Μαμά και διατροφή: 5+1 λάθη που επιβραδύνουν τον μεταβολισμό σας

Μήπως τα κάνετε κι εσείς;

Μαμά και διατροφή: 5+1 λάθη που επιβραδύνουν τον μεταβολισμό σας
pexles.com / photo credits Andrea Piacquadio

Ο ρυθμός που το σώμα μεταβολίζει τις θερμίδες που προσλαμβάνει είναι καθοριστικός για το πόσο εύκολα ή δύσκολα θα χάσετε κιλά, αλλά για να διατηρήσετε τη φόρμα σας.

Είναι γνωστό ότι με την πάροδο του χρόνου, ο μεταβολισμός αλλάζει, ωστόσο και κάποιες καθημερινές συνήθειες μπορούν να τον επιβραδύνουν. Ας δούμε ποιες είναι αυτές.

1. Τρώτε πολύ λίγο

Μειώνοντας την ημερήσια πρόσληψη θερμίδων τρώγοντας πολύ λίγο, όχι μόνο δεν θα σας κάνει να ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ, αλλά θα έχετε τα αντίθετα αποτελέσματα. Το σώμα λαμβάνει το μήνυμα ότι πρέπει να αποθηκεύσει όσο περισσότερη ενέργεια μπορεί, για αυτό και επιβραδύνει τον μεταβολισμό με αποτέλεσμα να μην "καίει" αυτά που τρώτε.

2. Δεν συμπεριλαμβάνετε τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη στο διαιτολόγιό σας

Η επαρκής πρόσληψη πρωτεΐνης είναι πολύ σημαντική για να διατηρήσετε το βάρος του σώματός σας στα φυσιολογικά επίπεδα. Επιπλέον, οι τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη σας κάνουν να αισθάνεστε χορτάτες για περισσότερη ώρα και ενεργοποιούν τον μεταβολισμό.

trofes me proteini

Διαβάστε επίσης: Ποιες είναι οι καλύτερες φυτικές πηγές πρωτεΐνης;

3. Κάνετε καθιστική ζωή

Το ότι ο καλύτερος συνδυασμός για την "σωστή" απώλεια βάρους είναι η ισορροπημένη διατροφή και η συστηματική άσκηση, είναι γνωστό. Αυτό ωστόσο, που ίσως δεν γνωρίζετε είναι ότι η καθιστική ζωή επιβραδύνει τον μεταβολισμό. Εάν κι εσείς κάθεστε με τις ώρες σε μία καρέκλα στη δουλειά, προσπαθήστε να κάνετε ένα σηκώνεστε έστω και για λίγα λεπτά κάθε μία ώρα.

4. Δεν κοιμάστε αρκετά

Ο ύπνος παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην συνολική υγεία του οργανισμού. Εάν κοιμάστε λιγότερες ώρες από αυτές που χρειάζεστε, αυξάνονται οι πιθανότητες να παρουσιάσετε διάφορες ασθένειες στο μέλλον, όπως καρδιαγγειακές παθήσεις, διαβήτη ή και κατάθλιψη. Επίσης, πολλές έρευνες επιβεβαιώνουν ότι ο ανεπαρκής ύπνος επιβραδύνει τον μεταβολισμό και αυξάνει τις πιθανότητες αύξησης βάρους.

5. Τρώτε μία με δύο φορές την ημέρα

Τρώγοντας συχνά και μικρά γεύματα κρατάτε τον οργανισμό σας σε εγρήγορση με αποτέλεσμα να καίει τις θερμίδες που προσλαμβάνετε πολύ πιο εύκολα. Προσπαθήστε να τρώτε ανά τρεις περίπου ώρες και επιλέξτε για τα σνακ σας τροφές με υψηλή διατροφική αξία που θα σας κρατήσουν χορτάτες.

snak me liges thermides

Διαβάστε επίσης: Μαμά και διατροφή: Δέκα υγιεινά σνακ με λιγότερες από 100 θερμίδες

6. Δεν πίνετε πολύ νερό

Η επαρκής κατανάλωση νερού είναι πολύ σημαντική για την υγεία μας. Οι ειδικοί συστήνουν να πίνουμε τουλάχιστον οκτώ με δέκα ποτήρια νερό την ημέρα, χειμώνα καλοκαίρι. Το νερό, μπορεί επίσης να επηρεάσει θετικά και τον μεταβολισμό, μάλιστα έρευνες έχουν δείξει ότι μπορεί να αυξήσει τα μεταβολικά επίπεδα έως και κατά 30%.

Πηγή πληροφοριών: healthline.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved