Ποια είναι η πιο δύσκολη μέρα της εβδομάδας για έναν γονιό; Νέα έρευνα δίνει την απάντηση

Μία μέρα της εβδομάδας φαίνεται να είναι πιο δύσκολη από τις υπόλοιπες, αναφέρει η πλειοψηφία των γονιών που συμμετείχε σε έρευνα της One Poll.

Ποια είναι η πιο δύσκολη μέρα της εβδομάδας για έναν γονιό; Νέα έρευνα δίνει την απάντηση
Bigstock

Η καθημερινότητα ενός γονιού δεν είναι εύκολη. Δουλειά, σχολεία, υποχρεώσεις και εξωσχολικές δραστηριότητες δημιουργούν μία καθημερινή ρουτίνα που χαρακτηρίζεται από διαρκές τρέξιμο.

Υπάρχουν φυσικά μέρες που είναι λίγο καλύτερες, αλλά και μέρες που μαμάδες και μπαμπάδες νιώθουν λίγο πριν την κατάρρευση. Μάλιστα, μία συγκεκριμένη μέρα φαίνεται να είναι η πιο δύσκολη της εβδομάδας για την πλειοψηφία των γονιών, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η One Poll εκ μέρους του Pound of Ground. Ποια είναι αυτή; Η Πέμπτη.

Στην έρευνα συμμετείχαν 2.000 γονείς οι οποίοι απάντησαν σε ερωτήσεις σχετικά με τις προκλήσεις της καθημερινότητας που αφορούν τη φροντίδα των παιδιών, του σπιτιού και τον προγραμματισμό των γευμάτων. Σύμφωνα με τις απαντήσεις που έδωσαν, η Δευτέρα είναι η μέρα που νιώθουν μεγαλύτερη ετοιμότητα να διαχειριστούν τις υποχρεώσεις της καθημερινότητας, ενώ από την Τετάρτη κι έπειτα νιώθουν ότι τα πράγματα δυσκολεύουν και ανυπομονούν να έρθει το Σαββατοκύριακο για να ξεκουραστούν και να προετοιμαστούν για την επόμενη εβδομάδα.

Η έρευνα μελέτησε επίσης και τους μήνες που είναι πιο δύσκολοι για τους γονείς. Η πλειοψηφία των γονιών αναφέρει ότι ο Ιανουάριος, ο Φεβρουάριος και ο Μάρτιος είναι οι μήνες με τις περισσότερες προκλήσεις κάτι το οποίο οι μελετητές συσχετίζουν με τέλος των χριστουγεννιάτικων διακοπών, ακόμα και με τον καιρό που δεν επιτρέπει τις πολλές εξωτερικές δραστηριότητες.

Τέλος, η έρευνα επικεντρώθηκε και στα οικογενειακά γεύματα της εβδομάδας. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, οι γονείς είναι πιο πιθανό να φάνε βραδινό μαζί με τα παιδιά την Τρίτη και την Τετάρτη, ενώ τις μέρες αυτές είναι πιθανότερο και να έχουν προγραμματίσει τα γεύματα της ημέρας. Αντίθετα, από την Τετάρτη κι έπειτα, η συσσωρευμένη κούραση της εβδομάδας κάνει τους γονείς να στερεύουν από ενέργεια και από ιδέες για το τι να μαγειρέψουν.

Με πληροφορίες από moms.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved