Ερωτική επαφή μετά από καισαρική τομή – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Πότε μπορείτε να συνευρεθείτε ερωτικά με τον σύντροφό σας μετά τον τοκετό με καισαρική;

Ερωτική επαφή μετά από καισαρική τομή – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Ζευγάρι με το νεογέννητο μωρό τους στο κρεβάτι.

Bigstock

Η ανάρρωση μετά τον τοκετό με καισαρική διαρκεί μερικές εβδομάδες. Και ενώ η ερωτική συνεύρεση με τον σύντροφό σας πολύ πιθανό να μην είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτεστε αυτήν την περίοδο, είναι χρήσιμο να γνωρίζετε τι πρέπει να προσέξετε.

Ερωτική επαφή μετά τον τοκετό με καισαρική – Πόσο καιρό πρέπει να περιμένετε;

Όπως ακριβώς ισχύει και στην εγκυμοσύνη, το κάθε σώμα είναι διαφορετικό. Κάποιες γυναίκες αναρρώνουν αμέσως μετά την καισαρική τομή και άλλες χρειάζονται περισσότερο χρόνο, ακόμα και μήνες. Κανόνας, συνεπώς, δεν υπάρχει. Κατά μέσο όρο, ωστόσο, οι περισσότερες γυναίκες αναφέρουν ότι ένιωσαν άνετα να συνευρεθούν ερωτικά με τον σύντροφό τους τέσσερις με έξι εβδομάδες μετά τον τοκετό. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να έχετε και τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού σας που γνωρίζει τις λεπτομέρειες της δικής σας περίπτωσης.

Ανάρρωση μετά τον τοκετό με καισαρική

H ανάρρωση μετά τον τοκετό με καισαρική διαρκεί περίπου έξι εβδομάδες. Το διάστημα αυτό πιθανά να διαπιστώσετε ότι λόγω της τομής, σας δυσκολεύουν και άλλες δραστηριότητες της καθημερινότητας όπως ο ύπνος και ο θηλασμός του μωρού.

Ακόμα και μετά τις έξι εβδομάδες, είναι απόλυτα φυσιολογικό να νιώθετε πόνο και μούδιασμα στην περιοχή της τομής. Εάν, ωστόσο, παρατηρήσετε ότι τα συμπτώματα επιδεινώνονται, επικοινωνήστε άμεσα με τον γιατρό σας.

Η πρώτη ερωτική επαφή μετά τον τοκετό με καισαρική

Είναι λογικό να νιώσετε περίεργα, ακόμα και πόνο στην πρώτη ερωτική επαφή μετά την καισαρική. Είναι σημαντικό να ακούσετε το σώμα σας, να πάρετε τον χρόνο σας και να συζητήσετε με τον σύντροφό σας ό,τι σας απασχολεί.

Κάποιες γυναίκες δυσκολεύονται περισσότερο και νιώθουν έντονο πόνο. Στην περίπτωση αυτή συμβουλευτείτε τον γυναικολόγο σας για λύσεις που μπορεί να σας ανακουφίσουν.

Με πληροφορίες από motherandbaby.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved