Πέντε τρόποι να χρησιμοποιήσετε τον καφέ στη ρουτίνα ομορφιάς

  • Ενισχύστε το φυσικό καστανό χρώμα των μαλλιών σας
  • Αναζωογονήστε το δέρμα κάτω από την περιοχή των ματιών
  • Φτιάξτε σπιτικά scrub απολέπισης
  • Χρησιμοποιήστε τον σε σκασμένα χείλη
  • Φτιάξτε σπιτικό scrub κατά της κυτταρίτιδας
Πέντε τρόποι να χρησιμοποιήσετε τον καφέ στη ρουτίνα ομορφιάς
Unsplash.com / Brigitte Tohm

Καφέ όλοι έχουμε σπίτι μας και οι τρόποι να τον αξιοποιήσουμε είναι πολλοί περισσότεροι από όσους νομίζετε. Ένας από αυτούς είναι στη ρουτίνα ομορφιάς.
Πολλά brands έχουν κρέμες, scrubs και άλλα καλλυντικά που περιέχουν καφέ και διόλου τυχαία, καθώς έχει ευεργετικές ιδιότητες για την επιδερμίδα. Τι μπορείτε να κάνετε λοιπόν με λίγο καφέ;

Ενισχύστε το φυσικό καστανό χρώμα των μαλλιών σας

Εάν νιώθετε ότι τα μαλλιά σας είναι θαμπά, ο καφές σας μπορεί να κάνει θαύματα. Τι πρέπει να κάνετε; Ανακατέψτε 240 γραμμάρια καφές με 240 ml νερό. Ανακατέψτε και δημιουργήστε μία πάστα. Εφαρμόστε την σε όλο το μήκος των μαλλιών και έπειτα λουστείτε κανονικά.

Αναζωογονήστε το δέρμα κάτω από την περιοχή των ματιών

Πολλές κρέμες που είναι εξειδικευμένες για την αντιμετώπιση του πρηξίματος κάτω από τα μάτια, περιέχουν καφέ. Μπορείτε να φτιάξετε μία πάστα καφέ όπως αυτήν που αναφέρεται παραπάνω, ή να κάνετε κομπρέσες με κρύο καφέ στα μάτια.

Φτιάξτε σπιτικά scrub απολέπισης

O καφές είναι ένα φυσικό απολεπιστικό που βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων από το δέρμα για αυτό και συνηθίζεται να χρησιμοποιείται σε συνταγές για scrub. To μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανακατέψετε 60 γραμμάρια καφέ, 60 γραμμάρια μαύρης ζάχαρης και λίγο χυμό λεμονιού. Μπορείτε να το χρησιμοποιείτε δύο με τρείς φορές την εβδομάδα σε πρόσωπο και σώμα και να διατηρείτε την επιδερμίδα σας πάντα απαλή και μεταξένια.

kafes kai omorfia

Χρησιμοποιήστε τον σε σκασμένα χείλη

Τα σκασμένα χείλη είναι σύνηθες φαινόμενο ειδικά τον χειμώνα. Ενυδατώστε τα και απομακρύνετε το νεκρό δέρμα φτιάχνοντας ένα diy scrub χειλιών. Ανακατέψτε λίγο καφέ με έλαιο καρύδας και χρησιμοποιήστε το μείγμα για να κάνετε απαλό μασάζ στα χείλη. Πέρα από ενυδάτωση, ο καφέ ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή.

Φτιάξτε σπιτικό scrub κατά της κυτταρίτιδας

Φτιάξτε ένα σπιτικό scrub με τρία υλικά που θα μειώσει την κυτταρίτιδα. Και τα τρία βρίσκονται στο ντουλάπι της κουζίνας σας.

  • 1/4 της κούπας στιγμιαίος καφέ
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη

Δείτε πώς θα το φτιάξετε στο βίντεο που ακολουθεί.



Με πληροφορίες από το stylecaster.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved