«Κουρασμένη μαμά, σταμάτα ό,τι κάνεις και πάρε μία βαθιά ανάσα»

Η μαμά Emma Heaphy μιλάει για τη σπουδαιότητα της αυτοεκτίμησης.

Μία Μαμά
«Κουρασμένη μαμά, σταμάτα ό,τι κάνεις και πάρε μία βαθιά ανάσα»
Instagram / this_mama_doodles

Κουρασμένη μαμά,

Σταμάτα ό,τι κάνεις, άνοιξε το στόμα σου και πάρε μία βαθιά ανάσα.

Απλά σταμάτα

Σε παρακαλώ σταμάτα. Είναι τόσο σημαντικό να σταματήσεις.

Κοίτα γύρω σου. Εστίασε σε όλα αυτά που δημιουργούν αυτό το χάος, ακόμα και τα κομμάτια που κανονικά δεν θα προσπαθούσες να δεις. Εστίασες σε όλα τα πεταμένα παιχνίδια, τα ψίχουλα στον καναπέ, τη στοίβα με τα ασιδέρωτα. Όλο αυτό, αυτό το χάος είναι απόδειξη αυτού που έχεις κάνει. Είναι η δική σου υπενθύμιση για όλη τη χαρά που δημιούργησες για τα παιδιά σου, για το πόσο σημαντικό είναι για εσένα να τα βάζεις σε προτεραιότητα, το πόσο πολύ τα αγαπάς.

Μετά πήγαινε και κοίτα τον εαυτό σου στον καθρέφτη. Δες τον εαυτό σου όπως είναι πραγματικά, χωρίς τις "μουτζούρες". Τίμησέ τον με κάθε έννοια. Θυμήσου όλα αυτά που έκανε για εσένα. Θαύμασε όλα τα διαφορετικά σου κομμάτια γιατί αυτές οι διαφορές είναι που έκαναν τους διαφορετικούς ανθρώπους να σε κάνουν να χαμογελάς κάθε μέρα.

Μετά βρες τα παιδιά σου και αγκάλιασέ τα σφιχτά. Δες τα να σου χαμογελούν, να σε κρατάνε και να μην σε αφήνουν. Δες να τρέχουν προς το μέρος σου όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά και άκουσέ τα να σε φωνάζουν όταν είναι στεναχωρημένα. Εσύ το κάνεις αυτό. Εσύ τα κάνεις να νιώθουν ασφαλή. Εσύ τους δίνεις τον λόγο να χαμογελούν και να νιώσουν αυτή τη σύνδεση μαζί σου.

Μετά τηλεφώνησε στον σύντροφό σου. Πες του ότι είσαι περήφανη για όσα έχετε δημιουργήσει μαζί. Πες του ότι τον εκτιμάς και ότι δεν μπορείς να περιμένεις να έρθει στο σπίτι για να του το πεις. Περίμενε να σε ρωτήσει γιατί συμπεριφέρεσαι τόσο περίεργα και μετά πες του ότι αυτές οι συζητήσεις δεν θα έπρεπε ποτέ να είναι περίεργες. Θα έπρεπε να γίνονται κάθε μέρα.

Μετά πήγαινε να ζεστάνεις ξανά τον καφέ σου και συνέχισε τη μέρα σου. Την χαωτική, ακατάστατη και χωρίς καθόλου ελεύθερο χρόνο μέρα σου.

Και όταν το κάνεις, σου υπόσχομαι ότι η μέρα σου θα είναι καλύτερη. Γιατί θα έχεις επιτρέψει στον εαυτό σου να έχει μία στιγμή για εκτιμήσεις εσένα, τα παιδιά σου, τον σύντροφό σου.

Γιατί θα έχεις επιτρέψει στον εαυτό σου να δει αυτό που δημιουργείτε όλοι μαζί ως οικογένεια και την ομορφιά σε αυτό το χάος.

Και το μόνο που χρειάζεται είναι απλά για μία στιγμή να σταματήσεις.

https://www.instagram.com/p/ClWyAnCyxoa
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved