Τοκετός στο νερό: Στιγμιότυπα από τη γέννα μίας μαίας στο σπίτι

Οι φωτογραφίες της Monet Nicole είναι καθηλωτικές.

Τοκετός στο νερό: Στιγμιότυπα από τη γέννα μίας μαίας στο σπίτι

Η νεαρή μητέρα με το νεογέννητο αγκαλιά.

Instagram / monetnicolebirths

Η Monet Nicole είναι επαγγελματίας φωτογράφος τοκετού με πολλά χρόνια εμπειρίας. Το προφίλ της στο Instagram είναι ένα πλούσιο φωτογραφικό άλμπουμ γεμάτο φωτογραφίες από εκατοντάδες γέννες στο μαιευτήριο, στο σπίτι, στο νερό.

Στις αναρτήσεις της η φωτογράφος μοιράζεται εμπειρίες και σκέψεις της.

Σε μία από αυτές είχε περιγράψει τον τοκετό μίας μαίας στο σπίτι της σε ειδικά διαμορφωμένη πισίνα και είχε μοιραστεί στιγμιότυπα από κάθε στάδιο του τοκετού.

«Μία ιστορία τοκετού στο νερό. Σηκώθηκε από το κρεβάτι ύστερα από μία δυνατή σύσπαση… Και τότε έσπασαν τα νερό. Η μαία και μαμά ήξερε ότι το μωρό ήταν καθ’ οδόν και μπήκε αμέσως στην μπανιέρα. Μέσα σε λίγα λεπτά, άρχισε να σπρώχνει και μαζί με τη μαία της βοήθησε το μωρό αγοράκι της να έρθει στον κόσμο. Αυτό που ακολούθησε ήταν κλάματα, ανακούφιση, χαλάρωση και μία ευγενική ηρεμία. Ήταν μία όμορφη γέννα»

Παρών καθ’ όλη τη διάρκεια του τοκετού ήταν ο σύντροφος της νεαρής μητέρας ο οποίος κράτησε λίγα λεπτά μετά τον τοκετό τον νεογέννητο γιο του αγκαλιά.

Τα στιγμιότυπα από τον παραπάνω τοκετό που δημοσίευσε η Monet στο Instagram είναι καθηλωτικά.

Η φωτογράφος μιλάει συχνά μέσα από τις αναρτήσεις της για τη μαγεία του τοκετού. Η ίδια υποστηρίζει ότι ο τοκετός είναι μία διαδικασία που αλλάζει κάθε γυναίκα που τον βιώνει. Το ίδιο συνέβη και με εκείνη μετά τη γέννηση των παιδιών της.

Στο προφίλ της η Monet έχει μοιραστεί στιγμιότυπα και από τη δική της γέννα. Ένα από αυτά είναι το παρακάτω στο οποίο γράφει μεταξύ άλλων:

«Δεν υπάρχει σωστός τρόπος για να φέρεις στον κόσμο το μωρό σου. Η κάθε γέννα είναι διαφορετκή. Το κάθε μωρό είναι διαφορετικό»

https://www.instagram.com/p/ChNiwUzp8Po
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved