Το ευ ζην της μαμάς: Τι να κάνεις για να μην νιώθεις κουρασμένη όλη την ώρα

Νιώθεις συνέχεια κουρασμένη; Διάβασε αυτές τις συμβουλές.

Το ευ ζην της μαμάς: Τι να κάνεις για να μην νιώθεις κουρασμένη όλη την ώρα

Εάν νιώθεις μόνιμα κουρασμένη υπάρχουν μερικά tips που μπορείς να ακολουθήσεις. 

Bigstock

Η κούραση είναι αποτέλεσμα άγχους, έλλειψης ύπνου, κακής διατροφής. Όταν πια γίνεται μόνιμη και δεν νιώθεις να ξεκουράζεσαι όσες ώρες και αν κοιμηθείς το βράδυ, όσο κι αν μείνεις ξαπλωμένη, καλό είναι να συμβουλευτείς τον γιατρό σου.

Στις περισσότερες περιπτώσεις πάντως και εφόσον δεν συντρέχει κάποιος λόγος υγείας, αρκεί να κάνεις κάποιες αλλαγές στις καθημερινές σου συνήθειες για να γεμίσεις τα αποθέματά σου σε ενέργεια.

Ακολούθησε μία ισορροπημένη διατροφή με συχνά και μικρά γεύματα

Ένας τρόπος για να έχει ενέργεια καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας είναι τρώγοντας συχνά και μικρά γεύματα κάθε 3 με 4 ώρες. Προτίμησε αυτήν την εναλλακτική σε σχέση με ένα ή δύο μεγαλύτερα γεύματα μόνο.

kerasia-sti-diatrofi-tis-mamas.jpg

Γυμνάσου

Σίγουρα δεν είναι αυτό που θα ήθελες όταν νιώθεις κουρασμένη, η συστηματική ωστόσο άσκηση στην πραγματικότητα θα σε κάνει να νιώθεις περισσότερη ενέργεια και λιγότερη κουρασμένη.

Ακόμα και ένας περίπατος διάρκειας 15 λεπτών μπορεί να σου δώσει ένα boost ενέργειας και τα οφέλη είναι ακόμα περισσότερα όσο γυμνάζεστε ολοένα και πιο πολύ.

Βελτίωσε την ποιότητα του ύπνου σου

Ο ύπνος είναι απαραίτητος για την υγεία μυαλού και σώματος. Στόχευσε στις οκτώ ώρες ύπνου την ημέρα και προσπάθησε να ακολουθήσεις μία ρουτίνα στην ώρα που κοιμάσαι και ξυπνάς. Απόφυγε τις οθόνες πριν τον ύπνο και πάρε το χρόνο σου για να χαλαρώσεις πριν ξαπλώσεις.

Καταπολέμησε το άγχος

Το άγχος είναι εχθρός της ενέργειας και της καλής ψυχολογίας. Καταπολέμησε το άγχος κάνοντας γυμναστική για εκτόνωση, yoga, διαλογισμό ή μία δραστηριότητα που σας χαλαρώνει.

Μείωσε την καφεΐνη

Το Βασιλικό Κολλέγιο Ψυχιάτρων συμβουλεύει όσους νιώθουν έντονη κόπωση για μεγάλο διάστημα να μειώσουν την καφεΐνη. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχεις αυτό είναι μειώνοντας σταδιακά τα ροφήματα που περιέχουν καφεΐνη για ένα διάστημα τριών εβδομάδων.

Αυτά είναι τα παρακάτω:

  • Καφές
  • Τσάι
  • Αναψυκτικά
  • Ενεργειακά ποτά
  • Παυσίπονα και κάποια βότανα

Ιδανικά προσπάθησε να βγάλεις τελείως τον καφέ από τη διατροφή σου για περίπου έναν μήνα και να δεις εάν νιώθεις περισσότερο ή λιγότερο κουρασμένη χωρίς αυτό.

Εάν διαπιστώσεις ότι η έλλειψη καφεΐνης σου προκαλεί πονοκέφαλο, δοκίμασε να μειώσεις τους καφέδες ακόμα πιο σταδιακά.

Πιες περισσότερο νερό

Είναι πιθανό να αισθάνεσαι κουρασμένη επειδή απλώς ο οργανισμός σου είναι αφυδατωμένος. Πίνες τουλάχιστον οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα και ειδικά μετά τη γυμναστική.

Με πληροφορίες από nhs.uk

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved