Πέντε φρούτα για υγιή και δυνατά μαλλιά το καλοκαίρι

Ποια καλοκαιρινά φρούτα θα κάνουν τα μαλλιά σας υγιή και δυνατά. 

Πέντε φρούτα για υγιή και δυνατά μαλλιά το καλοκαίρι
Bigstock

Η ζέστη του καλοκαιριού, το αλάτι της θάλασσας ή το χλώριο της πισίνας ταλαιπωρούν τα μαλλιά, κάνοντάς τα να δείχνουν θαμπά και άτονα.

Πώς να φροντίσετε τα μαλλιά σας φυσικά; Ένας τρόπος είναι να αλλάξετε τη διατροφή σας!

Μια υγιεινή διατροφή μπορεί να βοηθήσει τα μαλλιά σας να είναι λαμπερά και υγιή και δυνατά.

Παρακάτω θα δείτε μια λίστα πέντε φρούτων που συμβάλουν στην σωστή ανάπτυξη των μαλλιών.

https://www.instagram.com/p/CfeZQeeLn3m

Μούρα

Το καλοκαίρι είναι η τέλεια εποχή να καταναλώσετε μούρα, καθώς περιλαμβάνουν αντιοξειδωτικά και βιταμίνη C, που βοηθούν στην πρόληψη της βλάβης των μαλλιών.

Μάνγκο

Με την πλούσια περιεκτικότητά του σε θρεπτικά συστατικά, ο «βασιλιάς των φρούτων» μπορεί να σας χαρίσει υγιή και δυνατά μαλλιά. Τα μάνγκο περιέχουν βιταμίνη Α, η οποία ενυδατώνει φυσικά τα μαλλιά σας και βιταμίνες C και E, ασβέστιο και φυλλικό οξύ, που προάγουν την υγιή ανάπτυξή τους. Τα μάνγκο έχουν επίσης πηκτίνη, η οποία είναι ευεργετική για ένα υγιές τριχωτό της κεφαλής.

https://www.instagram.com/p/CgO6jJpjqty

Αβοκάντο

Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε. Αυτό το θρεπτικό συστατικό προάγει την ανάπτυξη των μαλλιών βελτιώνοντας την κυκλοφορία του αίματος και βοηθώντας τα ωοθυλάκια. Επίσης, διατηρεί υπό έλεγχο τα επίπεδα του PH και λιπαρότητας, τα οποία, εάν δεν ισορροπούν, μπορούν να μπλοκάρουν τους θύλακες των τριχών και να εμποδίσουν την ανάπτυξη των μαλλιών.

Καρπούζι

Το καρπούζι είναι ένα από τα αγαπημένα φρούτα του καλοκαιριού που μας ενυδατώνει και βοηθά στην απώλεια βάρους λόγω του υψηλού νερού και της χαμηλής περιεκτικότητάς του σε θερμίδες. Ένα άλλο κίνητρο για να το εντάξετε στη διατροφή σας είναι γιατί κάνει δυνατά τα μαλλιά σας. Η τριχόπτωση μπορεί να προκληθεί κι από την αφυδάτωση και το καρπούζι θα σας κρατήσουν ενυδατωμένες.

https://www.instagram.com/p/CgIW2fMJrlV

Γκουάβα

Ο σίδηρος θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία για την υγεία των μαλλιών. Η γκουάβα είναι ένα παράδειγμα τροφής με υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο. Επομένως, η ένταξή της στην καθημερινή σας διατροφή μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση της κανονικής ροής οξυγόνου στους θύλακες των τριχών, με αποτέλεσμα την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών.

Όταν προσθέτετε αυτά τα φρούτα στη διατροφή σας, να θυμάστε ότι η κατανάλωσή τους πρέπει να γίνεται με μέτρο.

Πηγή: food.ndtv.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved