Διατροφικά tips για υγιείς και δυνατές μαμάδες

  • Εντάξτε στη διατροφή σας περισσότερα φρούτα και λαχανικά
  • Η διατροφή σας θα πρέπει να περιλαμβάνει τρόφιμα από όλες τις κατηγορίες τροφίμων
  • Συχνά και μικρά γεύματα
  • Ξεκινήστε τη μέρα σας με ένα καλό πρωινό
  • Πίνετε πολύ νερό
  • Αποφύγετε την κατανάλωση ζάχαρης
Διατροφικά tips για υγιείς και δυνατές μαμάδες

Οι υγιεινές διατροφικές συνήθειες είναι το κλειδί για την υγεία του οργανισμού. Η επαρκής πρόσληψη σε θρεπτικά συστατικά μειώνει τον κίνδυνο ασθενειών, κόπωσης και εξασφαλίζει ευεξία σωματική και ψυχική.

Επιπλέον, ως γονείς δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι οι δικές σας διατροφικές συνήθειες επηρεάζουν αυτές που υιοθετούν και ακολουθούν και τα ίδια τα παιδιά μεγαλώνοντας, συνεπώς τα οφέλη του να ακολουθείτε μία ισορροπημένη διατροφή είναι πολλά περισσότερα από αυτά που πιθανά να είχατε σκεφτεί.

Τι πρέπει να έχετε, λοιπόν, κατά νου;

Εντάξτε στη διατροφή σας περισσότερα φρούτα και λαχανικά

Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα, φυτικές ίνες και άλλα θρεπτικά μικροσυστατικά εξαιρετικά ωφέλιμα για τον οργανισμό. Όπως διαβάζουμε και σε δημοσίευση του Michigan University, το μισό πιάτο σε ένα γεύμα θα πρέπει να περιλαμβάνει φρούτα και λαχανικά. Η ποσότητα, επομένως, που πρέπει να καταναλώνετε από τη συγκεκριμένη κατηγορία τροφίμων είναι πιθανά ακόμα μεγαλύτερη από αυτήν που καταναλώνετε ήδη.

Προσπαθήστε να εντάξετε τα φρούτα και τα λαχανικά σε όλα τα γεύματα της ημέρας, ακόμα και στα ενδιάμεσα. Προτιμήστε φρούτα και λαχανικά εποχής που είναι φρέσκα και ενδεχομένως πιο υγιεινά.

diatrofika tips gia mama 2

Η διατροφή σας θα πρέπει να περιλαμβάνει τρόφιμα από όλες τις κατηγορίες τροφίμων

Το κρέας, τα όσπρια, τα δημητριακά, τα φρούτα, το κάθε τρόφιμο περιέχει διαφορετικά θρεπτικά συστατικά πολύτιμα για τον οργανισμό. Η ποικιλία είναι ένα από τα μυστικά της ισορροπημένης διατροφής και αυτό που θα σας εξασφαλίσει την επαρκή πρόσληψη στα συστατικά που χρειάζεστε.

Συχνά και μικρά γεύματα

Ένα άλλο μυστικό της ισορροπημένης διατροφής είναι τα συχνά και μικρά γεύματα. Στοχεύστε τουλάχιστον στα πέντε κατά τη διάρκεια της ημέρα, μεταξύ των οποίων είναι τα κύρια και τα ενδιάμεσα. Το παν βέβαια είναι η διατροφική αξία των γευμάτων, για αυτό είναι σημαντικό οι επιλογές σας να είναι σπιτικά γεύματα, χαμηλά σε κακά λιπαρά, με όσο το δυνατόν χαμηλότερη περιεκτικότητα σε ζάχαρη και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά.

Ξεκινήστε τη μέρα σας με ένα καλό πρωινό

Το πρωινό είναι το πρώτο και πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Είναι αυτό που θα σα δώσει ενέργεια και θα σας κάνει να ξεκινήσετε την ημέρα σας δυναμικά. Εξαιρετικές επιλογές είναι τα φρούτα με δημητριακά ή ένα smoothie με φρούτα, λαχανικά και άλλα συστατικά που θα σας δώσουν ενέργεια.

Πίνετε πολύ νερό

Η αφυδάτωση εξουθενώνει τον οργανισμό και δημιουργεί ένα αίσθημα μόνιμης κόπωσης. Στοχεύστε στα τουλάχιστον οχτώ ποτήρια νερό την ημέρα, ποσότητα που θα πρέπει να αυξήσετε εάν στο καθημερινό σας πρόγραμμα περιλαμβάνει και γυμναστική.

diatrofika tips gia mama 1

Αποφύγετε την κατανάλωση ζάχαρης

Η ζάχαρη το μόνο που προσφέρει είναι ενέργεια αλλά μόνο για λίγο και μετά η κόπωση θα είναι ακόμα πιο έντονη. Εάν σας αρέσουν τα γλυκά προτιμήστε αυτά που είναι φτιαγμένα με φυσικά γλυκαντικά όπως μέλι ή άλλες τροφές που δίνουν γλυκιά γεύση στις συνταγές όπως για παράδειγμα οι χουρμάδες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved