Αυξάνουν την παραγωγή μητρικού γάλακτος τα γεμιστά μπισκότα;

Το μόνο πράγμα που μπορούν να αυξήσουν τα μπισκότα είναι τα κιλά σας και όχι την παραγωγή γάλακτος.

Αυξάνουν την παραγωγή μητρικού γάλακτος τα γεμιστά μπισκότα;
Bigstock

Ο expert στον θηλασμό, The Breastfessor (μπορείτε να τον βρείτε στο instagram) κατέρριψε τον μύθο γύρω από τα γεμιστά μπισκότα και την παραγωγή μητρικού γάλακτος.

«Σε τι πρέπει να εστιάσετε;

✔️Στις τροφές που είναι πλούσιες σε πρωτεΐνες, όπως βόειο κρέας, κοτόπουλο, αυγά, γαλακτοκομικά, φασόλια, φακές και θαλασσινά με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδράργυρο και όλα τα φρούτα και τα λαχανικά που θέλετε!

💦 Επίσης σημαντικό ρόλο στην παραγωγή γάλακτος παίζει το νερό. Πιείτε νερό για να ικανοποιήσετε τη δίψα σας.

❌ Περιορίστε τα τρόφιμα που είναι επεξεργασμένα και τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη».

chicco-thilasmos-cover.jpg

Πώς θα παράγετε περισσότερο μητρικό γάλα;

Για να αυξήσετε την παραγωγή μητρικού γάλακτος θα πρέπει να διεγείρετε τη θηλή (μέσω θηλασμού, χεριών, άντλησης ή συνδυασμού όλων αυτών) και να αφαιρέσετε το γάλα.

Όταν το στήθος σας δεν αδειάζει, το σώμα σας δεν παίρνει το σήμα να δημιουργήσει περισσότερο, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλή παραγωγή γάλακτος και προβλήματα με το θηλασμό.

Εάν προσπαθείτε να αυξήσετε την παραγωγή γάλακτος, πρέπει να αδειάζετε ΣΥΧΝΑ το στήθος σας — Για να παραχθεί γάλα θα πρέπει να αφαιρείται και γάλα.

Επιδιώξτε τουλάχιστον 8-10 θηλασμούς κάθε 24 ώρες

🌙 ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΛΕΙΠΕΤΕ ΤΟΥΣ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΥΣ ΘΗΛΑΣΜΟΥΣ. Τα επίπεδα προλακτίνης σας είναι υψηλότερα τη νύχτα.

🍼 Εάν χρησιμοποιείτε μπιμπερό, βεβαιωθείτε ότι ταΐζετε το μωρό σας με το μπιμπερό και ταυτόχρονα αδειάζετε το στήθος σας με το θήλαστρο, διαφορετικά το μητρικό γάλα θα αρχίσει να μειώνεται.

Μήπως όμως, παρόλα αυτά και τους συχνούς θηλασμούς ανησυχείτε ότι έχετε μειωμένη παραγωγή γάλακτος;

Όταν το μωρό σας τρέφεται κανονικά, μπορεί να ανησυχείτε για την παραγωγή γάλακτος, ειδικά όταν το μωρό σας αργεί να βολευτεί και να φάει. Λόγω των συχνών ταϊσμάτων, το στήθος σας μπορεί να το αισθάνεστε άδειο… (δεν είναι ποτέ πραγματικά άδειο) - αυτό είναι φυσιολογικό και είναι σημαντικό να συνεχίσετε να ταΐζετε το μωρό σας με το στήθος σας.

πηγή: moomysmilk @instagram

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved