Τροφές που πρέπει να αποφεύγετε όταν κάνει ζέστη

Αποφύγετε αυτές τις τροφές όταν έχει ζέστη τους καλοκαιρινούς μήνες. 

Τροφές που πρέπει να αποφεύγετε όταν κάνει ζέστη

Για να παραμείνετε ενυδατωμένες το καλοκαίρι πρέπει να καταναλώνετε άφθονα υγρά, να τρώτε πολλά φρούτα και λαχανικά αλλά και να αποφεύγετε ορισμένες τροφές όταν έχει πολλή ζέστη.

Οι συγκεκριμένες τροφές μπορούν να προκαλέσουν αφυδάτωση με αποτέλεσμα να αισθάνεστε ατονία, κούραση ακόμα και κατάπτωση.

Τις ημέρες του καλοκαιριού που έχει ζέστη αποφύγετε τις εξής τροφές:

alati-se-vrefi-kai-paidia-11.jpg

Τηγανητά και πρόχειρο φαγητό

Δεν είναι μυστικό ότι τα τηγανητά όσο νόστιμα κι αν είναι περιέχουν trans λιπαρά και πολλές θερμίδες. Είτε πρόκειται για τα αγαπημένα σας κεφτεδάκια, τις τηγανιτές πατάτες, τις μπουκιές κοτόπουλου, κ.α. ., όλα αυτά τα φαγητά μπορεί να σας αφυδατώσουν, ενώ είναι ιδιαίτερα δύσκολο να χωνευτούν τους καλοκαιρινούς μήνες. Αυτές οι τροφές έχουν αρνητικό αντίκτυπο στη συνολική υγεία σας.

Τουρσιά

Μπορεί να μην είναι από τις αγαπημένες σας τροφές όμως αρέσουν σε πολύ κόσμο. Τα τουρσιά έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε κατακράτηση νερού, πρήξιμο και φούσκωμα. Αν σας αρέσουν, ειδικά τώρα το καλοκαίρι, φροντίστε να ελέγχετε την περιεκτικότητα σε νάτριο στην ετικέτα συσκευασίας ή αποφύγετε τη συχνή κατανάλωσή τους.

alati.jpg

Αλάτι

Το αλάτι αναφέρεται επίσης ως χλωριούχο νάτριο και χρησιμοποιείται για να δώσει νοστιμιά στα φαγητά. Τα υψηλά επίπεδα αλατιού στη διατροφή μπορεί να προκαλέσει φούσκωμα, υψηλή αρτηριακή πίεση και καρδιακές παθήσεις. Σημειωτέον, όταν εισέρχεται στο σώμα μεγάλη ποσότητα νατρίου, επηρεάζονται τα νεφρά και προκαλείται αφυδάτωση. Επομένως, συνιστάται να μειώσετε την πρόσληψη αλατιού στη διατροφή σας, γενικά αλλά και ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες όπου η ζέστη είναι έντονη.

Τσάι και καφές

Εάν θέλετε να διατηρήσετε τον εαυτό σας ενυδατωμένο τη διάρκεια του καλοκαριού αποφύγετε ή μειώστε την κατανάλωση ζεστών ροφημάτων όπως το τσάι ή τον καφέ. Αυτό συμβαίνει επειδή τα ζεστά ροφήματα συνήθως αυξάνουν τη συνολική θερμοκρασία του σώματος και διαταράσσουν το πεπτικό σύστημα.

kafes-adunatisma.jpg

Μπαχαρικά

Συνιστάται να αποφεύγετε τα πικάντικα φαγητά την καλοκαιρινή περίοδο και ειδικά όταν έχει ζέστη. Τα πικάντικα τρόφιμα περιέχουν ως επί το πλείστον καψαϊκίνη, η οποία επηρεάζει αρνητικά τη θερμότητα του σώματος, προκαλώντας εφίδρωση, δυσφορία ή αφυδάτωση. Επομένως, πρέπει να μη καταναλώνετε πικάντικα φαγητά όταν οι θερμοκρασίες είναι στα ύψη.

Πηγή: healthshots.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved