες κινουμένων σχεδίων όλο το πρωί (αν τα έχετε σπίτι και δεν πηγαίνουν σχολείο). Εσείς θα ξεκουραστείτε στον καναπέ όσο θα βλέπετε για πολλοστή φορά το Frozen.

Παραγγείλτε pizza

Ναι!! Θα ακούσετε να αναφωνούν τα μικρά σας τη στιγμή που θα τους πείτε «pizza» όταν σας ρωτήσουν «τι θα φάμε σήμερα μαμά». Αν πάλι δεν θέλετε pizza τόσο τα σουβλάκια όσο και τα burger είναι μια καλή λύση. Δεν θα πάθουν τα παιδιά τίποτε αν για 2-3 μέρες απολαμβάνουν junk food.

Μην σκέφτεστε την ακαταστασία

Για μια ή δύο μέρες τα άπλυτα μπορούν να περιμένουν. Το πιο σημαντικό είναι να γίνετε εσείς καλά όχι να βάλετε πλυντήριο. Αν από την άλλη σας πιάνει πονοκέφαλος, βλέποντας τα άπλυτα πιάτα στον νεροχύτη, ζητήστε από τα παιδιά σας να το γεμίσουν ή να το αδειάσουν. Είναι μια διασκεδαστική διαδικασία και θα τα κρατήσει απασχολημένα.

Ζητήστε βοήθεια

Μην ντρέπεστε να ζητήσετε βοήθεια από τους γονείς σας, τα πεθερικά σας ή τις φίλες σας. Δείτε ποιος από τους φίλους ή τους συγγενείς είναι πιο κοντά και ζητήστε τους να παραλάβουν τα παιδιά από το σχολείο, να τα πάνε στις δραστηριότητές τους ή να σας φτιάξουν μια ζεστή σουπίτσα και να σας τη φέρουν.

Κάποια στιγμή όλες οι μαμάδες αρρωσταίνουν και μερικές μέρες γίνονται πιο δύσκολες από μερικές άλλες. Με αυτόν τον μικρό οδηγό επιβίωσης θα κάνετε λίγο καλύτερες τις μέρες μέχρι να αισθανθείτε ότι μπορείτε να πάρετε ξανά τον έλεγχο στα χέρια σας. Εξάλλου, ό,τι είναι καλό για τη μαμά είναι καλό και για την οικογένειά της.

*αλήθεια, εσείς έχετε κάποια tips που θα μπορούσατε να μοιραστείτε μαζί μας; Πώς τα βγάζετε πέρα όταν αρρωσταίνετε;

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved