Ας είναι αυτή η χρονιά που θα σταματήσεις να συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλες μαμάδες

«Το παιχνίδι της σύγκρισης μπορεί να σας κάνει να έχετε μη ρεαλιστικές προσδοκίες από τον εαυτό σας».

Ας είναι αυτή η χρονιά που θα σταματήσεις να συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλες μαμάδες
Bigstock

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το Διαδίκτυο στο σύνολό τους είναι χρήσιμα εργαλεία. Δίνουν απάντηση σε ερωτήσεις όπως τι πρέπει να κάνετε όταν το παιδί σας δεν τρώει, πώς θα φροντίσετε το νεογέννητο μωρό σας ή τι να κάνετε αν έχει πυρετό. Όμως, παρά τα οφέλη του, μπορεί επίσης γίνει επικίνδυνο βάζοντας τις μαμάδες να συγκρίνουν τον εαυτό τους με άλλες μαμάδες.

«Το παιχνίδι σύγκρισης μας οδηγεί να λατρεύουμε τους άλλους και να έχουμε μη ρεαλιστικές προσδοκίες από τον εαυτό μας», εξηγεί η Laurey Dachs, LCSW, PMH-C, στο Alma Therapy. «Η αλήθεια που όλες πρέπει να θυμόμαστε είναι ότι η πραγματικότητα δεν είναι αυτή που βγαίνει προς τα έξω. Λίγο πριν (και πιθανότατα αμέσως μετά) την τέλεια λήψη, ένα μωρό ούρλιαζε, τα παιδιά χτυπούσαν το ένα το άλλο και τα πατώματα υπήρχαν πεταμένα παιχνίδια».

Εάν προσπαθείτε να σταματήσετε να συγκρίνετε τον εαυτό σας και τη ζωή σας με εκείνη των άλλων μαμάδων, παρακάτω θα βρείτε χρήσιμες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν.

Σύμφωνα με την GayLe Weill, ποτέ δεν είναι αργά. Φροντίστε τον εαυτό σας, βρείτε χρόνο για εσάς μακριά από τα παιδιά, νιώστε ότι έχετε και μια άλλη ταυτότητα πέρα από αυτή της μαμάς. Περάστε λίγο χρόνο στο δωμάτιό σας και φροντίστε την ψυχική σας υγεία.

3 βήματα για να σταματήσετε τη σύγκριση

mama-mitrotita.jpg

1. Νιώστε περήφανες για τον εαυτό σας

Δεν πειράζει που δεν έχετε το τέλειο σπίτι ή τα πιο ήσυχα παιδιά του κόσμου. Για τα παιδιά σας είστε αρκετή και τέλεια. Όσο για το σπίτι σας -μικρό ή μεγάλο, όμορφα διακοσμημένο ή όχι- είναι το καταφύγιο του παιδιού σας.

2. Βάλτε στόχους

Δεν χρειάζεται να κάνετε ό,τι κάνουν οι άλλες μαμάδες. Θέστε δικού σας ρεαλιστικούς στόχους για να τα βγάλετε πέρα καθημερινά και για να είστε ευτυχισμένες.

3. Μη ζηλεύετε τα παιδιά των άλλων

Το παιδί σας είναι τέλειο. Τι και αν τσιρίζει ή γκρινιάζει μέσα στο σπίτι; Το σπίτι όπως αναφέραμε είναι το καταφύγιό του και θα τσιρίξει και θα φωνάξει μέσα σε αυτό. Να είστε χαρούμενες όταν βγαίνετε έξω και είναι το πιο ήσυχο παιδί του κόσμου. Αν οι φίλοι σας σας πουν ότι έχετε το πιο καλό παιδί του κόσμου, ενώ για εσάς είναι «τερατάκι» τότε πάει να πει ότι κάτι κάνετε καλά.

με πληροφορίες από το mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved