Μπαμπάς και νεογέννητο: Μία σχέση γεννιέται

Η τρυφερή σχέση μπαμπά και νεογέννητου μέσα από τον φωτογραφικό φακό.

Μπαμπάς και νεογέννητο: Μία σχέση γεννιέται

Μπαμπάς με τα δίδυμα μωρά του αγκαλιά.

Instagram / fotografie_eweliny

Η σχέση μπαμπά και νεογέννητου είναι πολύ διαφορετική από εκείνη που έχει δημιουργηθεί μεταξύ μητέρας και μωρού ήδη από την περίοδο της εγκυμοσύνης.

Εάν έπρεπε να την περιγράψουμε με τρεις λέξεις; Τρυφερή, ξεχωριστή, συγκινητική. Την αρχή της σχέσης μπαμπά και παιδιού αποτυπώνουν με τον φωτογραφικό τους φακό δύο επαγγελματίες φωτογράφοι νεογέννητων.

Πρώτη είναι η Eweliny, η οποία ασχολείται με την επαγγελματική φωτογράφιση νεογέννητων τα τελευταία πέντε σχεδόν χρόνια. Η Eweliniy φωτογραφίζει γονείς με τα μωρά τους στο μαιευτήριο τις πρώτες ώρες μετά τον τοκετό ή στο σπίτι των οικογενειών. Οι φωτογραφίες της είναι μίνιμαλ, με γήινα χρώματα και φυσικά φωτισμό, ενώ έμφαση δίνεται στα συναισθήματα και τις εκφράσεις των νεογέννητων.

Διαφορετικές αλλά εξίσου τρυφερές είναι και οι φωτογραφίες της Kristina Mack. Η φωτογράφος έχει δημιουργήσει το προφίλ Tiny Posers στο Instagram, όνομα που μόνο τυχαίο μιας και είναι εμπνευσμένο από τα μικροσκοπικά μοντέλα. Η Kristina φωτογραφίζει γονείς και νεογέννητα στο ειδικά διαμορφωμένο στούντιό της και όπως λέει στόχος είναι το τελικό αποτέλεσμα να είναι διαχρονικό, κομψό και μίνιμαλ.

Πώς μπορεί να δεθεί ένας μπαμπάς με το νεογέννητο μωρό του

Κάποιοι μπαμπάδες δένονται απευθείας με το νεογέννητο, ενώ άλλοι χρειάζονται μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Και τα δύο είναι απολύτως φυσιολογικά, άλλωστε πρόκειται για μία σχέση που αναπτύσσεται με τον χρόνο και εξελίσσεται όσο το παιδί μεγαλώνει.

Οι σύγχρονοι μπαμπάδες συμμετέχουν πιο ενεργά στη φροντίδα και την ανατροφή των παιδιών

Τι μπορεί να κάνει ένας μπαμπάς για να ενισχύσει το δέσιμο με το νέο μέλος της οικογένειας;

Οι στιγμές της καθημερινότητας είναι εκείνες που κάνουν τη διαφορά. Για παράδειγμα:

Αγκαλιές και δερματική επαφή. Οι αγκαλιές βοηθούν το βρέφος να αισθανθεί ασφάλεια και συνδέει τα θετικά συναισθήματα με τη φιγούρα του μπαμπά.

Τάισμα. Ακόμα και στις περιπτώσεις που το μωρό θηλάζει αποκλειστικά, ο μπαμπάς μπορεί να αναλάβει κάποια από τα ταΐσματα της ημέρας. Με τον τρόπο ο μπαμπάς συμμετέχει στην καθημερινή ρουτίνα του μωρού και παράλληλα η νέα μαμά έχει λίγο χρόνο για να ξεκουραστεί.

Παιχνίδι. Τα νεογέννητα απολαμβάνουν το παιχνίδι, όπως ακριβώς και τα παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας.

Διάβασμα. Το διάβασμα έχει οφέλη για το παιδί ήδη από τη βρεφική του ηλικία. Επίσης, είναι ένας τρόπος το μωρό να εξοικειωθεί με τη φωνή του μπαμπά και να τη συνδέσει με θετικά συναισθήματα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved