Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς: Πέντε λόγοι για να τη γιορτάσουμε φέτος με το μωράκι μας

Δεν υπάρχει πιο κατάλληλη παρέα, πέρα από το μικρό μας, για να γιορτάσουμε.

Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς: Πέντε λόγοι για να τη γιορτάσουμε φέτος με το μωράκι μας

Ίσως η πιο σημαντική ημέρα για να γιορτάσει κάθε μαμά με τα παιδιά της είναι η Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς, ένα ξεχωριστό ορόσημο που γιορτάζεται κάθε χρόνο από το 1986 στις 21 Ιανουαρίου. Είναι η ημέρα που μας θυμίζει πως δεν υπάρχει κάτι πιο σπουδαίο και πολύτιμο από μία αγκαλιά, η οποία προέρχεται από ένα πρόσωπο που αγαπάμε – ειδικά, όταν το πρόσωπο αυτό είναι το παιδί μας.

Καλώς ή κακώς, η στιγμή που μαθαίνουμε να εκτιμούμε την πραγματική αξία μίας αγκαλιάς, είναι και αυτή που τη χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ. Ωστόσο, όσες από εμάς έχουμε τη χαρά να είμαστε μανούλες, ξέρουμε καλά πως καμία αγκαλιά δεν μας δίνει τη δύναμη που μας προσφέρει η αγκαλιά που μοιραζόμαστε με το παιδί μας.

Συνεπώς, επειδή δεν υπάρχει πιο κατάλληλη παρέα, πέρα από το μικρό μας, για να γιορτάσουμε αυτό το ορόσημο, παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει μερικούς λόγους που θα μας πείσουν να αξιοποιήσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς, για να ανταλλάξουμε αγάπη, τρυφερότητα και στοργή με το μωράκι μας.

#1 Για να περάσουμε κοινό χρόνο δημιουργώντας δυνατές αναμνήσεις

Αν θέλουμε να μοιραστούμε κοινό, διασκεδαστικό χρόνο με το μωρό μας, η Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς είναι η ιδανική ευκαιρία. Ακριβώς επειδή φέτος «πέφτει» στο προτελευταίο Σάββατο του Ιανουάριου, μπορούμε να αφιερώσουμε όλη τη μέρα, δημιουργώντας δυνατές οικογενειακές αναμνήσεις για το μέλλον. Γιατί, λοιπόν, να μην αξιοποιήσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς για να πραγματοποιήσουμε μαζί με το μωρό και τον σύντροφό μας μία σπιτική, οικογενειακή φωτογράφιση, η οποία θα έχει ως κεντρικό θέμα την αγκαλιά; Θα αλλάξουμε πολλά και διαφορετικά outfit, θα βάλουμε τις πιτζάμες ή τα καλά μας και φυσικά θα φορέσουμε στο μωράκι μας μία πάνα – βρακάκι Babylino Sensitive Pants 'all around elastic', που συνδυάζει μοναδικά αποτελεσματική προστασία, άνεση και πιστοποιημένη φιλικότητα, έτσι ώστε να είναι δραστήριο και χαμογελαστό καθ’ όλη τη διάρκεια της φωτογράφισης. Για το τέλος, αρκεί να συνθέσουμε ένα DIY décor στο φόντο που εξυπηρετεί τη φωτογράφιση και έπειτα, θα… παίξουμε με τον φακό!

babylino-agkalia-2.jpg

#2 Για να μεταδώσουμε στο μωράκι μας την ισχυρή δύναμη της αγκαλιάς

Μπορεί το μωράκι μας να είναι ακόμη πολύ μικρό, για να κατανοήσει πώς μία αγκαλιά επηρεάζει έστω και στιγμιαία τις βιοχημικές αντιδράσεις του εγκεφάλου του, όμως, μπορεί να αισθανθεί κάθε συναίσθημα που προκαλούν, σε μεγάλη ένταση. Ακριβώς για αυτό, μπορούμε να περάσουμε το πρωινό του Σαββάτου στο κρεβάτι, ακούγοντας παιδικά τραγούδια, διαβάζοντας παραμύθια, κάνοντας χάδια, αγκαλιές και πειράγματα. Με αυτόν τον τρόπο, θα δημιουργήσουμε τις ιδανικές συνθήκες ώστε το μωράκι μας να χαλαρώσει και μέσω της σωματικής επαφής μαζί μας να νιώσει ασφάλεια, ικανοποίηση, εμπιστοσύνη, χαρά και αποδοχή. Οι στιγμές που θα περάσουμε ανταλλάσσοντας αγάπη μέσω της αγκαλιάς, όχι μόνο θα μας φέρουν πιο κοντά με το μωρό μας, αλλά θα είναι και το πιο όμορφο ξεκίνημα για τη μέρα μας.

#3 Για να στηρίξουμε τη νοητική και τη συναισθηματική ανάπτυξη του μωρού

Σύμφωνα με την πρωτοπόρο ψυχοθεραπεύτρια Virginia Satir, «χρειαζόμαστε 4 αγκαλιές τη μέρα για να επιβιώσουμε, 8 για να διατηρηθούμε και 12 για να αναπτυχθούμε». Και αυτή η παραδοχή εξηγεί πόσο σπουδαίο ρόλο μπορεί να παίξει η αγκαλιά και η τρυφερότητα που δίνουμε στα μωρά μας, στην ανάπτυξή τους. Διότι ένα μωρό που λαμβάνει αγκαλιές και αγάπη από τους γονείς του, μεγαλώνοντας θα αισθάνεται μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και σιγουριά για τον εαυτό του, ενώ θα μπορεί να συνάψει υγιείς διαπροσωπικές σχέσεις, καθώς θα είναι σε θέση να κατανοεί καλύτερά τα συναισθήματά του. Όσον αφορά τη νοητική ανάπτυξη ενός μωρού, η αγκαλιά μπορεί να συμβάλλει σημαντικά, καθώς ενισχύει την παραγωγή ωκυτοκίνης, μίας ουσίας που βελτιώνει τον ύπνο, μειώνει τα επίπεδα του στρες και βοηθάει στη βέλτιστη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Μάλιστα, ένας έξτρα «σύμμαχος φροντίδας», είναι οι πάνες για μωρά Babylino Sensitive, που έχουν την ικανότητα να συντροφεύουν το μικρό μας σε όλα τα στάδια ανάπτυξής του, από την πρώτη μέρα της ζωής του, στις ατελείωτες ώρες παιχνιδιού, μπουσουλήματος και εξερεύνησης, μέχρι τη στιγμή που οι αγκαλιές μαζί του δεν θα είναι τόσο εύκολες όσο μοιάζουν τώρα.

babylino-agkalia-3.jpg

#4 Για να καθιερώσουμε ένα ορόσημο που θα σας φέρνει κάθε χρόνο κοντά

Αποφασίζοντας φέτος να γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς με το μωράκι και τον σύντροφό μας, δεν υπάρχει αμφιβολία πως θα θέλουμε να επαναλάβουμε και την επόμενη χρονιά τον ίδιο εορτασμό, απλώς με διαφορετικό τρόπο. Ναι, μπορεί η συγκεκριμένη μέρα να μην είναι εξίσου δημοφιλής όσο η Παγκόσμια Ημέρα Μητέρας, όμως, παραμένει μία εξαιρετική ευκαιρία για να απολαύσουμε κοινό χρόνο, παιχνίδια και συζητήσεις με την οικογένειά μας. Κάπως έτσι, σε βάθος χρόνου θα δημιουργήσουμε ένα οικογενειακό ορόσημο, ένα δικό μας έθιμο, το οποίο θα μας φέρνει κοντά και θα δυναμώνει τις μεταξύ μας σχέσεις, ακόμη και όταν το μωράκι μας θα έχει μεγαλώσει.

#5 Για να εκφράσουμε πώς νιώθουμε και να μάθουμε στο μωρό να εκφράζεται

Αλήθεια, πόσα συναισθήματα χωρά μία αγκαλιά που μοιραζόμαστε με το μωρό μας; Όλα αυτά τα όμορφα, πολύτιμα συναισθήματα μπορούμε να του τα μεταδώσουμε μέσα από μία δυνατή, ζεστή αγκαλιά, η οποία θα είναι και το δώρο του μωρού μας, για τη συγκεκριμένη γιορτή. Κι όμως, μερικές φορές μία αγκαλιά μπορεί να επικοινωνήσει στο άλλο πρόσωπο πολλά περισσότερα από αυτά που θα μπορούσαμε να του εκφράσουμε με λέξεις. Οπότε, αν το μωράκι μας δεν έχει ολοκληρώσει τη γλωσσική του ανάπτυξη και βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο, μία αγκαλιά με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς, θα του μεταδώσει όλη την αγάπη, την προσοχή και την αφοσίωση που αισθανόμαστε για εκείνο, ενώ θα του μάθει πως είναι ο καλύτερος τρόπος για να εκφράζεται σε όσους αγαπά. Και για εμάς, που μέσω της αγκαλιάς θέλουμε να προσφέρουμε το αίσθημα προστασίας και φροντίδας στο μωράκι μας, αρκεί να επιλέξουμε τις πάνες για μωρά Babylino Sensitive, που αγκαλιάζουν το μωρό μας με την ίδια φροντίδα μ' εμάς, τις μητέρες. Οι πάνες Babylino Sensitive είναι σχεδιασμένες με "ευαισθησία" - με αποδεδειγμένα φιλικά υλικά με πιστοποίηση Oeko-Tex®, επιθυμώντας να προσφέρουν ασφάλεια, όπως και η δική μας αγκαλιά. Παράγονται με εξαιρετικά αυστηρές διαδικασίες ποιοτικού ελέγχου, ελέγχονται σε εξειδικευμένα δερματολογικά εργαστήρια του εξωτερικού, ενώ είναι οι μόνες πάνες που έχουν λάβει Ευρωπαϊκό Βραβείο Ασφάλειας προϊόντος. Επιπλέον, προσφέρουν άνετη εφαρμογή, καθώς και σίγουρη και ασφαλή προστασία από τις διαρροές, γιατί εκτός από το μοναδικά απαλό κάλυμμα, διαθέτουν υπερ-απορροφητικό πυρήνα, που συμβάλλει αποτελεσματικά στον περιορισμό των διαρροών.

babylino-agkalia-4.jpg

Αν θέλουμε, λοιπόν, να ζήσουμε μία μέρα απόλυτης αγάπης και τρυφερότητας με το μικρό μας, η Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς είναι η ιδανική αφορμή. Όχι μόνο επειδή θα φέρει πιο κοντά την οικογένειά μας μέσω αυτής της απλής αλλά πολύτιμης κίνησης, αλλά διότι θα μας δώσει τη δυνατότητα να επικοινωνήσουμε ουσιαστικά, χωρίς να χρειαστεί να ανταλλάξουμε ούτε μία λέξη. Πώς θα το καταφέρουμε αυτό; Αφήνοντας τη δέρμα με δέρμα επαφή της αγκαλιάς και τις πάνες Babylino Sensitive να «θωρακίσουν» αυτή τη μοναδική στιγμή αγάπης.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved