«Αυτό είναι το εκπληκτικό με τη μητρότητα, είναι τόσο ταπεινωτική»

«Έχω δώσει στα μωρά μου κομμάτια του εαυτού μου ελπίζοντας ότι θα τα κρατούν για πάντα και μαθαίνω να αγαπώ και να εκτιμώ ό,τι έχει απομείνει.»

«Αυτό είναι το εκπληκτικό με τη μητρότητα, είναι τόσο ταπεινωτική»
Instagram / jules.andree

Η Jules Andree είναι μαμά τριών παιδιών και συχνά μέσα από το προφίλ της στο Instagram μοιράζεται σκέψεις και εμπειρίες για τη μητρότητα και τις αλλαγές που συνεπάγεται στη ζωή μίας γυναίκας.

Σε ανάρτησή της λίγο μετά τον αποθηλασμό του δεύτερου παιδιού της έγραψε:

«Κάπως έτσι έμοιαζε το στήθος μου την ημέρα που σταμάτησα να θηλάζω το δεύτερο μωρό μου. Είμαι σίγουρη ότι έτσι θα έμοιαζαν είτε θήλαζα, είτε όχι. Είναι εκπληκτικό για εμένα ότι το σώμα μου μπορεί να μεγαλώσει και να θρέψει έναν ολόκληρο άνθρωπο. Δεν το παίρνω καθόλου αψήφιστα όλο αυτό. Αλλά είναι επίπονο.

Αυτή η φωτογραφία τραβήχτηκε 18 μήνες μετά τον τοκετό όταν ξεκίνησα να νιώθω ότι άρχισα να νιώθει καλά με το σώμα μου και πάλι και όταν μετά από καιρό μου έκαναν τα παλιά μου τζιν. Αλλά αυτό είναι το εκπληκτικό με τη μητρότητα – είναι τόσο ταπεινωτική. Τα σώματά μας είναι ένα λεύκωμα για το πόσα πολλά δίνουμε σε αυτά τα μικροσκοπικά ανθρωπάκια τα οποία βλέπουμε ως τα πιο όμορφα πλασματάκια που έχουμε γνωρίσει ποτέ. Είναι τόσο μαγικό, αλλά ταυτόχρονα τόσο τραγικό γιατί συχνά δε βλέπουμε τη μαγεία αυτή μέσα μας.

Ποτέ δεν θα είμαι ίδια με εκείνη που ήμουν πριν τα παιδιά μου, αλλά πλέον συνειδητοποιώ ότι δεν θα το ήθελα έτσι και αλλιώς. Έχω δώσει στα μωρά μου κομμάτια του εαυτού μου ελπίζοντας ότι θα τα κρατούν για πάντα και μαθαίνω να αγαπώ και να εκτιμώ ό,τι έχει απομείνει.»

https://www.instagram.com/p/Cm-uS-OMnOS

Πηγή κειμένου και φωτογραφίας: Instagram /jules.andree

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved