Αποκλειστική άντληση VS Θηλασμός και άντληση μαζί

Θέλετε να ταΐζετε το μωρό σας με μητρικό γάλα αλλά χωρίς να το θηλάζετε; Θέλετε να συνδυάσετε τον θηλασμό και την άντληση μαζί; Ιδού τι πρέπει να γνωρίζετε.

Αποκλειστική άντληση VS Θηλασμός και άντληση μαζί
Bigstock

Για τις περισσότερες γυναίκες, συνήθως έρχεται μια μέρα (ή νύχτα) όπου πρέπει να είναι μακριά από το μωρό τους. Είτε γιατί πρέπει να πάνε στη δουλειά, είτε να κάνουν ένα ταξίδι, είτε να βγουν ένα βράδυ για να ξεσκάσουν.

Θεωρήστε το ως νόμο: το μωρό και το στήθος σας δεν θα είναι πάντα στο ίδιο μέρος την ίδια στιγμή. Όμως μπορείτε να θηλάζετε το μωρό, για παράδειγμα, τα πρωινά πριν από τη δουλειά, τα βράδια πριν το βάλετε για ύπνο και τα Σαββατοκύριακα όταν είστε σπίτι. Όσο για τις υπόλοιπες ώρες που θα λείπετε από το σπίτι; Απλά μπορείτε να αντλήσετε γάλα με το θήλαστρο, να το αποθηκεύσετε και ο σύζυγός σας ή ο φροντιστής του μωρού σας να του το δώσει με το μπιμπερό.

Μερικές γυναίκες, ωστόσο, δεν έχουν άλλη επιλογή από το να αντλούν αποκλειστικά μητρικό γάλα, γιατί παρά τις φιλότιμες προσπάθειές τους, δεν μπορούν να θηλάσουν λόγω κάποιων περιστάσεων όπως για παράδειγμα όταν το μωρό έχει πρόβλημα και δεν μπορεί να «πιάσει» τη θηλή. Σε αυτήν την περίπτωση, μια γυναίκα επιλέγει να αντλεί γάλα για το μωρό της.

Εάν αποφασίσετε να αντλείτε αποκλειστικά γάλα και όχι να θηλάζετε, τότε θα χρειαστεί να επενδύσετε σε ένα πολύ καλό ηλεκτρικό θήλαστρο το οποίο θα σας εξοικονομεί χρόνο και είναι επίσης είναι και ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να αυξήσετε το γάλα σας. Οι ειδικοί συνιστούν επίσης να προσπαθείτε να μιμηθείτε το πρόγραμμα ενός νεογέννητου μωρού όσο το δυνατόν περισσότερο, τουλάχιστον στην αρχή. Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα πρέπει να αντλείτε γάλα από το στήθος σας έως και οκτώ έως 12 φορές σε ένα 24ωρο ή κάθε δύο έως τρεις ώρες για 15-20 λεπτά τη φορά.

Καθώς η παραγωγή μητρικού γάλακτος σταθεροποιείται, μπορεί να διαπιστώσετε ότι μπορείτε να αντλήσετε μητρικό γάλα για περισσότερο χρόνο, τουλάχιστον τη νύχτα.

Πρόγραμμα αποκλειστικής άντλησης

Οι μαμάδες που αντλούν γάλα αποκλειστικά μπορούν να ακολουθήσουν ένα πρόγραμμα που εξυπηρετεί και βολεύει τις ίδιες ώστε να μπορούν να εξασφαλίσουν την πλήρη παροχή γάλακτος (έως 700 έως 1.000 ml την ημέρα κατά μέσο όρο).

Πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου όταν φτιάξετε το πρόγραμμά σας:

Αντλήστε περισσότερο από 10 λεπτά μόλις αρχίσει να αυξάνεται το μητρικό γάλα: Αλλά προσπαθήστε να αποφύγετε την άντληση για περισσότερα από 20 λεπτά τη φορά… είναι εξαντλητικό. Πολλές γυναίκες βρίσκουν ότι η άντληση για περίπου δύο λεπτά μετά την τελευταία σταγόνα γάλακτος είναι ένας καλός τρόπος για να διεγείρετε περισσότερο γάλα.

Υπάρχει μια εφαρμογή που βάζει σε πρόγραμμα τους θηλασμούς: (Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλές!) Μερικές μαμάδες αποφασίζουν πόσες φορές θέλουν να αντλήσουν γάλα μέσα σε 24 ώρες και χρησιμοποιούν μια εφαρμογή για να παρακολουθούν τη συχνότητα και την ποσότητα. Μάλιστα ζητούν να τους έρχονται και ειδοποιήσεις στο κινητό τους τηλέφωνο ώστε να μην ξεχάσουν ή παραλείψουν κάποια άντληση.

Να θυμάστε: Η άντληση μητρικού γάλακτος δεν είναι μόνο όμορφη, αλλά δείχνει ότι είστε μα δυνατή και αποφασισμένη μαμά να προσφέρετε στο μωρό σας το καλύτερο δυνατό!

πηγή: whattoexpect.com

Μάθετε περισσότερα για την άντληση μητρικού γάλακτος στο αφιέρωμα που ετοιμάσαμε για εσάς με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Άντλησης Μητρικού Γάλακτος παρακάτω.

pagkosmia-imera-antlisi-mitrikou-galaktos.jpg
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved