Πώς να αποθηκεύσετε το μητρικό γάλα που αντλήσατε με θήλαστρο

Τρόποι για αποθηκεύσετε και να διατηρήσετε το μητρικό γάλα. 

Πώς να αποθηκεύσετε το μητρικό γάλα που αντλήσατε με θήλαστρο
Bigstock

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μια μητέρα θα χρειαστεί να αντλήσει το μητρικό γάλα προκειμένου να το δώσει στο μωρό της.

Συνήθως είναι γιατί επιστρέφει στην εργασία της αλλά και γιατί μπορεί να έχουν πληγωθεί οι θηλές της ή γιατί δεν θέλει άλλο να θηλάζει.

Ένα είναι σίγουρο: Η άντληση, σας βοηθά να συνεχίζετε να ταΐζετε το μωρό με το πολύτιμο θρεπτικό σας γάλα για όσο διάστημα το επιθυμείτε.

antlisi-mitrikou-galaktos.jpg

Πώς να αποθηκεύετε το μητρικό γάλα

  • Πολλά θήλαστρα διαθέτουν προσαρμοσμένα δοχεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μπουκάλια αποθήκευσης και σίτισης.
  • Μπορείτε επίσης να το συλλέξετε σε αποστειρωμένες σακούλες συλλογής μητρικού γάλακτος και να τις γεμίσετε κατά τα τρία τέταρτα. Η κατάψυξη γάλακτος σε μικρές ποσότητες επιτρέπει την εύκολη απόψυξη.
  • Το γάλα που έχετε αντλήσει μπορεί να παραμείνει φρέσκο ​​σε θερμοκρασία δωματίου για έως και τέσσερις ώρες, εφόσον φυλάσσεται μακριά από τον ήλιο ή σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Μπορείτε να το αποθηκεύσετε στο ψυγείο για έως και τέσσερις ημέρες και στην κατάψυξη για έξι έως 12 μήνες (το καλύτερο είναι να το χρησιμοποιήσετε εντός έξι μηνών).
  • Να σημειώνετε πάντα στη σακούλα την ημερομηνία άντλησης και να φροντίζετε να χρησιμοποιείτε πρώτα το παλαιότερο γάλα.
thilastro-nea-mama-2.jpg

Να θυμάστε επίσης τα εξής:

  • Το αποψυγμένο γάλα δεν ξαναμπαίνει στην κατάψυξη
  • Αν το γάλα αποψυχθεί, διατηρείται στο ψυγείο 24ώρες.
  • Ζεσταίνετε το μητρικό γάλα σε μπεν μαρί, δηλαδή βάζετε όλο το δοχείο με το γάλα σε ζεστό νερό.
thilastro-poio-na-dialexo-5.jpg

Πώς να καθαρίσετε την αντλία θηλασμού

Ο καθαρισμός της αντλίας θηλασμού μετά από κάθε χρήση είναι σημαντικός τόσο για τη δική σας υγιεινή όσο και του παιδιού.

Φροντίστε λοιπόν να πλένετε όλα τα μέρη της αντλίας που έχουν έρθει σε επαφή με το στήθος ή το μητρικό γάλα με υγρό σαπούνι και ζεστό νερό, τρίβοντάς τα με μια βούρτσα καθαρισμού και ξεπλένοντας με τρεχούμενο νερό.

Ο νεροχύτης της κουζίνας πρέπει να είναι πεντακάθαρος ενώ καλό είναι να τοποθετείτε τα εξαρτήματα της αντλίας σε συγκεκριμένο σημείο μακριά από τα κουζινικά. Αφήστε τα να στεγνώσουν και στη συνέχεια σκουπίστε τα με καθαρή πετσέτα. Εάν το μωρό σας είναι μικρότερο από 3 μηνών ή έχει γεννηθεί πρόωρα ή έχει εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, απολυμάνετε καθημερινά.

Με πληροφορίες από το whattoexpect.com

Μάθετε περισσότερα για την άντληση μητρικού γάλακτος στο αφιέρωμα που ετοιμάσαμε για εσάς με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Άντλησης Μητρικού Γάλακτος παρακάτω.

pagkosmia-imera-antlisi-mitrikou-galaktos.jpg
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved