Μπισκότα θηλασμού - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Plus μια συνταγή για να τα φτιάξετε μόνες σας.

Μπισκότα θηλασμού - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
Bigstock

Το να ταΐζεις ένα μωρό είναι σκληρή δουλειά και οι γυναίκες που θηλάζουν και θέλουν να θηλάσουν για πολύ καιρό, ανησυχούν για την παραγωγή γάλακτος. Φυσικά, υπάρχουν πολλές τροφές που ενισχύουν το γάλα και που μπορείτε εύκολα να τις προσθέσετε στην καθημερινή σας διατροφή, αλλά όταν τα χέρια σας είναι γεμάτα ή είστε παγιδευμένες κάτω από ένα μωρό που κοιμάται στο στήθος σας, μερικές φορές θέλετε απλώς να αρπάξετε κάτι που είναι μικρό και νόστιμο. Ένας από τους πιο γρήγορους και ευκολότερους τρόπους για να χορτάσετε και εσείς αλλά και το μωρό σας είναι τα μπισκότα θηλασμού.

Τι είναι τα μπισκότα θηλασμού ή αλλιώς μπισκότα γαλουχίας

Πολύ απλά, τα μπισκότα γαλουχίας είναι μπισκότα που παρασκευάζονται με συστατικά που μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση της παραγωγής μητρικού γάλακτος. Οι περισσότερες συνταγές περιλαμβάνουν ένα ή περισσότερα υλικά που ενισχύουν την παραγωγή του γάλακτος: Βρώμη, τριγονέλλα, λιναρόσπορο και μαγιά μπύρας. Με λίγα λόγια τα μπισκότα θηλασμού είναι γεμάτα με βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά.

thilasmos-2-chicco.jpg

Ενισχύουν την παραγωγή μητρικού γάλακτος ή όχι;

Λοιπόν, αυτό εξαρτάται. Σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχει ελάχιστη ιατρική έρευνα σχετικά με την αποτελεσματικότητα, τη συνιστώμενη δόση και την ασφάλεια των βοτάνων, των μπαχαρικών και των υλικών. Το αν αυτές οι ουσίες λειτουργούν πραγματικά ή όχι, είναι ασαφές. Οι μητέρες πρέπει να είναι προσεκτικές όταν καταναλώνουν βότανα ή μπαχαρικά, καθώς μπορεί να προκαλέσουν ανεπιθύμητες παρενέργειες στις ίδιες και το βρέφος.

Ωστόσο, ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα όταν θηλάζετε είναι να τροφοδοτείτε το σώμα σας. Στην πραγματικότητα, συνιστάται να καταναλώνετε περισσότερες επιπλέον θερμίδες κατά τη διάρκεια του θηλασμού από ό,τι καθ 'όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Έτσι, ενώ ένα μπισκότο γαλουχίας μπορεί να μην σας βοηθήσει ως δια μαγείας να παράξετε παραπάνω λίτρα γάλακτος, τα υγιεινά σνακ και το πολύ νερό σίγουρα μπορούν.

Τα σπιτικά μπισκότα θηλασμού κάνουν καλό ή όχι;

Ναι, σίγουρα θα μπορούσατε να ψήσετε μερικά από τα δικά σας μπισκότα γαλουχίας- σε τελική ανάλυση, οι συνταγές γενικά περιλαμβάνουν εύκολα στην εύρεση υλικά όπως βρώμη, μαγιά μπύρας και λιναρόσπορους. Ωστόσο πριν μπείτε στη διαδικασία να τα φτιάξετε πάρτε τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού σας.

Αναφέρετε αναλυτικά τα συστατικά των μπισκότων και ρωτήστε τον αν μπορείτε να τα καταναλώσετε.

Συνταγή για μπισκότα θηλασμού

Υλικά:

  • ¼ κούπα τριμμένο λιναρόσπορο
  • ½ κούπα νερό
  • 1 κούπα ζάχαρη καρύδας
  • 1/3 λάδι καρύδας λιωμένο
  • 1 κ.τ.γ. υγρή βανίλια
  • 1 2/3 κούπες αλεύρι βρώμης (χωρίς γλουτένη)
  • ¾ κούπας βρώμη
  • 1 φρέσκια μαγιά
  • ½ κ.τ.γ. μαγειρική σόδα
  • ½ κ.τ.γ. κανέλα
  • ¼ κ.τ.γ. αλάτι
  • 2/3 κούπας δάκρυα σοκολάτας

Πώς θα τα φτιάξετε:

Βήμα 1ο: Βάλτε τον φούρνο να προθερμανθεί στους 190 βαθμούς Κελσίου.

Βήμα 2ο: Σε ένα ταψί βάλτε αντικολλητικό χαρτί.

Βήμα 3ο: Σε ένα μπολ βάλτε τον λιναρόσπορο στο νερό. Αφήστε για 5 λεπτά.

Βήμα 4ο: Βάλτε μέσα στο μπολ τη ζάχαρη καρύδας, το λάδι καρύδας, τη βανίλια και ανακατέψτε.

Βήμα 5ο: Προσθέστε έπειτα όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη. Προσθέστε τα δάκρυα σοκολάτας.

Βήμα 6ο: Με ένα κουτάλι ή ένα σκουπ παγωτού φτιάξτε μπισκότα και βάλτε τα στη λαδόκολλα.

Βήμα 7ο: Ψήστε για 10-13 λεπτά

Βήμα 8ο: Αφήστε τα να κρυώσουν καλά μόλις είναι έτοιμα . Αποθηκεύστε τα σε ένα μπολ που κλείνει αεροστεγώς.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved