Σώμα μετά την εγκυμοσύνη: 7 μόνιμες αλλαγές

Ποιες αλλαγές επιφυλάσσει η εγκυμοσύνη στο σώμα σας;

Σώμα μετά την εγκυμοσύνη: 7 μόνιμες αλλαγές
Bigstock

Ορισμένες αλλαγές μετά την εγκυμοσύνη όπως οι ραγάδες και το χαλαρό δέρμα είναι αρκετά κοινές και ίσως τις περιμένετε μετά τον τοκετό. Υπάρχουν, όμως, πολλές ακόμη όπως:

1. Ευαισθησία στο αλκοόλ

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και μετά τη γέννα, ο μεταβολισμός του σώματος μπορεί να αλλάξει. Αυτή η αλλαγή καθιστά δυσκολότερη την επεξεργασία και την πέψη του αλκοόλ.

2. Αλλαγές στο μέγεθος του στήθους

Εάν θηλάζετε, μπορεί το στήθος να μεγαλώσει σε μέγεθος. Μετά τη διακοπή του θηλασμού μπορεί να μειωθεί. Οι κυψελίδες των μαστών περιέχουν γάλα καθώς διανύετε τους 9 μήνες της εγκυμοσύνης και συρρικνώνονται με το πέρας της.

3. Εύκαμπτα δάχτυλα

Ο εξασθενημένος συνδετικός ιστός μπορεί να κάνει τις αρθρώσεις των δακτύλων πιο εύκαμπτες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και μετά τον τοκετό.

4. Αλλαγή μεγέθους και δομής ποδιού

Μπορεί να καταλήξετε με μια μόνιμη αλλαγή στο μέγεθος του παπουτσιού. Κατά τη διάρκεια της κύησης, το μήκος των ποδιών αυξάνεται. Αφού γεννήσετε, το μήκος του ποδιού σας μπορεί να επανέλθει στο φυσιολογικό , αλλά μπορεί να έχετε πιο επίπεδες καμάρες.

5. Τριχόπτωση

Όταν ο κύκλος της τρίχας επανέρχεται στο φυσιολογικό, μερικές γυναίκες υφίστανται τριχόπτωση. Αυτό οφείλεται στα μειωμένα επίπεδα της ορμόνης οιστρογόνου .

6. Linea Nigra

Λόγω των ορμονικών αλλαγών προφανώς παρατηρείτε αλλαγές στο δέρμα σε ορισμένες περιοχές του σώματος. Για παράδειγμα, οι θηλές μπορεί να γίνουν πιο σκούρες. Είναι επίσης πιθανό να αναπτύξετε μια σκούρα γραμμή κατά μήκος της κοιλιάς, η οποία ονομάζεται linea nigra.

Μπορεί να είναι μόνιμο για ορισμένες μαμάδες, αν και συνήθως τείνει να εξαφανίζεται.

Μιλήστε με έναν/ μία δερματολόγο για το πώς θα μειωθεί ο αποχρωματισμός.

7. Αλλαγές του εμμηνορροϊκού κύκλου

Αν δεν θηλάζετε, η περίοδος σας θα επανέλθει εντός έξι έως οκτώ εβδομάδων μετά τον τοκετό με αυξημένο αίσθημα αδυναμίας και κούρασης αλλά και συχνότερη αλλαγή σερβιέτας ή ταμπόν .

Πηγή: health.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved