Πέντε υποσχέσεις που κάθε μαμά πρέπει να δίνει στο παιδί της

Οι υποσχέσεις εύκολα δίνονται αλλά δύσκολα τηρούνται.

Πέντε υποσχέσεις που κάθε μαμά πρέπει να δίνει στο παιδί της

Κοριτσάκι κοιτάζει στα μάτια τη μαμά του.

Bigstock

Τα παιδιά είναι ευάλωτα και συχνά μεγαλώνοντας θεωρούν ότι ο κόσμος, αν και συναρπαστικός, είναι ένα πολύ τρομακτικό και αβέβαιο μέρος.

Γι' αυτό η μητέρα που περνά πολλές ώρες μαζί τους, πρέπει να τα εμψυχώσει ώστε να πειστούν πώς ό,τι κι αν γίνει, θα είναι πλάι τους.

Η τήρηση των υποσχέσων

Από τις πιο συχνές συμβουλές των ειδικών στους γονείς είναι να αποφεύγουν να δίνουν υποσχέσεις που δεν μπορούν να τηρήσουν. Η αθέτηση της υπόσχεσης μπορεί να θυμώσει το παιδί και κυρίως να το απογοητεύσει.

Υπάρχουν όμως υποσχέσεις που κάθε μαμά πρέπει να δίνει στο παιδί της και κυρίως να προσπαθεί να τις τηρήσει με κάθε τρόπο.

Happy Family In Purple Lavender Field. Young Beautiful Mother And Child Girl Enjoy Walking Blooming

Μαμά και κόρη γελάνε.

Bigstock

Ας δούμε ποιες είναι αυτές:

Ό,τι και να κάνεις, πάντα θα σ’ αγαπώ

Το παιδί σας πρέπει να ξέρει ότι η αγάπη σας είναι χωρίς όρους και αστερίσκους. Αυτό σημαίνει ότι όποιες επιλογές κι αν κάνει, εσείς θα είστε δίπλα του και θα το αγαπάτε.

Θα σε προετοιμάσω γι΄αυτά που θα αντιμετωπίσεις στη ζωή

Το παιδί σας πρέπει να έχει τα κατάλληλα εφόδια για να βγει στην κοινωνία και να μπορέσει να επιβιώσει. Επομένως, καλείστε να κάνετε ό,τι περνάει από το χέρι σας για να νιώθει ασφαλές στον πραγματικό κόσμο.

Θέλω να είσαι ο εαυτός σου κι όχι αυτός που εγώ θέλω να είσαι

Το παιδί δεν είναι η συνέχειά σας, έχει τη δική του προσωπικότητα. Ακόμα κι αν κάνετε όνειρα κι έχετε προσδοκίες, εκείνο θα ακολουθήσει το δρόμο που επιθυμεί. Υποσχεθείτε λοιπόν στο παιδί σας ότι θα το προτρέπετε να είναι πάντα ο εαυτός του.

Υπόσχομαι να σε αφήσω να φύγεις όταν είσαι έτοιμος

Θα έρθει η στιγμή που θα πρέπει να αποχωριστείτε το παιδί σας, για ν΄ανοίξει τα φτερά του. Θα είναι μια δύσκολη περίοδος αλλά θα πρέπει να τη διαχειριστείτε για το καλό του παιδιού σας.

Θα σε αφήσω να κάνεις λάθη

Όλοι κάνουν λάθη. Και το παιδί σας δεν αποτελεί εξαίρεση. Μην συμπεριφέρεστε λοιπόν σαν να ήρθε το τέλος του κόσμου. Αντίθετα, στηρίξτε το.

Πηγή: awarenessact.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved