Γιατί οι μαμάδες αγαπούν τον καφέ - Όλη η αλήθεια

Αγαπημένε μας καφέ σε ευχαριστούμε για όλα. Με αγάπη οι απανταχού μαμάδες!

Μία Μαμά
Γιατί οι μαμάδες αγαπούν τον καφέ - Όλη η αλήθεια
Photo by Toa Heftiba on Unsplash

Για πολλές μαμάδες (αν δεν πίνουν τσάι, φυσικά), ο καφές είναι ζωή τους όλη. Τις βοηθά να ξεπεράσουν αυτές τις άγρυπνες νύχτες και να ανοίξουν τα μάτια τους το πρωί. Σε αυτό το γκρουπ των μαμάδων, είμαστε και εμείς.

Τον αγαπήσαμε σε όλες τις μορφές του- Ζεστό, παγωμένο, κρύο, lattes, ελληνικό- και σε όλες τις διαφορετικές θερμοκρασίες του φυσικά. Γιατί; Γιατί ο καφές συνεπάγεται με τη ζωή μιας μαμάς! Δεν βάζουμε άδικα στα social media δίπλα από κάθε ανάρτηση με καφέ το hashtag, #momlife.

Αυτός είναι ο λόγος που αποτίουμε φόρο τιμής στο αληθινό φίλο μιας μαμάς... τον BFF της που τη βοηθά να τα βγάλει πέρα. Τον καφέ. Γιατί μια μαμά μπορεί να βασίζεται στον καφέ της για την ενέργεια που χρειάζεται όλη μέρα.

Γιατί εμείς οι μαμάδες αγαπούμε τον καφέ

kafes mamades 2

Photo by Nathan Dumlao on Unsplash

Μας δίνει μια δύναμη που ποτέ δεν γνωρίζαμε ότι είχαμε

Θυμάστε εκείνες τις ημέρες που με δυσκολία προσπαθούσατε να κρατήστε τα μάτια σας ανοιχτά; Ο καφές πάντα ήταν εκεί για να σας θυμίσει ότι είστε αρκετά δυνατή για να καταφέρετε να ανοίξετε τα μάτια σας. Μια γουλιά καφές, αρκούσε για να ανοίξει το μάτι... "γαρίδα"

Όλη η πρωινή ενέργεια βρίσκεται σε μια κούπα

Όσο και αν μας αρέσει να βλέπουμε το χαμογελαστό πρόσωπο των παιδιών μας το πρωί ή να μας παίρνει αγκαλιά ο σύντροφός μας, το ίδιο μας αρέσει να ξυπνάμε και να βλέπουμε μια γεμάτη κούπα αχνιστό καφέ. Σίγουρα αν κλείσετε τα μάτια σας και φανταστείτε μια κούπα αχνιστό καφέ αυτή τη στιγμή, θα χαμογελάσετε ασυναίσθητα.

kafes mamades 4

Photo by Brooke Lark on Unsplash

Δεν ζητά και πολλά

Όταν ακούτε τη λέξη "Μαμάαααααα" ή "Μπαμπάααααα", για τουλάχιστον 500 φορές μέσα στην ημέρα, με το να ξέρετε ότι υπάρχει κάτι που θα σας φέρει περισσότερη ευτυχία και ευχαρίστηση και δε θα ζητήσει τίποτε για αντάλλαγμα, σας κάνει να νιώθετε ότι βρίσκεστε στον παράδεισο. Ο καφές δεν θα σας ζητήσει να ανοίξετε την τηλεόραση, ούτε θα ζητήσει να ξαπλώσετε δίπλα του για να κοιμηθεί. Είναι εκεί για εσάς, όταν τον χρειάζεστε.

Δεν κρύβει εκπλήξεις

Με τον καφέ, ξέρετε τι να περιμένετε κάθε δεύτερο της μέρα. Προσθέτοντας απλά λίγο γάλα, αμέσως τον μεταμορφώνετε σε latte. Προσθέτοντάς του μερικές θερμίδες, γίνεται frappucino. Δεν υπάρχουν εκπλήξεις στον καφέ... Ο καφές είναι τόσο σίγουρος, όσο η ανατολή του ήλιου και όσο η ημέρα γενεθλίων του παιδιού σας.

kafes mamades 3

Photo by Alisa Anton on Unsplash

Βοηθά να χτίσετε μια φιλία

Είτε πρόκειται για έναν συνάδελφο στη δουλειά ή μια μαμά που μόλις γνωρίσατε, ο καφές είναι εκεί για να ενθαρρύνει και να "χτίσει" μια φιλία. Αν θέλετε πάλι να πάτε σε ένα επόμενο επίπεδο, συνοδεύστε τον με ένα κομμάτι κέικ.

Γι' αυτό... αγαπημένε μου καφέ, σε ευχαριστώ που πάντα ήσουν εκεί όταν σε χρειαζόμουν... κάθε μέρα ξεχωριστά. Κάθε εύκολη και δύσκολη μέρα. Είσαι πραγματικά ο καλύτερος. Ας μην χωρίσουμε ποτέ.

Με αγάπη,

Μια μαμά

πηγή:modernparenting.onemega

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved