Τοκετός με ισχιακή προβολή: Ένα σπάνιο φωτογραφικό άλμπουμ

Ένα μεγάλο ποσοστό των εμβρύων με ισχιακή προβολή είναι δυνατό να έρθουν στον κόσμο με φυσιολογικό τοκετό.

Τοκετός με ισχιακή προβολή: Ένα σπάνιο φωτογραφικό άλμπουμ

Φυσιολογικός τοκετός με ισχιακή προβολή

instagram/ monetnicolebirths

Ένα μεγάλο ποσοστό των εμβρύων με ισχιακή προβολή είναι δυνατό να έρθουν στον κόσμο με φυσιολογικό τοκετό. Οι περισσότεροι μαιευτήρες ωστόσο, αποφεύγουν τον φυσιολογικό τοκετό για να αποφύγουν τυχόν επιπλοκές. Αυτό δείχνουν τα στοιχεία μελέτης του 2000. Η καισαρική τομή μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης προβλημάτων στο νεογνό, που προσπαθεί να έρθει στον κόσμο με ισχιακή προβολή.

Η ισχιακή προβολή μέσα από φωτογραφίες

Η Monet Nicole έμπειρη φωτογράφος τοκετών, δημοσίευσε μια σειρά από φωτογραφίες που δείχνουν ένα μωρό να γεννιέται με τα πόδια. Μέσα από την ανάρτησή της θέλησε να ενημερώσει και να δείξει πώς μοιάζει μια γέννηση ισχιακής προβολής με φυσιολογικό τοκετό.

«Αυτή ήταν μία από τις πρώτες γεννήσεις που παρευρέθηκα - και ουάου- ακόμη μπορώ να νιώσω την αδρεναλίνη σε αυτό το νοσοκομείο των γιατρών μέχρι και το δικό μου σώμα.

Αλλά σχεδόν 800 γέννες αργότερα ξέρω ότι θα ένιωθα πολύ διαφορετικά αν βρισκόμουν σε αυτή την γέννα αύριο. Είχα το προνόμιο να δω τόσες κολπικές γέννες... και βλέποντας αυτές τις γεννήσεις, έμαθα ότι ο τοκετός με ισχιακή προβολή είναι μια παραλλαγή του φυσιολογικού τοκετού.

Εύχομαι οι νοσηλευτές στην Αμερική να είχαν την ευκαιρία να γίνουν μάρτυρες περισσότερων τέτοιων τοκετών με ισχιακή προβολή. Ειδικά σε έναν τοκετό σαν αυτό εδώ: ένα μικρό κορίτσι ξεπήδησε στην κυριολεξία έξω από τη μαμά του.

Φτιάσαμε στην κλινική λεπτά πριν και ετοιμαζόμασταν για καισαρική τομή. Λίγο πριν, η νεαρή μαμά ανακάλυψε μέσω υπερήχου ότι το μωρό της ήταν προς τον κόλπο με τα πόδια (αντί με το κεφάλι) έτσι είχε προγραμματιστεί καισαρική τομή. Αλλά όταν φτάσαμε, η πελάτισσά μου ήδη είχε συσπάσεις. Παρά τις προθέσεις όλων: το μωρό είχε σαφώς άλλα σχέδια. Και βγήκε απλά και εύκολα στο κρεβάτι του τοκετού.

Φυσικά, όλοι γύρω της ένιωθαν αναστατωμένοι. Υπήρχε πολύ αδρεναλίνη στο δωμάτιο. Αλλά το μωρό ήταν πολύ καλά. Η μαμά ήταν επίσης πολύ καλά στην υγεία της. Ωστόσο, όταν δεν έχουμε συνηθίσει τέτοιες γεννήσεις... όταν δεν ενημερώνει κανείς για την ισχιακή προβολή, μπορεί να είναι ένα πολύ έντονο πράγμα για να το ζήσεις.

Είμαι ευγνώμων για τους τοκετούς ισχιακή προβολή που μπόρεσα να παρακολουθήσω από τότε και είμαι ευγνώμων για το ιατρικό προσωπικό που εξακολουθεί να τις κάνει και να τις διδάσκει. Ακόμα κι αν δεν θέλετε να γεννήσετε ένα μωρό ανάποδα, θα υπάρξει κάποια νεαρή μητέρα που θα εμφανιστεί με ένα βρέφος έτοιμο να γεννηθεί... με τα πόδια προς τα κάτω. Πρέπει να το δούμε, ώστε όταν συμβεί να ξέρουμε τι να κάνουμε και επίσης να ξέρουμε πώς να παραμείνουμε ήρεμοι για αυτούς τους γονείς και τα μωρά τους!».

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved