Οι μητέρες που μένουν στο σπίτι είναι επίσης εργαζόμενες γυναίκες

Δεν έχουν μισθό, ένσημα και ασφάλιση όμως εργάζονται 365 μέρες το χρόνο.

Οι μητέρες που μένουν στο σπίτι είναι επίσης εργαζόμενες γυναίκες
Bigstock

Οι μητέρες που μένουν στο σπίτι για να φροντίζουν τα παιδιά τους είναι επίσης εργαζόμενες γυναίκες. Συνεισφέρουν στην οικογένεια παρά το γεγονός ότι δεν λαμβάνουν μισθό, παρότι κάνουν υπερωρίες, παρότι δεν ξέρουν τι σημαίνει ρεπό, αργίες, Σκ.

Θα πείτε, είναι γνωστό αυτό.

Ναι, αλλά δεν έπρεπε να παραγνωρίζεται το γεγονός ότι συχνά οι μητέρες που μένουν στο σπίτι – είτε λόγω επιλογής είτε όχι – έχουν κι αυτές δικαίωμα να αισθάνονται κουρασμένες και να θέλουν ένα διάλειμμα.

mama-mitrotita.jpg

Δύσκολη η μητρότητα

Η απόφαση να μείνει η γυναίκα στο σπίτι για να μεγαλώσει τα παιδιά της δεν είναι μονοδιάστατη. Μερικές φορές οφείλεται σε προσωπική επιλογή, στη μη ευελιξία του εργασιακού περιβάλλοντος ή στην πολυπλοκότητα της εύρεσης μιας νέας εργασίας. Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμάστε η γυναίκα ή ο άνδρας που μένει στο σπίτι για να φροντίσει τα παιδιά, εργάζεται επίσης.

Αρκεί να αναλογιστούμε τα εξής:

Δεν πληρώνεται αλλά επενδύει όλη της τη ζωή στην ανατροφή των παιδιών και την φροντίδα της οικογένειας

Η απόκτηση ενός παιδιού αποτελεί μια δια βίου δέσμευση. Χρειάζεται συνεχή φροντίδα μέχρι την ενηλικίωσή του. Οι ανάγκες και οι υποχρεώσεις πολλές. Συχνά λοιπόν οι μητέρες επιλέγουν απλά να μείνουν στο σπίτι για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους γιατί δεν έχουν άλλη επιλογή.

Μένει στο σπίτι από επιλογή

Η παραμονή στο σπίτι δεν επικυρώνει ή αποκηρύσσει τίποτα. Πολλές μητέρες επιλέγουν να είναι τα πρώτα χρόνια με το μωρό τους στο σπίτι γιατί θέλουν να το μεγαλώσουν οι ίδιες. Επιδιώκουν ποιοτικό χρόνο με το παιδί τους σε ένα περιβάλλον ήρεμο, χωρίς πρόγραμμα, άγχος ή πίεση.

Είναι επίσης σημαντικό να γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολλοί άνδρες που επιλέγουν επίσης να μείνουν στο σπίτι. Αυτό, ωστόσο, συμβαίνει συνήθως όταν η οικογένεια έχει υψηλότερο εισόδημα που επιτρέπει στον πατέρα να αναβάλει οικειοθελώς την επιστροφή του στην εργασία ή όταν η σύζυγος αμείβεται ικανοποιητικά.

alithies-mitrotita.jpg

Είναι σε εγρήγορση 24 ώρες το 24ωρο

Η ανατροφή των παιδιών είναι μια δουλειά που διαρκεί 24 ώρες την ημέρα, 365 μέρες το χρόνο.

  • Δεν είναι αμειβόμενη δουλειά, δεν υπάρχουν επίσης ρεπό ή διακοπές. Όταν μεγαλώνεις παιδιά, θα πρέπει να έχεις πτυχίο υπομονής, διδακτορικό στην εξειδίκευση και μεταπτυχιακό στην αντοχή.
  • Ο ύπνος είναι ελάχιστος, τα προγράμματα δεν είναι ευέλικτα και τα Σαββατοκύριακα είναι απλώς η συνέχεια της Δευτέρας.
  • Δεν υπάρχουν διαλείμματα για καφέ ή δείπνα την Παρασκευή το βράδυ.
  • Οι μητέρες που αποφασίζουν να μείνουν σπίτι δεν παραπονιούνται για τον μισθό τους ούτε θα παραπονεθούν ποτέ γιατί δεν υπάρχει καλύτερη πληρωμή από το χαμόγελο των παιδιών τους.

Όμως έχουν ανάγκη πού και πού από μια επιβράβευση.

Με πληροφορίες από το youaremom.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved