Σούπερ μαμάδες που επαναπροσδιορίζουν τη μητρότητα το 2022

Τρεις μαμάδες-έμπνευση για όλες τις γυναίκες.

Σούπερ μαμάδες που επαναπροσδιορίζουν τη μητρότητα το 2022
Bigstock

H μητρότητα είναι διαφορετική για όλες. Για κάποιες από εμάς μπορεί να είναι ένα μακρύ ταξίδι γεμάτο προκλήσεις, ενώ για κάποιες άλλες να είναι κάτι που θα συμβεί χωρίς να το περιμένει.

Το 2022 υπήρξαν τόσες πολλές μαμάδες που ήταν πηγή έμπνευσης για όλες τις γυναίκες, που δημιούργησαν έναν δικό τους ορισμό μητρότητας. Αυτές οι γυναίκες έφτιαξαν μια δική τους εκδοχή για το τι σημαίνει να είσαι μαμά.

Yumi Stein, συγγραφέας, ραδιοφωνική παραγωγός και τηλεοπτική παρουσιάστρια

Όταν πρόκειται για δύσκολα, άβολα θέματα, η Yumi Stein μας προκαλεί όλους να τα αντιμετωπίσουμε.

Ως συγγραφέας του βιβλίου με τις μεγαλύτερες πωλήσεις «Welcome To Your Period», και του podcast για την υγεία των γυναικών «Ladies, We Need To Talk», η Yumi είναι γνωστή για τη γροθιά που δίνει στα ταμπού και τα στερεότυπα, μέσα από τον άμεσο και ειλικρινή λόγο της.

Η Yumi είναι μητέρα τεσσάρων παιδιών και έχει μιλήσει και γράψει για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες, ιδιαίτερα οι μητέρες. Στο απόγειο της πανδημίας, η Yumi έγραψε το «Ημερολόγιο μιας εργαζόμενης μαμάς» για το Victorian Women's Trust, εκφράζοντας αυτό που όλες νιώθαμε, ότι το να μένει μια εργαζόμενη μητέρα για τόσο καιρό με τα παιδιά της στο σπίτι είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση.

Η Yumi θέλει να εμπνεύσει τις γυναίκες και τις μητέρες ώστε να βάλουν τον εαυτό τους πρώτο, να απεγκλωβιστούν από τα στερεότυπα της κοινωνίας που θέλει τη γυναίκα να τα κάνει όλα, και να βρίσκουν πάντα προσωπικό χρόνο με σκοπό να προφυλάξουν την ενέργεια και την υγεία τους.

Rochelle Courtenay, ιδρύτρια του Share The Dignity

Όταν η Rochelle Courtenay έμαθε για πρώτη φορά ότι οι άστεγες γυναίκες έμειναν χωρίς βασικά προϊόντα υγιεινής κατά τη διάρκεια του εμμηνορροϊκού τους κύκλου, έθεσε μια απλή αλλά καίρια ερώτηση: «Γιατί κανείς δεν κάνει τίποτα γι' αυτό;»

Αυτή η ερώτηση αποδείχτηκε ο καταλύτης για τη Rochelle να δημιουργήσει το «Share The Dignity», έναν οργανισμό που στοχεύει στο να κάνει τη διαφορά στη ζωή των γυναικών και των κοριτσιών που είναι άστεγες, που βιώνουν ενδοοικογενειακή βία ή που γενικά δεν έχουν ούτε τα βασικά για να επιβιώσουν.

Η Rochelle δημιούργησε μια ομάδα άνω των 5.000 εθελοντών και συγκέντρωσαν περισσότερα από 3 εκατομμύρια προϊόντα γυναικείας υγιεινής σε όλη την Αυστραλία!

Rae Johnston, βραβευμένη δημοσιογράφος

Η Rae Johnston είναι μια περήφανη γυναίκα, που έγινε μητέρα σε πάρα πολύ μικρή ηλικία, και ακολούθησε το πάθος της να μπει στη βιομηχανία των μέσων ενημέρωσης και να δείξει στον γιο της πώς να πραγματοποιήσει τα όνειρά του.

Για 15 χρόνια, η Rae δούλευε σε περιστασιακές δουλειές με τον κατώτατο μισθό (μερικές φορές σε τρεις ταυτόχρονα) και πάσχιζε σκληρά για να βρει δουλειά στα μέσα ενημέρωσης. Μετά από μια δεκαετία ως ελεύθερος επαγγελματίας, πέτυχε την πρώτη της δουλειά πλήρους απασχόλησης ως Lifestyle Editor του Techlife.

Την τελευταία δεκαετία, η Rae έγινε η πρώτη Science & Technology συντάκτρια για το NITV στο SBS, εργάστηκε ως η πρώτη γυναίκα συντάκτρια του Gizmodo Australia και η πρώτη συντάκτρια του Junkee.

«Βίωσα τόσο μεγάλη άσχημη κριτική και μίσος στο διαδίκτυο κατά την πρώιμη καριέρα μου, ως μία από τις λίγες δημοσιογράφους βιντεοπαιχνιδιών στη χώρα μου (και στον κόσμο)», δήλωσε η Rae.

Εν κατακλείδι, να πούμε ότι η κάθε μια ξεχωριστά είναι μια γυναίκα μοναδική, η μητρότητα είναι μια υπερδύναμη, και μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα, και να εμπνεύσουμε και εμείς με τη σειρά μας, άλλες μαμάδες, αλλά και τα παιδιά μας. Είμαστε όλες φωτεινά παραδείγματα! Η μητρότητα είναι ένα τσουνάμι ψυχικής δύναμης, και αγάπης, και ανιδιοτέλειας.

Με πληροφορίες από: stellainsurance.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved