Είναι ασφαλές να τρώτε ξηρούς καρπούς κατά τη διάρκεια του θηλασμού;

Η μητέρα που θηλάζει θα πρέπει να καταναλώνει υγιεινές τροφές καθώς το μητρικό γάλα είναι η μόνη πηγή τροφής για το ευαίσθητο νεογέννητο.

Είναι ασφαλές να τρώτε ξηρούς καρπούς κατά τη διάρκεια του θηλασμού;

Σας αρέσουν οι ξηροί καρποί αλλά ταυτόχρονα προβληματίζεστε αν είναι κατάλληλη τροφή για να την καταναλώνετε κατά τη διάρκεια του θηλασμού ή αν υπάρχει πιθανότητα να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις στο μωρό σας.

Οι ξηροί καρποί είναι πλούσιες πηγές ακόρεστου λίπους, ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, βιταμίνης Ε, φυτικών ινών κ.ά. Όλα αυτά τα θρεπτικά συστατικά είναι ευεργετικά για την υγεία της καρδιάς. Η πρόσληψη ξηρών καρπών μπορεί να μειώσει το επίπεδο LDL ή το κακό επίπεδο χοληστερόλης στο αίμα σας, βοηθά στη θρέψη και την ενυδάτωση του δέρματος και των μαλλιών ενώ τα αντιοξειδωτικά που περιέχουν βοηθούν στην εξάλειψη των ελεύθερων ριζών από το σώμα και την προστατεύουν από το οξειδωτικό στρες.

Η μητέρα που θηλάζει θα πρέπει να έχει ένα πρόγραμμα διατροφής υγιεινό και ισορροπημένο που θα περιλαμβάνει φρούτα, λαχανικά, γαλακτομικά, πρωτεϊνούχα τρόφιμα και ξηρούς καρπούς που είναι μια πλούσια πηγή πρωτεϊνών, διαιτητικών ινών και βιταμινών. Ωστόσο, αν εσείς ή ο σύζυγός σας και η οικογένειά σας έχετε ιστορικό αλλεργιών στους ξηρούς καρπούς καλό είναι να το αποφύγετε. Το μωρό που θηλάζει μπορεί να αναπτύξει τροφική αλλεργία αφού η μητέρα καταναλώσει συγκεκριμένα τρόφιμα. Μερικά κοινά συμπτώματα της τροφικής αλλεργίας στα μωρά είναι ο στομαχόπονος, ο εμετός, δερματικά εξανθήματα, αναπνευστικά προβλήματα κ.ά. Εάν δείτε κάποια από τα παραπάνω σημάδια συμβουλευτείτε αμέσως τον παιδίατρό σας.

Θα ήταν καλή ιδέα να σημειώσετε την καθημερινή σας δίαιτα και να προσέξτε για τροφικές αλλεργίες στο μωρό σας. Θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε το φαγητό που αποδεικνύεται αλλεργιογόνο για το βρέφος σας και να αποφύγετε την κατανάλωσή του ενώ το θηλάζετε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved