Ενισχυμένη άντληση μητρικού γάλακτος ή αλλιώς power pump: Τι είναι

Το power pumping θα ενισχύσει την παραγωγή μητρικού γάλακτος.

Ενισχυμένη άντληση μητρικού γάλακτος ή αλλιώς power pump: Τι είναι
Bigstock

Δυσκολεύεστε με τον θηλασμό και νιώθετε ότι έχετε μικρή παραγωγή γάλακτος; Ίσως μπορέσετε να δώσετε μια μικρή ώθηση στην παραγωγή σας με το power pumping. Αυτή η βραχυπρόθεσμη στρατηγική μπορεί να δώσει σήμα στο σώμα σας να παράγει περισσότερο μητρικό γάλα και είναι σχετικά απλό να το δοκιμάσετε.

Τι είναι το power pumping;

Το power pumping είναι μια μέθοδος που μιμείται τον θηλασμό του μωρού που θηλάζει ανά συχνά χρονικά διαστήματα και με τον τρόπο του, λέει στη μητέρα, να παράξει περισσότερο μητρικό γάλα.

Όπως οι γρήγοροι και συχνοί θηλασμοί του μωρού, έτσι και το power pumping περιλαμβάνει την εξαγωγή μητρικού γάλακτος σε πολλές, σύντομες και σχεδόν διαδοχικές συνεδρίες.

Επειδή η παραγωγή γάλακτος έχει να κάνει με την προσφορά και τη ζήτηση - όσο περισσότερο αντλείτε ή θηλάζετε, τόσο περισσότερο γάλα παράγει το σώμα σας - το power pumping είναι μια στρατηγική που χρησιμοποιούν πολλές μαμάδες για να αυξήσουν την παραγωγή γάλακτος.

thilastro-nea-mama-2.jpg

Λόγοι για τους οποίους να θέλετε να δοκιμάστε το power pumping

Αυτή η μέθοδος όπως αναφέραμε στέλνει στον εγκέφαλο της μητέρας το μήνυμα ότι χρειάζεται περισσότερη τροφή για το μωρό. Εάν προσπαθείτε να αυξήσετε την παραγωγή σας ή παρατηρήσετε ότι η παραγωγή σας μειώνεται, μερικές ημέρες εφαρμογής της μεθόδου αυτής μπορεί να σας βοηθήσουν.

Το power pumping μπορεί να είναι χρήσιμο τις φορές όπου αισθάνεστε ότι η απόδοση σας πέφτει ή δεν είναι εκεί που πρέπει. Πότε μπορεί να συμβεί αυτό; Όταν:

  • Το μητρικό γάλα αργεί να κατέβει.
  • Προσπαθείτε να θηλάσετε ένα μωρό που δεν τρώει όσο συχνά θα θέλατε επειδή είναι άρρωστο ή επειδή κάνει μια προσωρινή απεργία θηλασμού.
  • Παίρνετε ένα φάρμακο που φαίνεται να μειώνει την παραγωγή μητρικού γάλακτος.
  • Επιστρέφετε στη δουλειά.
  • Θέλετε να δημιουργήσετε μια αποθήκη γάλακτος στο ψυγείο ή την κατάψυξη.
  • Το μωρό σας ξεκινά στερεές τροφές και θηλάζει λιγότερο συχνά.

Πώς θα κάνετε power pump (ενισχυμένη άντληση)

Το power pumping μοιάζει με την απλή άντληση, απλά έχει διαφορετικό πρόγραμμα και συχνότητα. Αντί να αντλείτε γάλα με το θήλαστρο κάθε τρεις ώρες, θα αντλείτε ανά συχνά διαστήματα με διαφορά λίγων λεπτών μέχρι να ολοκληρώσετε το power pump μέσα σε μια ώρα. Τόσο διαρκεί.

Πρόγραμμα power pumping

  • Αντλήστε γάλα για 20 λεπτά
  • Ξεκουραστείτε για 10 λεπτά
  • Αντλήστε γάλα για 10 λεπτά
  • Ξεκουραστείτε για 10 λεπτά
  • Αντλήστε γάλα για τα τελευταία 10 λεπτά

Για την υπόλοιπη μέρα θηλάστε το μωρό σας ή αντλήστε γάλα, όπως θα κάνατε συνήθως.

Το καλύτερο εργαλείο για να επιτύχετε ένα σωστό power pump είναι το ηλεκτρικό θήλαστρο. Τα ηλεκτρικά θήλαστρα είναι συνήθως πιο δυνατά και εύκολα στη χρήση σε σχέση με τα χειροκίνητα. Επιπλέον έχουν τη δυνατότητα να αντλούν γάλα και από τα δύο στήθη την ίδια στιγμή ενώ διεγείρουν την παραγωγή της γαλακτοπαραγωγικής ορμόνης, προλακτίνη.

με πληροφορίες από το whattoexpect.com

Μάθετε περισσότερα για την άντληση μητρικού γάλακτος στο αφιέρωμα που ετοιμάσαμε για εσάς με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Άντλησης Μητρικού Γάλακτος παρακάτω.

pagkosmia-imera-antlisi-mitrikou-galaktos.jpg
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved