«Οι πρωινές γέννες έχουν πάντα μία ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου»

Η φωτογράφος Monet Nicole μοιράζεται στιγμιότυπα από έναν τοκετό στο σπίτι.

«Οι πρωινές γέννες έχουν πάντα μία ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου»

Μαμά κρατά για πρώτη φορά το μωρό της αγκαλιά.

Instagram / monetnicolebirths

Η Monet Nicole είναι μαία και επαγγελματίας φωτογράφος τοκετού. Έχει παρευρεθεί σε εκατοντάδες γέννες και οι πάνω από 2.500 χιλιάδες αναρτήσεις της στο προφίλ της στο Instagram δείχνουν μόνο ένα μικρό δείγμα από την πολυετή εμπειρία της.

https://www.instagram.com/p/ClH7uThLXOB

Οι φωτογραφίες της ξεχωρίζουν για έναν κυρίως λόγο. Είναι απλές, αυθεντικές και αποτυπώνουν την ωμή ομορφιά του τοκετού. Φωτογραφίες από γέννες στο μαιευτήριο, στο νερό, στο σπίτι, όλες αναδεικνύουν τη μαγεία του τοκετού και τα πρωτόγνωρα συναισθήματα που βιώνουν οι γονείς τις στιγμές αυτές.

https://www.instagram.com/p/CmzpkWcp97w

Συχνά μέσα από τις αναρτήσεις της η Monet καταθέτει τη δική της άποψη και τον τρόπο με τον οποίο βιώνει εκείνη τους τοκετούς που φωτογραφίζει. Μοιράζεται επίσης εμπειρίες μαμάδων και εάν κάτι είναι ξεκάθαρο, όπως πολλές φορές λέει και η ίδια, είναι ΄ότι ο κάθε τοκετός είναι διαφορετικός και ξεχωριστός.

Σε μία από τις αναρτήσεις των περασμένων μηνών είχε μοιραστεί φωτογραφίες από έναν τοκετό στο σπίτι. Ήταν μία γέννα που όπως λέει λάτρεψε και δεν θα ξεχάσει ποτέ.

«Αγαπώ αυτή τη γέννα.

Μπορείς να συναισθανθείς όλη τη δουλειά που χρειάστηκε, τα συναισθήματα, την αγάπη σε κάθε μία από αυτές τις φωτογραφίες.

Και οι πρωινές γέννες έχουν πάντα μία ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου. Ο ήλιος ανατέλλει. Μία νέα μέρα ξεκινά. Και μία νέα ζωή μόλις ήρθε στον κόσμο μας.»

Δείτε τις φωτογραφίες που μοιράστηκε η Monet στην gallery που ακολουθεί.

Τοκετός στο σπίτι

Στο εξωτερικό πολλές γυναίκες επιλέγουν να γεννήσουν στο σπίτι. Ένας από τους λόγους είναι ότι γίνεται σε ένα οικείο περιβάλλον για τη μητέρα η οποία μπορεί να επιλέξει και ποιοι θέλουν να είναι δίπλα της, από τον σύντροφο, μέχρι τα μεγαλύτερα παιδιά και άλλα μέλη της οικογένειας.

Ο τοκετός στο σπίτι γίνεται με την παρουσία μαίας και απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο τοκετός να είναι φυσιολογικός και η εγκυμοσύνη να μην θεωρείται υψηλού κινδύνου.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved