Η ζεστασιά, η αγκαλιά, η μαγεία... ο δεσμός

Μια ιστορία πρόωρου τοκετού.

Η ζεστασιά, η αγκαλιά, η μαγεία... ο δεσμός
Photo by thestoryoftwins on Instagram

Πριν κρατήσω τον γιο μου αγκαλιά, αγκάλιαζα ένα σκληρό πλαστικό μηχάνημα που μου έλεγαν να τοποθετώ κοντά στην καρδιά μου.

Ο γιος μου σύντομα θα χρειαζόταν να ταϊστεί.

Φανταζόμουν να σε ταΐζω για πρώτη φορά, τα μάτια μου κοιτούσαν τα δικά σου, ήσουν ξαπλωμένο επάνω στην κοιλιά μου, τα μικρά σου χεράκια κρατούσαν τα δικά μου.

Η ζεστασιά, η αγκαλιά, η μαγεία... ο δεσμός.

Αυτό που θα έπρεπε να ήταν μια πολύτιμη στιγμή έγινε πολύ γρήγορα επείγουσα ιατρική ανάγκη. Τα site για γονείς σας συμβουλεύουν να κάνετε πολλές αγκαλιές και να έχετε άμεση επαφή δέρμα με δέρμα με το μωρό σας για να βοηθήσετε το σώμα σας να απελευθερώσει ορμόνες που διεγείρουν την παραγωγή μητρικού γάλακτος, αλλά αυτό απέχει πολύ από την πραγματικότητα εάν έχετε ένα μωρό που γεννήθηκε πρόωρα ή δεν είναι καλά.

prooro-moro.jpg

Instagram account @thestoryoftwins

Θέλω να σας πω τι ξέχασαν να πουν… θα χρειαστεί τεράστια δύναμη για να αφήσετε για λίγο στην άκρη όλα αυτά που φανταζόσασταν. Θα επιδείξετε αβίαστα ένα πραγματικό μείγμα θάρρους και ανθεκτικότητας, ενώ αγκαλιάζετε όλο και περισσότερο το άγνωστο που έρχεται στο δρόμο σας. Δεν θα το βλέπετε εκείνη τη στιγμή, αλλά κάνετε ακριβώς αυτό που πρέπει και είστε ακριβώς αυτό που χρειάζεται το μωρό σας.

Μπορεί να μην έχετε ταΐσει το μωρό σας με τον τρόπο που θα θέλατε ή τον τρόπο που βλέπατε σε όλα τα βρεφικά περιοδικά... αλλά το ταΐσατε.

Η άντληση ή το έτοιμο γάλα σε σκόνη είναι τροφή. Το μωρό τρέφεται.

Ένα χορτάτο και ταϊσμένο μωρό είναι πάντα καλύτερο από ένα νηστικό μωρό.

πηγή: Instagram account @thestoryoftwins

*ελεύθερη απόδοση

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved