Έξι αποτελεσματικοί τρόποι να διαχειριστεί μια μαμά το άγχος της

Πώς μπορεί να ηρεμήσει και να νοιώσει καλύτερα.

Έξι αποτελεσματικοί τρόποι να διαχειριστεί μια μαμά το άγχος της

Μελέτες έχουν δείξει ότι η σχέση με τα παιδιά μας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ικανότητά μας να διαχειριστούμε το άγχος μας.

Οι περισσότερες μητέρες, εργαζόμενες και μη, έχουν μια γεμάτη καθημερινότητα και αμέτρητες υποχρεώσεις που τις προκαλούν απίστευτη πίεση. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να φροντίζουμε τον εαυτό μας ελέγχοντας ή αντιμετωπίζοντας το στρες.

Αν κι εσείς νοιώθετε φοβερό άγχος παρακάτω θα δείτε έξι τρόπους που θα σας βοηθήσουν να το διαχειριστείτε καλύτερα.

Μάθετε ποια είναι τα σημάδια του στρες

Συχνά όταν βρισκόμαστε σε αγχωτικές καταστάσεις, παρατηρούμε ότι η αρτηριακή μας πίεση αυξάνεται, ο καρδιακός ρυθμός ανεβαίνει, μπορεί να νιώσουμε ότι το στήθος μας χτυπάει. Με αυτά τα σημάδια το σώμα σας προσπαθεί να σας πει κάτι. Μην αγνοείτε τα σημάδια...

Προσδιορίστε τις αγχωτικές ώρες

Προσδιορίστε τις ώρες της ημέρας που είναι πιο αγχωτικές για εσάς και την οικογένειά σας. Μερικές φορές η έλλειψη προγραμματισμού αυξάνει το άγχος καθώς νοιώθετε ότι δεν θα προλάβετε να κάνετε τα πράγματα που θέλετε. Βάλτε ένα πρόγραμμα και δείτε τι προλαβαίνετε και τι όχι. Διαφορετικά, ζητήστε βοήθεια.

Χρόνος για αποσυμπίεση

Είναι σημαντικό να κάνετε ένα διάλειμμα. Όλοι το χρειαζόμαστε, Μην αισθάνεστε ενοχές αν πρέπει να πάτε κάπου μόνη σας, επιβάλλετε να κάνετε κάτι για τον εαυτό σας. Δοκιμάστε τις βαθιές αναπνοές, τις τεχνικές χαλάρωσης, το διαλογισμό. Με αυτούς τους τρόπους θα χαλαρώσετε και θα δείτε τα πράγματα πιο ρεαλιστικά.

'Ασκηση

Η άσκηση έχει αποδειχθεί ότι μας χαλαρώνει και μας βοηθά να αντιμετωπίσουμε το άγχος.Επιλέξτε μια δραστηριότητα ατομική ή για όλη την οικογένεια αν θέλετε να είναι μαζί σας και τα παιδιά. Το περπάτημα, το τζόκινγκ, η ποδηλασία, το κολύμπι, είναι για όλους και δεν απαιτούν ιδιαίτερο εξοπλισμό.

Βρείτε μια καλή ομάδα υποστήριξης

Μπορεί να είναι οι φίλες σας, άλλες μητέρες που βρίσκονται σε παρόμοιες καταστάσεις, ή μια επίσημη ομάδα υποστήριξης. Ο, τι κι αν επιλέξετε, μιλήστε για όσα νιώθετε. Θα διαπιστώσετε μιλώντας ανοιχτά ότι υπάρχουν τρόποι για να καταπολεμήσετε το άγχος ειδικά όταν πρόκειται για απλά καθημερινά πράγματα

Αφιερώστε λίγο χρόνο στον εαυτό σας

Αφιερώστε λίγο χρόνο για να περάσετε καλά, να γελάσετε και να ξεφύγετε από τις υποχρεώσεις. Πότε ήταν η τελευταία φορά που γελάσατε με τα παιδιά σας; Χρησιμοποιήστε το χιούμορ για να αντιμετωπίσετε τις αγχωτικές καταστάσεις. Μελέτες έχουν δείξει ότι έχουμε πραγματικά μεγάλη ένταση στο πρόσωπό μας όταν είμαστε αγχωμένοι και ένα καλό γέλιο μπορεί να βοηθήσει να χαλαρώσουμε και να αισθανθούμε καλύτερα.

Μπορεί να είναι δύσκολο στην πράξη να μάθουμε να ελέγχουμε το άχγος μας, όμως αν είμαστε σε θέση να το διαχειριστούμε καλύτερα και να εστιάσουμε σε αυτά που είναι σημαντικά, θα περνάμε περισσότερο ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά μας και θα νιώθουμε κι εμείς καλύτερα με τον εαυτό μας.

Πηγή: intermountainhealthcare.org

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved