Πέντε δουλειές του σπιτιού που δεν πρέπει να αφήνεις ποτέ για μετά

«Μα πώς το άφησα και παραπήγε τόσο πολύ το πράγμα; Από εδώ και στο εξής θα κάνω και κάτι από λίγο για να μη ξανά ξεφύγει!» Σου θυμίζει κάτι;

Πέντε δουλειές του σπιτιού που δεν πρέπει να αφήνεις ποτέ για μετά

Αυτές τις πέντε δουλειές του σπιτιού μην τις αφήσεις γιατί γιγαντώνονται, και επίσης θα σου πάρουν ελάχιστη ώρα αν τις κάνεις αμέσως, ενώ πολλές ώρες αν γίνουν βουνό!

Συμμάζεμα

Μπουφάν, ρούχα στις καρέκλες, μικροπαιχνίδια στο σαλόνι, φορτιστές εκτός συρταριού, λογαριασμοί στο επιπλάκι του σαλονιού, πράγματα στο τραπέζι . Πφφ, αγχώθηκα ήδη. Θα σου πάρει 2 με 3 λεπτά να τα βάλεις όλα στη θέση τους κάθε μέρα.

Αντιθέτως θα σου πάρει πολύ περισσότερο αν τα αφήσεις για περισσότερες μέρες εκεί.

Στρώσιμο των κρεβατιών

Βαρετό, ναι το ξέρω. Αλλά η εικόνα ενός φρεσκοστρωμένου κρεβατιού αλλάζει κατευθείαν όλη την όψη του δωματίου και δείχνει συμμαζεμένο. Ακόμη και αν δεν είναι όλα στη θέση τους.

Πλύσιμο πιάτων

Τα μισώ και δεν έχω πλυντήριο πιάτων! Βραδιάζει κιόλας και δε βαριέσαι; Άστο για αύριο το πρωί! Όχι! Η μαμά μου έλεγε πάντα «Πλύντα τώρα που σε παρακαλάνε αυτά γιατί αύριο θα τα παρακαλάς εσύ!».

Όσο περισσότερα μαζεύονται τόσο πιο δύσκολο θα σου φαίνεται.

Σκούπισμα

Ένα γρήγορο πέρασμα μόνο, 2 φορές την εβδομάδα. Το καθαρό πάτωμα πάντα δείχνει πιο καθαρό το σπίτι μέχρι να έρθει η ώρα να το σφουγγαρίσεις. Άσε που αν το αφήσουμε με τα ψιχουλάκια μεταφέρονται σε όλο το σπίτι και τότε θα σκουπίζουμε περισσότερη ώρα.

douleies spitiou

Ειδικά εγώ που έχω και γάτο, και το καλοκαίρι μαδάει, και έχω και άσπρα πλακάκια, δεν με παίρνει να το αφήσω. Για αυτό τα κάνω μια φορά την εβδομάδα επιφανειακά, και κάθε Σαββατοκύριακο μια γενική.

Άπλωμα

Αν τα αφήσεις πολλές ώρες στο πλυντήριο θα πιάσουν υγρασία και τζάμπα έβαλες αυτό το τέλειο λουλουδάτο μαλακτικό. Αν τα απλώσεις και κάνει τρείς μέρες να τα μαζέψεις θα χάσουν την μυρωδιά τους, και βρωμίσουν κι ξανά. Είδες το σίδερο δεν το αναφέρω καν!

Δεν έχω σιδερώσει ποτέ τα ρούχα μου. Αν κάτι θέλω να το βάλω και είναι τσαλακωμένο το περνάει εκείνη τη στιγμή γρήγορα. Και έτσι γλυτώνω πολύ χρόνο, και κόπο.

Αλλά στο άπλωμα και στο μάζεμα είμαι τυπική, γιατί αλλιώς τζάμπα μπήκε το πλυντήριο!

Βέβαια τα ρούχα των παιδιών πάντα πρέπει να τα σιδερώνουμε, καθώς υψηλή θερμοκρασία και η πίεση ατμού του σιδήρου καταστρέφουν όλους τους μικροοργανικούς ρύπους στο ύφασμα του ενδύματος: βακτήρια, μικρόβια, ιούς κ.λπ.

Επίσης, το σιδέρωμα εξουδετερώνει πιθανά αλλεργιογόνα και ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο ανάπτυξης συγκεκριμένων αλλεργικών ευαισθησιών στο μέλλον.

Ταυτόχρονα, το σιδέρωμα βρεφών ρούχων θα σας βοηθήσει να αφαιρέσετε υπολείμματα απορρυπαντικών που θα μπορούσαν να ερεθίσουν το δέρμα του μωρού σας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved