Τοκετός με επείγουσα καισαρική: Η ιστορία μίας γέννας

H Monet Nicole απαθανατίζει τα στιγμιότυπα ενός τοκετού με καισαρική.

Τοκετός με επείγουσα καισαρική: Η ιστορία μίας γέννας
Instagram / monetnicolebirths

Η Monet Nicole είναι μαία και επαγγελματίας φωτογράφος τοκετού με πολλά χρόνια εμπειρίας. Ο τοκετός, θεωρεί, είναι μία εμπειρία μοναδική που αλλάζει την κάθε γυναίκα που τη βιώνει. Το ίδιο, υποστηρίζει, συνέβη και στην ίδια.

Η φωτογράφος έχει παρευρεθεί στους τοκετούς δεκάδων γυναικών και το προφίλ της στο Instagram είναι ένα πλούσιο φωτογραφικό άλμπουμ γεμάτο με φωτογραφίες από όλα τα στάδια του τοκετού.

toketos-kaisariki.jpg

Πηγή φωτογραφίας: Instagram / monetnicolebirths

Δεν μένει όμως μόνο εκεί. Η Monet συχνά μέσα από τις αναρτήσεις της μοιράζεται εμπειρίες και ιστορίες μαμάδων που θα θυμάται και εκείνη μία ζωή.

Σε μία από τις πιο πρόσφατες αναρτήσεις της έγραψε για έναν τοκετό με επείγουσα καισαρική.

«Αυτή η γέννα έγινε επείγουσα όταν ο καρδιακός παλμός του μωρού μας έδειξε ότι δεν άντεχε τις συσπάσεις πόσο μάλλον, εάν η μαμά άρχισε να σπρώχνει. Το να καταλήξεις σε ένα κρεβάτι χειρουργείου δεν είναι καθόλου το σχέδιο, κι όμως το μωρό έκανε εμφανές ότι τα σχέδια έπρεπε να αλλάξουν. Ο τοκετός ήταν πολύ γρήγορος και αυτό γιατί όσο η πελάτης μου ετοιμαζόταν, ο καρδιακός ρυθμός του μωρού συνέχιζε να πέφτει. Φανταστείτε την ανακούφιση όλων όταν βγήκε αυτό το μεγάλο και όμορφο αγόρι. Και φαινόταν καλύτερα από ό,τι ακουγόταν.

Ο γιατρός τράβηξε την κουρτίνα και σχεδόν αμέσως τοποθέτησε το πρόσωπο του μωρού ακριβώς δίπλα στο πρόσωπο της μαμάς. Μου άρεσε να απαθανατίζω αυτή τη στιγμή γιατί συχνά οι γονείς που κάνουν καισαρική δεν προλαβαίνουν να δουν το μωρό τους. Μερικές φορές για λίγα μόνο λεπτά. Άλλες για περισσότερο. Μου άρεσε που η γιατρός έκανε μια προσπάθεια να παρέχει αυτό το σημείο άμεσης σύνδεσης για τη μαμά και το μωρό. Δεν μπορεί να συμβαίνει πάντα…και σίγουρα δεν περίμενα ότι θα συμβεί αφού ο παλμός ήταν τόσο χαμηλός… αλλά μου άρεσε που αυτός ο γιατρός ήταν σε θέση να αξιολογήσει τη στιγμή ακριβώς μπροστά του. Ήξερε ότι το μωρό ήταν καλά τώρα, και έτσι έδωσε στη μαμά το χρόνο να δει και να χαιρετήσει το αγοράκι της. Είναι εκπληκτικό πόσο μικρές αποφάσεις όπως αυτή μπορούν πραγματικά να κάνουν τη μεγαλύτερη διαφορά.»

Δείτε τις φωτογραφίες που δημοσίευσε η Monet στην gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved