Μητέρα τεσσάρων παιδιών απέκτησε πανομοιότυπα τρίδυμα στα 46 της με φυσικό τρόπο

Αυτή η μαμά έμεινε έγκυος σε τρίδυμα χωρίς εξωσωματική.

Μητέρα τεσσάρων παιδιών απέκτησε πανομοιότυπα τρίδυμα στα 46 της με φυσικό τρόπο
today.com /Courtesy Audrey Tiberius

Όταν η Audrey Tiberius ήταν 41 ετών, οι γιατροί της είπαν ότι δεν θα μπορούσε να αποκτήσει εύκολα ξανά παιδί με φυσικό τρόπο ( είχε ήδη 4 γιους) ενώ οι πιθανότητες σύλληψης με εξωσωματική γονιμοποίηση ( IVF ) ήταν μόλις 10%.

Η ίδια δεν εγκατέλειψε την προσπάθεια. Δοκίμασε διάφορες θεραπείες γονιμότητας οι οποίες όμως δεν απέδωσαν.

Χαρακτήρισε τον εαυτό της αφελή καθώς θεωρούσε εφικτό να αποκτήσει παιδιά σε αυτή την ηλικία, όπως ακριβώς η γιαγιά της είχε γεννήσει στα 40 της.

«Οι γιατροί πρέπει να μιλήσουν στις γυναίκες σχετικά με τη γονιμότητα και ποιες είναι οι επιλογές για να τις γλιτώσουν από τον πόνο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το θαύμα των τριδύμων

Τελικά το θαύμα έγινε και οι προσευχές της Audrey Tiberius εισακούστηκαν καθώς έμεινε τελικά έγκυος, σε τρίδυμα, σε ηλικία 46 ετών και μάλιστα με φυσικό τρόπο.

Τα πανομοιότυπα τρίδυμα γεννήθηκαν στις 30 Μαρτίου και έτσι εκπληρώθηκε η επιθυμία της Audrey Tiberius να μεγαλώσει την οικογένειά της.

mama-me-tridima1.jpg

φώτο: facebook.com / Audrey Flake Tiberius

Τα μεγαλύτερα αγόρια Marcus13 ετών, James 11 ετών, Christian 9 ετών και Max 7 ετών, υποδέχτηκαν τα αδελφάκια τους στο σπίτι με μεγάλη χαρά.

Η Audrey Tiberius είπε σύμφωνα με στατιστικολόγο με τον οποίο μίλησε, οι πιθανότητες να μείνει έγκυος μία γυναίκα στα 45 είναι μία στις 100. Οι πιθανότητες για πανομοιότυπα τρίδυμα είναι μία στις 10.000 και οι πιθανότητες να συλλάβει μια 45χρονη τρίδυμα είναι μία στα 20 δισεκατομμύρια!

«Είναι αρκετά σπάνιο να μείνεις έγκυος χωρίς ιατρική παρέμβαση στα 45», σύμφωνα με τη Δρ Lisa Thiel, ειδικευόμενη στην εμβρυομητρική ιατρική στο Spectrum Health West Michigan.

mama-me-tridima2.jpg

φώτο: today.com /Courtesy Audrey Tiberius

« Έχουμε εκατομμύρια ωάρια όταν γεννιόμαστε όμως καθώς φτάνουμε στα μέσα της δεκαετίας των τριάντα, έχουμε λιγότερα ωάρια που είναι κατάλληλα για αναπαραγωγή και το να μείνουμε έγκυος είναι πιο δύσκολο να επιτευχθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά η Δρ Lisa Thiel στο today.com.

Η Thiel πρόσθεσε ότι υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος αποβολής στο πρώτο τρίμηνο επειδή η επένδυση της μήτρας δεν είναι τόσο υγιής.

Η Audrey Tiberius, η οποία αντλεί μητρικό γάλα για συνολικά επτά ώρες την ημέρα, αυτή τη στιγμή αναζητά δότες γάλακτος για να έχει περισσότερο χρόνο με τα επτά παιδιά της.

«Πάντα είχα το νούμερο επτά στο μυαλό μου - αυτός ήταν πάντα ο αριθμός των ονείρων μου. Αλλά δεν πίστευα ότι θα τα κατάφερνα λόγω της ηλικίας μου», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή:today.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved