Γιατί οι μαμάδες λατρεύουν τον καφέ;

Παγκόσμια ημέρα καφέ σήμερα και εμείς τιμούμε την πρωινή μας απόλαυση!

Μαργαρίτα Νικολάου
Γιατί οι μαμάδες λατρεύουν τον καφέ;

Ο καφές είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό πρωινό ρόφημα. Είναι "ιεροτελεστία" στον κόσμο της μαμάς.

Οι μαμάδες λατρεύουν τον καφέ και αυτό είναι γεγονός. Η απίθανη, απαλή, καφεϊνούχα υγρή απόλαυση, γεμίζει εκατομμύρια κούπες κάθε πρωί προετοιμάζοντας τις μαμάδες για μια μέρα που ένας Θεός ξέρει τι μπορεί να τους επιφυλάσσει. Η μέρα πρέπει να βγει με κάθε τρόπο και ο καφές βοηθάει σε αυτό πολύ. Ω, ναι, πάρα πολύ.

giati oi mamades latrevoun ton kafe 4

Ο καφές είναι μια συνήθεια στον κόσμο της μαμάς. Υπάρχουν memes και quotes σε κούπες, πουκάμισα, μπλούζες, ποδιές και πολλά άλλα, που έιναι αφιερωμένα σε εκείνες τις μαμάδες που αγαπούν τον καφέ. Ο καφές είναι μεγάλη υπόθεση για τις γλυκές μανούλες και έχει κερδίσει δικαιωματικά μια θέση στον κόσμο τους. Το να πίνει μια γυναίκα καφέ ως μαμά έχει μετατραπεί σε μια ολόκληρη εμπειρία.

Η μητρότητα είναι ένα ιδιαίτερο κλαμπ στο οποίο είναι προνόμιο να ανήκεις σε αυτό και είναι δύσκολο να το αντιληφθεί κάποιος άλλος μιας και δεν μπορεί να καταλάβει πώς αλλάζει η ζωή μιας γυναίκας όταν γίνεται μητέρα.

Όταν γίνεσαι μαμά αλλάζουν απολύτως τα πάντα και αυτό περιλαμβάνει και τον καφέ. Η δημοτικότητά του είναι συνυφασμένη με τις μαμάδες. Έχει σχεδόν διαφορετική γεύση όταν μεγαλώνει μια γυναίκα ένα μικροσκοπικό ανθρωπάκι. Έχει διαφορετική γεύση όταν μια μαμά τον πίνει το πρωί. Έχει διαφορετική γεύση όταν τον πίνει τη στιγμή που το παιδί της τρώει. Έχει διαφορετική γεύση όταν είναι ξεχασμένος κάπου στο σπίτι. Έχει διαφορετική γεύση ανάλογα τη διάθεση της μαμάς γενικότερα. Ο καφές σημαίνει περισσότερα μετά τον ερχομό του παιδιού και κάθε γουλιά είναι καλύτερη από την τελευταία.

giati oi mamades latrevoun ton kafe 3

Η καφεΐνη στον καφέ είναι φυσικά μια τεράστια ευχαρίστηση για μια κουρασμένη και πολυάσχολη μαμά. Οι μαμάδες χρειάζονται ενέργεια για να τα βγάλουν πέρα με το σπίτι, τα παιδιά, τη δουλειά, τον εαυτό τους και οτιδήποτε άλλο προκύπτει μέχρι να πέσουν στο κρεβάτι.

Μια μαμά έχει διαλέξει την αγαπημένη της καφετέρια, έχει τα πάντα στο σπίτι για να φτιάξει τον καφέ που της αρέσει, έχει διαλέξει τα καλύτερα θερμός για να τον κρατούν ζεστό, αρνείται να αλλάξει καφετζή και γενικότερα κάνει τα πάντα για να απολαύσει μια λαχταριστή και ζεστή ή κρύα κούπα καφέ.

Οι μαμάδες επίσης λατρεύουν το καφέ γιατί έχουν πολλές επιλογές για να τον απολαύσουν. Πίνεται γλυκός, σκέτος, μέτριος, κρύος, ζεστός, τον βρίσκουν σε διάφορες γεύσεις, με γάλα, σαντιγί, χωρίς γάλα. Americano, latte, cafe latte, macchiato, cappuccino, mocha, espresso, freddo espresso, ελληνικό, γαλλικό. Ασχολίαστο δεν γίνεται να αφήσουμε φυσικά και το άρωμα του καφέ. Όλες οι μαμάδες στέκονται να μυρίσουν έξω από ένα καφεκοπτείο τον φρέσκο καφέ. Το άρωμά του είναι από μόνο του ελκυστικό και ανεβάζει μέχρι και την διάθεση.

giati oi mamades latrevoun ton kafe 2

Οι μαμάδες αγαπούν τον καφέ γιατί πολλές φορές ένα τόσο απλό ρόφημα μπορεί να κάνει τη μέρα τους και τη ζωή τους καλύτερη. Κάτι που δεν μοιάζει καθόλου σημαντικό θα υπάρχει για πάντα μέσα στις αναμνήσεις της μητρότητας με κάποιον τρόπο. Γι' αυτό αγαπημένες μας μαμάδες, απολαύστε τον καφέ σας όπως θέλετε και ιδιαίτερα σήμερα που η ημέρα είναι αφιερωμένη σε αυτόν.

Καλή απόλαυση! Εμείς εδώ στα HQ του Mothersblog.gr ήδη πίνουμε το πρώτο μας καφεδάκι και σε μερικές ωρίτσες θα πάμε για το δεύτερο. Γιατί η μέρα με ένα καφεδάκι δεν βγαίνει ποτέ!

Να έχετε όλες μια γλυκιά Παρασκευούλα!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved