Θηλασμός: Βάζοντας γερά θεμέλια στο μέλλον των μικρών μας!

Η διαδικασία του θηλασμού προκαλεί ποικίλες αντιδράσεις, σχετικά με το μέχρι πότε μία μανούλα μπορεί να θηλάζει το μικρό της, όπως και σε ποιες τοποθεσίες.

Θηλασμός: Βάζοντας γερά θεμέλια στο μέλλον των μικρών μας!

Κανείς όμως δεν μπορεί να αμφισβητήσει, πόσο πολύτιμος σύμμαχος είναι στο σωστό μεγάλωμα του μωρού μας. Ο θηλασμός είναι ο φυσιολογικός τρόπος να προσφέρεις στο αγγελούδι σου, όχι μόνο το απαραίτητο γάλα για να τραφεί, αλλά και τα γερά θεμέλια για να «σχηματίσει» έναν υγιή βιολογικό και ψυχικό οργανισμό στη μετέπειτα ζωή του.

Από την 1η του Νοέμβρη μέχρι και τις 7 του ίδιου μήνα, γιορτάζεται η Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού. Με αυτόν τον τρόπο, επισημαίνεται και επανέρχεται δυναμικά στο προσκήνιο, η αναγκαιότητα για την ενίσχυση του μητρικού θηλασμού, ο οποίος αποτελεί την ιδανική τροφή και το μοναδικό φυσικό τρόπο σίτισης για τα βρέφη. Οι ευεργετικές επιδράσεις του μητρικού θηλασμού είναι εμφανείς, όχι μόνο στο ίδιο το μωρό, όσο και στην ίδια την οικογένεια, την κοινωνία γενικότερα, την υγεία και την οικονομία.

MITRIKOS THILASMOS 2018 2



Η ίδια η Φύση έχει προνοήσει ώστε το παιδί να συνεχίζει να τρέφεται από τη μητέρα, ακόμη και μετά τη γέννησή του. Η κάθε μητέρα είναι προικισμένη με ένα σπουδαίο χάρισμα, να παρέχει το πιο ξεχωριστό και πολύτιμο δώρο στο μωρό της, το μητρικό γάλα, ένα γάλα που είναι πολλά περισσότερα από μία τροφή που θα βοηθήσει στην ομαλή ανάπτυξή του, ένα γάλα με την ιδανική ποιοτικά και ποσοτικά σύνθεση, φτιαγμένο ειδικά, μόνο για αυτό.

Το μητρικό γάλα, είναι ένας ζωντανός ιστός με πολλούς αμυντικούς παράγοντες. Στην πραγματικότητα λειτουργεί και αποτελεί «προέκταση» του ομφάλιου λώρου, αφού κοπεί ο κανονικός, ώστε τόσο η μητέρα όσο και το βρέφος να απολαμβάνουν, τα συναισθηματικά οφέλη που διαμορφώνουν και ενισχύουν τον πρώιμο δεσμό τους. Ο θηλασμός διεγείρει την έκκριση της ωκυτοκίνης (ορμόνη της αγάπης) στη μητέρα και το μωρό. Τα συναισθήματα που βιώνει το βρέφος κατά τον πρώτο θηλασμό ενισχύουν τον πρώιμο δεσμό, σφυρηλατώντας έτσι γερούς δεσμούς ανάμεσα στη μητέρα και στο παιδί. Η υιοθέτηση δε και η συνέχιση του μητρικού θηλασμού ενδυναμώνει τη συνεχή σύνδεση μεταξύ της μητέρας και του βρέφους, διασφαλίζοντας έτσι τη βέλτιστη ψυχοκοινωνική ανάπτυξη του παιδιού και τη διαμόρφωση μιας υγιούς μελλοντικά προσωπικότητας.

MITRIKOS THILASMOS 2018 3

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ), τη UNICEF και άλλους παγκόσμιους έγκυρους επιστημονικούς οργανισμούς, ο αποκλειστικός θηλασμός για τους πρώτους έξι μήνες, ακολουθούμενος από συνεχιζόμενο μητρικό θηλασμό για τουλάχιστον ένα χρόνο, σε συνδυασμό με την προσθήκη θρεπτικών στερεών τροφών αποτελούν το κλειδί για τη μελλοντική υγεία του παιδιού.

Κατά την περίοδο της γαλουχίας οι διαιτητικές ανάγκες της μητέρας είναι ιδιαίτερα αυξημένες, ενώ η κάλυψή τους, μέσω της διατροφής είναι πρακτικά αδύνατη. Για το λόγο αυτό, είναι αναγκαίο να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή όχι μόνο στην ποιότητα της διατροφής αλλά και στην καθημερινή λήψη πολυβιταμινούχων συμπληρωμάτων διατροφής, καθόλη τη διάρκεια του θηλασμού. Στην πραγματικότητα, όσο μία μητέρα συνεχίζει να θηλάζει το μικρό της, λειτουργεί σαν «δορυφόρος» μεταξύ του μωρού και του περιβάλλοντος. Τα θρεπτικά στοιχεία από τις τροφές που καταναλώνει, εμπλουτίζουν και επηρεάζουν αναπόφευκτα το γάλα που τρέφει το μικρό της.

MITRIKOS THILASMOS 2018 4



Κλινικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι τα εξειδικευμένα πολυβιταμινούχα συμπληρώματα, όπως το Iofolen Lactancia (συμπλήρωμα διατροφής για την περίοδο του θηλασμού), μπορούν να διασφαλίσουν την παραγωγή μητρικού γάλακτος υψηλής ποιότητας και να ανταποκριθούν στις αυξημένες διατροφικές απαιτήσεις της μητέρας.

Το Iofolen Lactancia, πρόκειται για ένα εξειδικευμένο συμπλήρωμα διατροφής, σχεδιασμένο να προσφέρει στις μανούλες κατά το θηλασμό, τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται εκείνες και τα μωράκια τους, στις κατάλληλες ποσότητες, σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες Διεθνείς Κατευθυντήριες Οδηγίες.

MITRIKOS THILASMOS 2018 5



Χάρη στη μοναδική του σύνθεση, εμπλουτισμένη με Ω3 λιπαρά οξέα, ταυρίνη, βιταμίνες και ανόργανα στοιχεία, το Iofolen Lactancia εξασφαλίζει τη δημιουργία ικανών αποθεμάτων θρεπτικών ουσιών για την παραγωγή πλούσιου σε θρεπτικά συστατικά μητρικού γάλακτος. Συμβάλλει κατ’ αυτό τον τρόπο στην ανάπτυξη των οφθαλμών, του εγκεφάλου και των νοητικών λειτουργιών, ενισχύει το ανοσοποιητικό και διατηρεί την υγεία των οστών και δοντιών. Επιπλέον, τα Ω3 λιπαρά οξέα που περιέχονται στο Iofolen Lactancia, μειώνουν τη συχνότητα της επιλόχειας κατάθλιψης.

Επιπλέον, το Iofolen Lactancia είναι ιδανικό για την κάλυψη των αυξημένων διατροφικών αναγκών όλων των μαμάδων που θηλάζουν, αποκλειστικά ή συμπληρωματικά, για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί ο θηλασμός. Αξίζει να αναφέρουμε πως ο θηλασμός είναι μία ευαίσθητη διαδικασία τόσο για της μανούλες όσο και για τα αγγελούδια τους.

Αν θέλετε να προσφέρετε στο μωρό σας το καλύτερο, ξεκινήστε πρώτα κάνοντας αυτό το δώρο στον εαυτό σας. Είναι μία μικρή επένδυση, για το μεγάλο και «γερό» μέλλον που το περιμένει!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved