Σε αυτή την αγκαλιά το μωρό νιώθει γαλήνη και ασφάλεια

Υπέροχα σκίτσα αποτυπώνουν τη ζεστασιά της γονεϊκής αγκαλιάς.

Σε αυτή την αγκαλιά το μωρό νιώθει γαλήνη και ασφάλεια
instagram@ art_to_remember_by_nw

Δεν ξεχνάς ποτέ την πρώτη φορά που αγκαλιάζεις το παιδί σου. Το να τo κρατάς στην αγκαλιά σου και να νιώθεις τη ζεστασιά του σώματός του είναι μια υπέροχη εμπειρία. Δεν υπάρχει κάτι παρόμοιο με το οποίο μπορεί να συγκριθεί.

Τα οφέλη της αγκαλιάς

Τα οφέλη της αγκαλιάς είναι επιστημονικά αποδεδειγμένα. Σύμφωνα με μελέτες τα ζεστά και ασαφή συναισθήματα που γεννιούνται από μια αγκαλιά, συνδέονται με θετικές σωματικές και ψυχικές αλλαγές στο σώμα μας

Η αγκαλιά κάνει τα παιδιά πιο έξυπνα

Τα παιδιά χρειάζονται αισθητηριακή διέγερση καθώς ο εγκέφαλός τους μεγαλώνει και αναπτύσσεται. Μελέτες που εξέτασαν βρέφη σε ορφανοτροφεία όπου σπάνια τα κρατούσαν αγκαλιά, βρέθηκαν να έχουν σοβαρές γνωστικές διαταραχές. Αλλά όταν κρατήθηκαν για μόλις 20 λεπτά την ημέρα για 10 εβδομάδες , σημείωσαν υψηλότερη βαθμολογία στις αξιολογήσεις ανάπτυξης του εγκεφάλου.

Από τις πέντε αισθήσεις μας, η αφή είναι η πρώτη που αναπτύσσεται, επομένως ένα άγγιγμα παρέχει την τόνωση που χρειάζεται ο εγκέφαλος για να αναπτυχθεί φυσιολογικά.


https://www.instagram.com/p/CfKGQ7TDRX2/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η αγκαλιά ενισχύει την υγεία των παιδιών

Όταν τα παιδιά στερούνται τη σωματική επαφή, το σώμα τους δεν θα ανταποκριθεί στα αναμενόμενα ορόσημα ανάπτυξης.

Η αγκαλιά προκαλεί την απελευθέρωση της ωκυτοκίνης, μιας ορμόνης που σχετίζεται με την εμπιστοσύνη, την ασφάλεια και την αγάπη. Όταν αυτή η ορμόνη απελευθερώνεται διεγείρει επίσης συγκεκριμένες αυξητικές ορμόνες στο σώμα. Ενώ οι ερευνητές συνεχίζουν να μελετούν την περίπλοκη επίδραση της ωκυτοκίνης στο σώμα, φαίνεται ξεκάθαρο ότι η απελευθέρωσή της στον εγκέφαλό βοηθά στη σωματική ανάπτυξη από νεαρή ηλικία.


https://www.instagram.com/p/Ceyyy81jj0p/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Σκίτσα με θέμα την αγκαλιά

Για τους γονείς η αγκαλιά είναι ο πιο απτός τρόπος να δείξουν στο παιδί την αγάπη τους. Ακόμα κι αν δυσκολεύονται με τα λόγια, ειδικά κατά την εφηβεία, μια μεγάλη, ζεστή αγκαλιά, είναι η καλύτερη έμπρακτη απόδειξη της αδιαμφισβήτητης αγάπης τους.

Η Nikole Wegman μέσα από τα σκίτσα της αποτυπώνει τη ζεστασιά της αγκαλιάς, την ηρεμία που αποπνέει , την ασφάλεια που παρέχει στο παιδί από τη βρεφική ακόμα ηλικία.

Απολαύστε τα υπέροχα σκίτσα με γονείς που κρατούν τρυφερά στην αγκαλιά το μωρό τους στη gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved