Οι υποσχέσεις που δίνουμε ως γονείς... και ποτέ δεν κρατάμε!

Όλοι μας, πριν γίνουμε γονείς, κάνουμε όνειρα για το πώς θα είμαστε ως γονείς. Σκεφτόμαστε τι θα κάνουμε και τι δεν θα κάνουμε, πώς θα συμπεριφερόμαστε αλλά και τι θα κάνουμε διαφορετικά από τους άλλους γονείς που βλέπουμε γύρω μας.

Οι υποσχέσεις που δίνουμε ως γονείς... και ποτέ δεν κρατάμε!

Γράφει η Μαργαρίτα Νικολάου

Αν κάνουμε ένα fastforward όμως στη ζωή μας και στις σκέψεις μας βλέπουμε πόσο λάθος κάναμε, σε σημείο που γελάμε με όλα εκείνα που είχαμε στο μυαλό μας, μιας και η πραγματικότητα δεν έχει καμία σχέση με τις απλές υποσχέσεις.

Τέτοιες υποσχέσεις έδινα και εγώ στον εαυτό μου. Πριν αποκτήσω την κόρη μου έλεγα, «Όταν κάνω μωρό δεν θα κοιμάμαι μαζί του, έτσι θα μάθει από μικρό να κοιμάται μόνο του!», «Δεν θα του δώσω πιπίλα», «Θα μάθουμε να κουβεντιάζουμε για να αποφεύγουμε την γκρίνια», «Θα το ντύνω με ό,τι ρούχα θέλω εγώ!». Και όπως φαντάζεστε, έμειναν μόνο όνειρα, καθώς ξαπλώνω μαζί της για να κοιμηθεί ακόμη και τώρα που έχει κλείσει τα 5, πήρε πιπίλα μέχρι τα 3 της χρόνια, την γκρίνια δεν την έχω αποφύγει και φοράει ό,τι ρούχα θέλει εκείνη ακόμη και αν δεν ταιριάζουν.

Σαν και εμένα όμως, υπάρχουν πολλοί γονείς. Ποιες όμως είναι οι υποσχέσεις που δίνουμε όλοι ως γονείς και ποτέ δεν κρατάμε;

Το παιδί μου δεν θα πάρει πιπίλα

Η πιπίλα είναι μια συνήθεια. Από τη στιγμή που ένα μωρό τη βάλει στο στόμα του συνηθίζει και είναι δύσκολο να κοπεί. Συνήθως οι γονείς τη χρησιμοποιούν καθώς ανακουφίζει και ηρεμεί τα παιδιά ενώ τα αποδεσμεύει από το στήθος τους που συνήθως τα μωρά θέλουν να περνούν ώρα.

Το παιδί μου θα μάθει να τρώει μόνο υγιεινά φαγητά

Θα τρώει μερικά υγιεινά φαγητά και θα τρελαίνεται για καθετί ανθυγιεινό. Τα μπισκότα, τα ντόνατς και οτιδήποτε αλμυρό ή γλυκό θα έρχεται πάντα πρώτο στις γευστικές του προτιμήσεις.

Το παιδί μου δεν θα κοιμάται στο κρεβάτι μου

Στα λόγια είναι εύκολο... μα στην πράξη δύσκολο. Θα υπάρξει αυτή η μία φορά που θα πάρετε το μωρό ή το νηπιάκι σας στο κρεβάτι και αν υπάρξει η πρώτη φορά, σίγουρα θα υπάρξει η δεύτερη, η τρίτη, η τέταρτη και ούτω καθεξής!

Το παιδί μου δεν θα νευριάζει δημόσια

Λάθος. Και θα νευριάζει και θα χτυπιέται και θα πέφτει στα πατώματα.

Το παιδί μου δεν θα τρώνε πάνω στο κρεβάτι και μέσα στο αυτοκίνητο

Όταν θα θέλει να δει ένα dvd ή μια ταινία στο κρεβάτι σας θα θέλει και το σνακ του. Όταν θα ταξιδεύετε για πολλές ώρες ή θα πρέπει από το σχολείο να πάει κατευθείαν στη δραστηριότητά του θα πρέπει να φάει μέσα στο αυτοκίνητο για να μην είναι νηστικό.

Το παιδί μου θα βλέπει τηλεόραση λιγότερο από 30 λεπτά την ημέρα και δεν θα αγγίξει ποτέ το κινητό μου ή το τάμπλετ.

Αν υπάρχει γονιός που έχει καταφέρει το παιδί του να βλέπει τηλεόραση, λιγότερο από 30 λεπτά την ημέρα και να μην παίζει με το τάμπλετ ή το κινητό τηλέφωνο, του αξίζουν συγχαρητήρια.

Το παιδί μου δεν θα χρησιμοποιεί τη βία για να λύσει τις διαφορές του

Αυτό μπορεί να συμβεί με ένα μοναχοπαίδι, όταν όμως υπάρχουν δύο παιδιά στην οικογένεια, τα πράγματα αλλάζουν.

Το παιδί μου θα έχει τρόπους μέσα και έξω από το σπίτι

Μόνο αν του κάνει καθημερινά εντατικά μαθήματα ο Χρήστος Ζαμπούνης

Δεν θα φωνάζω ποτέ στο παιδί μου και για κανέναν λόγο

Καλή η προσπάθεια αλλά δεν...

Δεν θα βρίζω ποτέ μπροστά στο παιδί μου

Καλή η προσπάθεια ξανά!

Δεν θα πίνω ποτέ μπροστά στο παιδί μου

Το κρασί δεν είναι ποτό... Το κρασί γίνεται από φρούτα

Δεν θα εκβιάσω ποτέ το παιδί μου

Ίσως... Αλλά αν την επόμενη φορά, πείτε στο παιδί σας, «Αν δεν φας όλο σου το φαγητό δεν θα πάμε στο πάρκο», «Αν δεν μαζέψεις τα παιχνίδια σου, δεν θα σου πάρω το παιχνίδι που μου ζήτησες», «Αν δεν κοιμηθείς το μεσημέρι δεν θα πάμε στο πάρτι του φίλου σου», να θυμάστε πώς με τον μαμαδίστικο τρόπο σας και τα επιχειρήματά σας το εκβιάζετε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved