Μαμά και διατροφή: Τα επτά φρούτα που δίνουν περισσότερη ενέργεια σύμφωνα με τους ειδικούς

Φρούτα για κάθε εποχή που αξίζουν μία θέση στη διατροφή σας.

Μαμά και διατροφή: Τα επτά φρούτα που δίνουν περισσότερη ενέργεια σύμφωνα με τους ειδικούς

Φρούτα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά που θα σας δώσουν ενέργεια.

Bigstock

Μικροί-μεγάλοι έχουμε επιστρέψει στην προ διακοπών ρουτίνα που περιλαμβάνει πρωινό ξύπνημα, τρέξιμο, υποχρεώσεις. Στην αρχή αυτού του μαραθωνίου οι μαμάδες χρειάζονται ένα πράγμα πιο πολύ από οτιδήποτε: ενέργεια. Η ισορροπημένη διατροφή είναι ένας ισχυρός σύμμαχος και σύμφωνα με τους ειδικούς κάποια φρούτα αξίζουν μία θέση στη διατροφή για αυτόν ακριβώς το λόγο.

Ποια είναι τα φρούτα που θεωρούνται καλύτερη πηγή ενέργειας;

Μήλα

mila-kai-apoleia-varous1.jpg

Τα μήλα είναι νόστιμα και θρεπτικά. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες οι οποίες βοηθούν τα φυσικά σάκχαρα να αφομοιωθούν αργά από τον οργανισμό. Ένα μέτριο μήλο έχει 95 περίπου θερμίδες και 4 γραμμάρια φυτικές ίνες. Για ένα χορταστικό σνακ μπορείτε να συνδυάσετε το μήλο με φυστικοβούτυρο.

Πορτοκάλια

Τα πορτοκάλια είναι πολύ καλή πηγή βιταμίνης C, η οποία βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και στη μείωση του οξειδωτικού στρες που επιδεινώνει το αίσθημα κόπωσης. Επίσης, η βιταμίνη C βοηθά στην απορρόφηση του σιδήρου καταπολεμώντας έτσι την έλλειψη σιδήρου που πιθανά είναι μία από τις αιτίες που αισθάνεστε μόνιμη κούραση.

Μπανάνες

Οι μπανάνες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο, ένα απαραίτητο θρεπτικό συστατικό για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού. Μία ανασκόπηση ερευνών το 2020 που δημοσιεύτηκε στο Food Reviews International ανέφερε ότι δύο μπανάνες θα μπορούσαν να παρέχουν ενέργεια για 90 λεπτά. Να σημειώσουμε ότι μία μπανάνα μεσαίου μεγέθους περιέχει 105 θερμίδες και 3 γραμμάρια φυτικών ινών.

Αβοκάντο

avocado-ofeli.jpg

Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε καλά λιπαρά που όχι μόνο προσφέρουν ενέργεια αλλά παράλληλα αυξάνουν την αίσθηση του κορεσμού.. Σύμφωνα με το USDA , 1 φλιτζάνι αβοκάντο κομμένο σε φέτες περιέχει 234 θερμίδες, 10 γραμμάρια φυτικών ινών και 17 γραμμάρια ακόρεστων λιπαρών.

Ροδάκινα

Τα ροδάκινα είναι γλυκά, δροσιστικά και πολύ θρεπτικά. Περιέχουν κάλιο και βιταμίνες A και C, συστατικά που θα σας βοηθήσουν να νιώσετε περισσότερη ενέργεια.

Δαμάσκηνα

Δύο δαμάσκηνα παρέχουν 69 θερμίδες και 2 γραμμάρια φυτικών ινών. Είναι γνωστά για τις καθαρτικές τους ιδιότητες, αλλά και για το boost ενέργειας που μπορούν να προσφέρουν.

Goji berries

Goji

Τα goji berries είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, βοηθώντας στην πρόληψη της κούρασης. Σύμφωνα με το USDA , 5 κουταλιές της σούπας αποξηραμένα μούρα goji προσφέρουν 98 θερμίδες, 4 γραμμάρια πρωτεΐνης και σχεδόν 4 γραμμάρια φυτικών ινών, καθιστώντας τα ένα τέλειο φρούτο για ενέργεια που διαρκεί.

Με πληροφορίες από eatingwell.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved