Η μητρότητα είναι σαν να ανεβαίνετε το Έβερεστ και μάλιστα χωρίς προετοιμασία

Όταν ήμουν έγκυος διάβαζα πάρα πολλά βιβλία εγκυμοσύνης, και μητρότητας, ήθελα να είμαι καλά προετοιμασμένη για το τι επρόκειτο να αντιμετωπίσω σε μερικούς μήνες.

Μία Μαμά
Η μητρότητα είναι σαν να ανεβαίνετε το Έβερεστ και μάλιστα χωρίς προετοιμασία

Νόμιζα ότι ήξερα όλα όσα έπρεπε να ξέρω. Όμως τα τόσο βιβλία δεν κατάφεραν να με προετοιμάσουν πραγματικά, τα παρουσίαζαν όλα τόσο τέλεια και αψεγάδιαστα.

Αλλά στην πραγματικότητα,η μητρότητα είναι σαν να ανεβαίνετε το Έβερεστ και μάλιστα με μηδενική προετοιμασία (εκτός αν δεν είναι το πρώτο σας παιδί).

Να λοιπόν τι θα ήθελα να ήξερα:

Τα σώματα μετά τον τοκετό είναι υπέροχα ατελή, και τείνουν να μένουν έτσι για αρκετό καιρό. Δημιουργήσατε έναν άνθρωπο!

Μην είστε αυστηρές με τον εαυτό σας, και μην βιάζεστε να αποκτήσατε το σώμα που είχατε πριν! Απολαύστε αυτή την εμπειρία, φάτε καλά, και ξεκουραστείτε!

Το μωρό σας δεν είναι σαν τα άλλα μωρά, όλα τα μωρά είναι μοναδικά.

Επομένως, όσο καλά κι αν σας προετοιμάσουν τα βιβλία, δεν μπορούν να γνωρίζουν το χαρακτήρα του μωρού σας. Έτσι, κάθε μωρό χρειάζεται διαφορετική φροντίδα, γιατί έχει μια ξεχωριστή ιδιοσυγκρασία!

Το μωρό σας δεν θα συμπεριφέρεται όπως λένε τα βιβλία, δεν θα του αρέσει αυτό που υποτίθεται ότι θα έπρεπε να του αρέσει, δεν θα κάνει αυτό που θα έπρεπε να κάνει, και αυτό είναι φυσιολογικό και υπέροχο και απολύτως εντάξει!

neogennito

Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να κλείσετε τα βιβλία σας και να γνωρίσετε το μωρό σας.

Τι του αρέσει;

Τι το κάνει να γελάει;

Πώς κοιμάται καλύτερα;

Πώς ακούγεται όταν είναι πεινασμένο;

Η ανακάλυψη αυτών των πραγμάτων θα σας βοηθήσει πολύ περισσότερο από ό,τι οι οδηγίες φροντίδας οποιουδήποτε ξένου.

Δεν χρειάζεται να κάνετε τη ζωή σας ή την οικογένειά σας να μοιάζει με κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο—δεν χρειάζεται να ακολουθείτε τους κανόνες.

Απλά πρέπει να δημιουργήσετε ένα τρόπο ζωής που να λειτουργεί για εσάς και να προωθεί την αγάπη και την ασφάλεια και φυσικά να έχει πολύ γέλιο.

Αν αυτό μοιάζει με pancake party στις 2 το πρωί, δεν πρόκειται να σας πει κανείς τίποτα.

Πρέπει να σταματήσουμε να λέμε στους ανθρώπους ότι τα πράγματα πρέπει να είναι εύκολα και ανώδυνα.

Ζούμε σε μια κουλτούρα που εξισώνει την ευκολία με την αξία. Όσο πιο εύκολο είναι κάτι νομίζουμε ότι τόσο καλύτερο είναι. Ενώ αν κάτι είναι δύσκολο τότε νομίζουμε ότι κάτι πάει λάθος.

Έλεγχος πραγματικότητας: μερικές φορές πράγματα που είναι δύσκολα και επώδυνα είναι επίσης υπέροχα και αξίζει να τα ζούμε στο έπακρο.

Με πληροφορίες από: mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved