To μωρό μου θέλει συνέχεια αγκαλιά, τι να κάνω;

Το μωρό θέλει αγκαλιά, γκρινιάζει ή κλαίει. Χρήσιμες συμβουλές για κάθε μαμά.

To μωρό μου θέλει συνέχεια αγκαλιά, τι να κάνω;
Bigstock

Τα περισσότερα νεογέννητα ηρεμούν μόνο αν τα κρατάτε αγκαλιά.

Η σωματική επαφή τα κάνει να νιώθουν ασφάλεια ενισχύοντας το δέσιμο με τη μητέρα.

Ορισμένοι ειδικοί αναφέρονται σε αυτή τη μοναδικότητα της αγκαλιάς, ως το φαινόμενο του τέταρτου τριμήνου.

Γιατί τα μωρά θέλουν αγκαλιά;

Μερικοί από τους λόγους είναι οι εξής:

Μετάβαση από τη μήτρα στον κόσμο

Ορισμένα μωρά μπορεί να μην είναι ακόμα έτοιμα να αντιμετωπίσουν τον άγνωστο, φωτεινό κόσμο. Η αλλαγή περιβάλλοντος, από τη μήτρα στο φυσικό περιβάλλον, ενδέχεται να τους είναι ενοχλητική γι΄αυτό και η αγκαλιά φαντάζει ως το μόνο ασφαλές μέρος.

mpampas-me-neogennito.jpg

Άγχος αποχωρισμού

Όταν το μωρό σας είναι περίπου 9 μηνών, μπορεί να αρχίσει να συνειδητοποιεί ότι είναι ξεχωριστό ον από τη μητέρα του. Αυτή η επίγνωση ίσως του πυροδοτήσει άγχος αποχωρισμού κάθε φορά που η μαμά του το αφήνει στην κούνια ή το καρότσι.

Αίσθηση ζεστασιάς

Είναι φυσικό τα μωρά να προτιμούν τη ζεστασιά και την ασφάλεια της αγκαλιάς των γονιών του όχι μόνο όταν είναι ξύπνια αλλά κι όταν κοιμούνται.

Τι να κάνετε αν το μωρό θέλει συνέχεια αγκαλιά

Δεν μπορείτε να έχετε πάνω σας το μωρό όλη την ώρα. Μπορείτε λοιπόν να δοκιμάσετε ένα από τα ακόλουθα κόλπα.

Τυλίξτε το μωρό

Είναι σημαντικό τα νεογέννητα μωρά να αισθάνονται επαρκώς ζεστά και άνετα. Επομένως, σκεπάστε το μωρό με τέτοιο τρόπο ώστε να νιώθει την απαιτούμενη ζεστασιά και να του δίνει την αίσθηση ότι βρίσκεται φωλιασμένο σε ένα ασφαλές κουκούλι.

Χαλάκι δραστηριότητας

Μπορείτε να δοκιμάσετε να βάλετε το μωρό σας είτε σε μια αναπαυτική καρέκλα είτε σε ένα χαλάκι δραστηριότητας για να κόψετε τη συνήθεια να το έχετε συνεχώς στην αγκαλιά σας. Μείνετε κοντά και σηκώστε το όταν αρχίσει να κλαίει. Μπορείτε να κάνετε αυτήν την άσκηση μερικές φορές κάθε μέρα, ιδιαίτερα όταν το μωρό σας είναι χαρούμενο και ξεκούραστο.

Τι συμβαίνει όταν αγκαλιάζετε το μωρό σας;

φώτο : pexels.com /Polina Tankilevitch

Παρηγορήστε το

Προσπαθήστε να κάνετε το περιβάλλον του μωρού σας άνετο για να το βοηθήσετε να προσαρμοστεί στον έξω κόσμο. Σε περίπτωση που αρχίσει να κλαίει κάθε φορά που το αφήνετε, χαϊδέψτε το απαλά και μιλήστε με χαλαρωτική φωνή για να ηρεμήσει. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να κρεμάσετε μικρά αντικείμενα πάνω από την κούνια του για να αποσπάσετε την προσοχή του.

Να είστε επίμονες και υπομονετικές

Πρέπει να παραμείνετε ήρεμες και υπομονετικές καθώς προσπαθείτε να μάθετε στο μωρό σας να παραμένει χαλαρό όταν δεν το κρατάτε. Οι συνήθειες χρειάζονται χρόνο όχι μόνο για να αλλάξουν αλλά και για να καθιερωθούν. Οπότε μη χάνετε το κουράγιο σας.

Πηγή: parenting.firstcry.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved