Για τη μαμά που όλη η οικογένειά της είναι άρρωστη (το ίδιο και εκείνη)

Αν μια μαμά αρρωστήσει, θα πρέπει να καλέσεις ενισχύσεις. Βέβαια ακόμη και αν μια μαμά δεν αρρωστήσει, θα πρέπει πάλι να καλέσεις ενισχύσεις.

Για τη μαμά που όλη η οικογένειά της είναι άρρωστη (το ίδιο και εκείνη)
Bigstock

Το μόνο χειρότερο πράγμα από το να αρρωστήσουν τα παιδιά σου είναι να αρρωστήσεις κι εσύ. Γιατί τότε ποιος θα τα κάνει όλα στο σπίτι και ποιος θα φροντίσει όλους τους αρρώστους;

Αν η μαμά αρρωστήσει, πρέπει να καλέσεις ενισχύσεις. Καλά, ακόμα κι αν η μαμά δεν αρρωστήσει θα πρέπει να καλέσεις ενισχύσεις. Η γρίπη + παιδιά = δεν αστειεύεται. (Επίσης, η αντρική γρίπη δεν είναι αστεία, οπότε ελπίζω πραγματικά να μην αρρωστήσει και ο σύζυγός μου!)

Κολλήσαμε γρίπη αυτή την εβδομάδα. Και μέχρι στιγμής ήταν άρρωστα μόνο τα δύο μου παιδιά. Αλλά ξέρω ότι είναι μόνο θέμα χρόνου να κολλήσουμε και οι υπόλοιποι. Κάθε πόνος που αισθάνομαι ή φτέρνισμα, με κάνει να νιώθω ότι δεν θα την γλιτώσω… (χτυπήστε ξύλο, σας παρακαλώ)

Βλέποντας την κόρη μου τόσο άρρωστη πονάει η καρδιά μου. Βρίσκεται στον καναπέ ξαπλωμένη και αβοήθητη με ρόδινα μάγουλα—η θερμοκρασία της ανέβηκε. Θέλω να την κρατήσω στην αγκαλιά μου και να τη φροντίσω ώστε να αναρρώσει. Και προσπαθώ.

Αλλά αποδεικνύεται ότι το νεογέννητό μου δεν συνειδητοποιεί ότι πρέπει να καθαρίσω τον εμετό και να βοηθήσω την αδερφή του να βγάλει τα ρούχα που λέρωσε όταν είχε ένα ατύχημα τη στιγμή που αποκοιμήθηκε στον καναπέ. Το μεσαίο παιδί μου δεν φαίνεται να νοιάζεται και πολύ που μόλις έβαλα το μωρό να κοιμηθεί και επίσης δεν νοιάζεται που η άρρωστη αδερφή του δεν θέλει να ουρλιάζει τα κάλαντα πάνω από το κεφάλι της.

Έχω συνηθίσει τον εμετό (βλέπετε μεγαλώνω δύο παιδιά και ένα μωρό που καθημερινά βγάζει γουλιές) αλλά όταν σε εκνευρίζουν όταν κάνουν εμετό δύο ή περισσότερα άτομα στη ζωή σου. Ξέρεις κάτι; Αξίζεις ένα διάλειμμα.

Λοιπόν, μαμά, να τι θέλω να θυμάσαι.

Αυτό που χρειάζονται τα μωρά σου είσαι εσύ.

Εσύ και οι αγκαλιές σου. Εσύ και η ήρεμη φωνή σου. Εσύ και ο μαγικός τρόπος που κάνεις τα παιδιά σου να νιώθουν ασφάλεια και αγάπη. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι πρέπει να κάνεις μια παύση από την εργασία σου ή να αφήσεις τα πιάτα στον νεροχύτη να περιμένουν ή να ακυρώσεις οποιαδήποτε άλλα σχέδια μπορεί να έχεις κάνει. Δεν θα σε διώξει κανείς από τη δουλειά σου, αν μείνεις με το άρρωστο παιδί σου στο σπίτι, τα σχέδιά σου μπορείς να τα προγραμματίσεις ξανά και τα πιάτα κάποια στιγμή θα πλυθούν. (Δυστυχώς δεν εξαφανίζονται ως δια μαγείας.)

Ζήτα βοήθεια

Εάν έχεις ανθρώπους που μπορείς να ζητήσεις βοήθεια, πέταξε την περηφάνια σου στον αέρα και ζήτα τους βοήθεια βρε αδερφέ. Για μένα, αυτή η βοήθεια ήρθε από τα πεθερικά μου - έρχονταν για επίσκεψη και ευτυχώς δεν τους τρόμαξε η γρίπη. Αντίθετα, έβγαλαν ένα εκατομμύριο πλυντήρια ρούχων, βοήθησαν στη χορήγηση φαρμάκων, πρόσεχαν και φρόντιζαν τα άλλα παιδιά μου όταν χρειαζόταν να πάω το μεγαλύτερο στο γιατρό και δεν πτοήθηκαν ούτε μια στιγμή. Μου έσωσαν τη ζωή.

Προσπάθησε να απολαύσεις τον χρόνο αυτό

Η ζωή φαίνεται τόσο πολυάσχολη τις περισσότερες μέρες. Βιαζόμαστε , τρέχουμε, σχεδιάζουμε και προετοιμάζουμε, πάμε και ερχόμαστε. Αλλά όταν κάποιος στην οικογένεια είναι άρρωστος, αναιρούνται όλες οι οδηγίες για τον χρόνο οθόνης, φοράμε μόνο πιτζάμες 24/7 και χαλαρώνουμε, χαλαρώνουμε, κοιμόμαστε, καθόμαστε, ξαπλώνουμε, ξεκουραζόμαστε και δεν νιώθουμε καθόλου ενοχές για αυτό. Επειδή, σε αντίθεση με την «πραγματική ζωή» (όχι τη «ζωή της γρίπης»), ο χρόνος δεν είναι τίποτα, παρά ένας αριθμός, που πρέπει να ακυρώσουμε όλες τις άλλες υποχρεώσεις μας και αυτό αν με ρωτάτε είναι κάπως μαγικό.

Κάνε κάτι για τον εαυτό σου

Για εμένα αυτό σήμαινε ότι επιτέλους θα σήκωνα εκείνο το βιβλίο που ήθελα να διαβάσω και θα διάβαζα πάνω από δύο σελίδες. Είναι τα μικρά πράγματα της ζωής, έτσι δεν είναι; Είδαμε πολλές ταινίες αυτή την εβδομάδα. Χουχουλιάσαμε στον καναπέ. Τα παιδιά μου αποκοιμήθηκαν επάνω μου - το καλύτερο συναίσθημα στον κόσμο. Φτιάξαμε χειροτεχνίες από χαρτί, που τώρα καλύπτουν όλο το σπίτι. Και εκτός από τους πυρετούς και τα υπόλοιπα συμπτώματα που ήρθαν μόλις τα παιδιά αρρώστησαν, ήταν ένα υπέροχο σαββατοκύριακο.

Κάποιες φορές με το να κόβουμε ταχύτητα - ακόμη και με αυτόν τον τρόπο- είναι αυτό που χρειαζόμαστε για να αναζωογονηθούμε.

Όλοι μιλούν για τις διάφορες φάσης της μητρότητας. Μην ανησυχείτε, αυτή είναι απλώς μια φάση. Αυτή είναι μόνο μια φάση που θα περάσει. Οι ιώσεις περνούν.

Και όπως συμβαίνει κάθε φορά μετά από μια καταιγίδα, έρχεται το ουράνιο τόξο. Οι ταινίες, οι χειροτεχνίες και οι αγκαλιές ήταν η ηρεμία μου. Όποια και αν είναι η δική σου ηρεμία μαμά, ελπίζω να την απολαύσεις. Επειδή μετά την ίωση θα επιστρέψεις και πάλι στην γρήγορη καθημερινότητά σου.

πηγή: Colleen Temple / mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved