Τσάι με κανέλα και κουρκουμά για να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα

Ρόφημα με μέλι, κανέλα και κουρκουμά για τόνωση του ανοσοποιητικού της μαμάς και του μπαμπά.

Τσάι με κανέλα και κουρκουμά για να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα
Bigstock

Οι εποχή των ιώσεων είναι εδώ και η μαμά (μαζί με τον μπαμπά) πρέπει να ενισχύσει το ανοσοποιητικό της σύστημα αν θέλει να μην τη ρίξει κάτω κάποια ίωση που θα φέρει το παιδί της από το σχολείο.

Απολαύστε μια ζεστή κούπα τσάι με κουρκουμά και κανέλα. Πιείτε το πριν ξαπλώσετε το βράδυ και κοιμηθείτε όσο το ανοσοποιητικό σας δυναμώνει.

Οφέλη κουρκουμά και κανέλας

Κουρκουμάς: Το χρυσοκίτρινο μπαχαρικό χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες στην παραδοσιακή ινδική ιατρική. Η κουρκουμίνη, το κύριο δραστικό συστατικό του κουρκουμά, έχει αντιφλεγμονώδη δράση και είναι ένα πολύ ισχυρό αντιοξειδωτικό. Μελέτη του 2013 έδειξε ότι ο κουρκουμάς μπορεί να συμβάλει στη λεύκανση των δοντιών. Έχει επίσης αντιμικροβιακές και αντισηπτικές ιδιότητες.

Λόγω της αντιμικροβιακής δράσης του, το εκχύλισμα κουρκουμά μπορεί να σταματήσει την ανάπτυξη βακτηρίων και παρασίτων και να μειώσει τη φλεγμονή στο λαιμό. Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του το καθιστούν εξαιρετική θεραπεία για το κοινό κρυολόγημα.

Κανέλα: Η κανέλα, το αγαπημένο μπαχαρικό που χαρίζει μοναδικό άρωμα και γεύση σε αλμυρές και γλυκιές συνταγές, ωφελεί πολλαπλώς και την υγεία. Αυτό οφείλεται κυρίως στην υψηλή περιεκτικότητά της σε αντιοξειδωτικά, τα οποία προστατεύουν τον οργανισμό από τις οξειδωτικές βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες. Επίσης, η κανέλα έχει αντιβακτηριακές και αντιμικροβιακές ιδιότητες που βοηθούν στην καταπολέμηση των λοιμώξεων. Έρευνες έχουν δείξει ότι εμποδίζει την ανάπτυξη Listeria, σαλμονέλας και δρα κατά των μολύνσεων από μύκητες.

Το τσάι έχει αξιοσημείωτα οφέλη για την υγεία.

Bigstock

Υλικά που θα χρειαστείτε:

  • χαμομήλι
  • ξυλάκια κανέλας
  • κουρκουμάς
  • νερό
  • μέλι

Πώς θα το φτιάξετε

Βράστε το νερό. Αν χρησιμοποιήσετε φακελάκια χαμομηλιού βάλτε τα σε μια κανάτα μαζί με το καυτό νερό. Αν χρησιμοποιήσετε φυσικό χαμομήλι, απλά βράστε το ως συνήθως μαζί με το νερό.

Αφού σουρώσετε το χαμομήλι σας, βάλτε μέσα στην κατσαρόλα 2 ξυλάκια κανέλας, 1 κ.τ.σ. κουρκουμά. Αφήστε για 5-7 λεπτά, ανακατέψτε και έπειτα σερβίρετε το τσάι σε μια κούπα.

Διαλύστε λίγο μέλι μέσα αν θέλετε και απολαύστε το πριν πέσετε για ύπνο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved