Παγκόσμια Ημέρα Άντλησης Μητρικού Γάλακτος - Κάθε σταγόνα μετρά

  • Σε ποιες περιπτώσεις ενδείκνυται η άντληση του μητρικού γάλακτος;
  • Τι πρέπει να γνωρίζετε για τη διαδικασία άντλησης του μητρικού γάλακτος;
Παγκόσμια Ημέρα Άντλησης Μητρικού Γάλακτος - Κάθε σταγόνα μετρά

Η Παγκόσμια Ημέρα Άντλησης Μητρικού Γάλακτος καθιερώθηκε το 2017 και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Ιανουαρίου. Είναι μία μέρα αφιερωμένη στον μητρικό θηλασμό και στόχο έχει να αναγνωρίσει τον χρόνο, την προσπάθεια και την αφοσίωση που απαιτείται από τις θηλάζουσες μητέρες να προσφέρουν στα μωρά τους το μητρικό γάλα.

Το μητρικό γάλα είναι η καλύτερη τροφή για το βρέφος και του παρέχει τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται και μάλιστα στις ακριβείς ποσότητες. Για κάποιες μαμάδες, ωστόσο, που θέλουν να θηλάσουν, η άντληση του μητρικού γάλακτος είναι μονόδρομος και το θήλαστρο γίνεται ο καλύτερος σύμμαχος.

Σε ποιες περιπτώσεις ενδείκνυται η άντληση του μητρικού γάλακτος;

  • Εάν το μωρό έχει γεννηθεί πρόωρα και πρέπει να παραμείνει για μερικές ημέρες στο νοσοκομείο.
  • Εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το στήθος, τις θηλές ή εάν το μωρό για τον οποιοιδήποτε λόγο δεν μπορεί να «πιάσει» τη θηλή.
  • Εάν έχετε δίδυμα ή περισσότερα μωρά που θηλάζουν
  • Επιστροφή στην εργασία ή άλλοι λόγοι που οδηγούν στην πολύωρη απουσία από το σπίτι.
  • Η άντληση το μητρικού γάλακτος είναι μία διαδικασία που απαιτεί χρόνο, προσπάθεια και δέσμευση.
thilastro poio na dialexo 5

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τη διαδικασία άντλησης του μητρικού γάλακτος;

Αρχικά είναι σημαντικό να βρείτε το κατάλληλο θήλαστρο που σας βολεύει. Στο εμπόριο υπάρχουν πολλά και διαφορετικά. Δείτε τι προσφέρει το κάθε ένα, ποια τα χαρακτηριστικά του και επιλέξτε με βάση τις δικές σας ανάγκες. Σημαντικό είναι να χρησιμοποιήσετε το κατάλληλο μέγεθος χοάνης ώστε να εφαρμόζει σωστά στο στήθος, χωρίς να το τραυματίζει.

Κατά τη διάρκεια της άντλησης του μητρικού γάλακτος κάντε απαλές μαλάξεις στο στήθος για να βοηθήσετε την παραγωγή. Χρησιμοποιείτε το θήλαστρο για περισσότερο από 10 λεπτά και λιγότερο από 20 από τη στιγμή που βλέπετε ότι η ροή του γάλακτος αρχίζει να αυξάνεται. Το μητρικό γάλα μπορεί να αποθηκευτεί στο ψυγείο έως και 5 μέρες και 12 μήνες στην κατάψυξη.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved