Πέντε λόγοι για τους οποίους δεν είναι και ό,τι καλύτερο να είσαι άρρωστη και μαμά

Πότε δεν μου άρεσε να είμαι άρρωστη. 

Μαργαρίτα Νικολάου
Πέντε λόγοι για τους οποίους δεν είναι και ό,τι καλύτερο να είσαι άρρωστη και μαμά

Από τότε που ήμουν παιδί. Και το χειρότερο όλων; Δεν μου αρέσει να είμαι άρρωστη ακόμη και τώρα που είμαι μαμά. Το σιχαίνομαι!

Όχι επειδή με εξαντλεί ο πυρετός, ο βήχας, το μπούκωμα ή ο πονόλαιμος, απλά επειδή δεν μπορώ να ξεκουραστώ, δεν μπορώ να βρω χρόνο το κορμί μου να αναρρώσει και επειδή συνεχίζω να κάνω ό,τι έκανα και πριν αρρωστήσω όπως για παράδειγμα να φροντίζω την κόρη μου, να μαγειρεύω, να πηγαίνω για δουλειά, να συμμαζεύω το σπίτι, να καθαρίζω και γενικότερα δεν σταματώ να κάνω όλα εκείνα τα πράγματα που κάνουν όλες οι μαμάδες και δη οι εργαζόμενες καθημερινά.

Δεν υπάρχουν οι μέρες ασθένειας όταν είσαι γονιός

Δεν μπορείς να σταματήσεις τη «μητρότητα» όταν αρρωσταίνεις. Υπάρχουν ευθύνες που πρέπει να αντιμετωπίσεις. Όσο πυρετό και αν έχεις πρέπει να σταθείς στα πόδια σου καλή μου μαμά, γι' αυτό φρόντισε να μην αρρωστήσεις. Επειδή δεν ξέρεις τι «καλούδια» (ιώσεις δηλαδή) θα σου κουβαλήσει το παιδί από το σχολείο, έχε στο σπίτι σου ένα συμπλήρωμα διατροφής Terra Forte για να τα βγάλεις πέρα. Πρόκειται για τη δική μου «ανακάλυψη» για φέτος που ενισχύει το ανοσοποιητικό και περιέχει χυμό από σαμπούκο και πρωτόγαλα. Να θυμάσαι είναι ιδανικό για όλη την οικογένεια -ναι, ακόμη και για τα παιδιά σου αν είναι πάνω από ενός έτους (εγώ το δίνω στην κόρη μου)- και θα σε βοηθήσει να πεις «αντίο» σε ιώσεις, στον ιό της γρίπης, αλλά και το κοινό κρυολόγημα.

Το παιδί σου δεν νοιάζεται που είσαι άρρωστη

Όσο σκληρό και αν ακούγεται, ναι δεν τους «καίγεται» καρφάκι για το αν είσαι άρρωστη όχι. Δεν θα είναι ευγενικά μαζί σου, δεν θα νοιαστούν. Απλά θα θέλουν -όπως η κόρη μου όταν είμαι εγώ άρρωστη- να τα διαβάσεις, να τα φροντίσεις, να τους μαγειρέψεις, να τα πας ακόμη και στις δραστηριότητές τους.

Δεν θα μπορείς να κοιμηθείς

Είναι γνωστό και τεκμηριωμένο, ότι η έλλειψη ύπνου επηρεάζει αρνητικά το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Στην πραγματικότητα, μελέτες έχουν δείξει ότι ο ύπνος βοηθά πραγματικά στην καταπολέμηση των ιώσεων και των κρυολογημάτων. Δυστυχώς, όταν είσαι μαμά δεν μπορείς να απολαύσεις τον ύπνο σου ακόμη και όταν είσαι άρρωστη. Είτε είσαι νέα μαμά με νεογέννητο και ξυπνάς τη νύχτα για να το ταΐσεις, είτε ξυπνάς νωρίς το πρωί για να ετοιμάσεις το παιδί σου για το σχολείο, δεν μπορείς να κρυφτείς κάτω από τα σκεπάσματα για να ξεκουραστείς και να αναρρώσεις.

Θυμίζεις στον εαυτό σου ότι δεν είσαι υπερηρωίδα

Σε εμάς τους γονείς μας αρέσει να σκεφτόμαστε τους εαυτούς μας ως υπερήρωες, αλήθεια. Εγώ για παράδειγμα αισθάνομαι σαν τη Wonder Woman όταν ξυπνάω το πρωί, ετοιμάζω την κόρη μου για το σχολείο, φεύγουμε μαζί, πηγαίνω στο γραφείο, φεύγω στις 4, πηγαίνω να την πάρω από το ολοήμερο, επιστρέφουμε σπίτι, της στύβω χυμό, χαλαρώνει για ένα τέταρτο, διαβάζουμε για το φροντιστήριο, πάμε αγγλικά ή μπαλέτο, την αφήνω, πηγαίνω σουπερμάρκετ μέχρι να τελειώσει ή επιστρέφω σπίτι για να σιδερώσω, πηγαίνω να την πάρω από τα αγγλικά ή το μπαλέτο, γυρίζουμε σπίτι, τελειώνουμε το διάβασμα, μαγειρεύω για την επόμενη μέρα, την κάνω μπάνιο... πφφφ και μόνο που τα γράφω κουράζομαι. Ε, μα είμαι μια σούπερ ηρωίδα. Φαντάσου λοιπόν, όλα τα παραπάνω να τα κάνω έχοντας ένα υπέροχο κρυολόγημα ή μια γρίπη να με ταλαιπωρεί..

Φοβάσαι μην κολλήσεις το παιδί σου

Ξεκάθαρα! Ο μεγαλύτερος φόβος που έχει κάθε γονιός όταν έχει «τσιμπήσει» μια γρίπη ή ένα κρυολόγημα είναι να μην κολλήσει το παιδί του. Το ίδιο σίγουρα θα φοβάσαι και εσύ τους τελευταίους μήνες που η γρίπη, το κρυολόγημα και άλλες πολλές ιώσεις έχουν κάνει την εμφάνισή τους.

Γι' αυτό αν θες να είσαι εσύ καλά και η οικογένειά σου καλύτερα φρόντισε να μην αρρωστήσεις. «Φύλαγε τα ρούχα σου, να' χεις τα μισά» δεν λέει μια παροιμία; Ε, και εσύ φρόντισε να έχεις στο σπίτι σου ένα φυσικό συμπλήρωμα διατροφής για να σε βοηθήσει να «φορτσάρεις»!

Θα σου προτείνω το συμπλήρωμα διατροφής Terra Forte από την Genecom με χυμό από σαμπούκο και πρωτόγαλα. Το πρωτόγαλα είναι το γάλα των πρώτων ωρών και ημερών που τα θηλαστικά παρέχουν στα νεογνά τους και περιέχει ανοσολογικούς και αμυντικούς παράγοντες οι οποίοι δρουν ενάντια στα βακτήρια, τους ιούς, τη γρίπη και το κρυολόγημα. Όσο για το σαμπούκο; Πρόκειται για ένα φυτό με ευεργετικές ιδιότητες. Συμβάλλει στη μη εκδήλωση ασθενειών που προκαλούνται από ιώσεις, όσο και στη μείωση της έντασης και της διάρκειας των συμπτωμάτων από τα κρυολογήματα!

Κράτα λοιπόν έξω από την πόρτα σου τους ιούς και τα βακτήρια, έχοντας ένα ισχυρό ανοσοποιητικό όχι μόνο εσύ αλλά και τα παιδιά σου!



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved