Tips για μαμάδες: Το μυστικό για να μην ξεκολλάει η κρούστα στο πανάρισμα

  • Το μυστικό για σωστό πανάρισμα
  • Πώς να αποφύγετε τους σβώλους στο μείγμα για πανάρισμα
Tips για μαμάδες: Το μυστικό για να μην ξεκολλάει η κρούστα στο πανάρισμα
Unslpash / Tyson

Τραγανές μπουκίτσες κοτόπουλου, σνίτσελ, nuggets, κροκέτες, είναι μερικά μόνο από τα φαγητά που απολαμβάνουμε παναρισμένα.

Ειδικά, αν η κρούστα είναι τραγανή κι όχι σκληρή και δεν έχει απορροφήσει μεγάλη ποσότητα λαδιού, τότε μιλάμε για την απόλυτη νοστιμιά.

panarismena fagita

Υλικά για πανάρισμα

Το βασικά υλικά για πανάρισμα είναι συνήθως το αλεύρι ανακατεμένο με αυγό. Μια άλλη επιλογή είναι να βουτήξετε το τρόφιμο πρώτα στο αυγό και μετά στο αλεύρι. Επίσης, χρησιμοποιείται και η τριμμένη φρυγανιά καθώς και διάφορα είδη αλευριών - σιτάρι, καλαμπόκι ή ρύζι. Τα προϊόντα με επικάλυψη αλευριού είναι πιο ζουμερά χωρίς η εξωτερική κρούστα να είναι σκληρή.

Υπάρχουν παναρίσματα που αλλάζουν ακόμη και τη γεύση των τροφών. Για παράδειγμα, οι αλεσμένοι ξηροί καρποί δίνουν μια νέα γεύση ενώ αυξάνουν και τις θερμίδες του φαγητού.

Το πανάρισμα με σουσάμι είναι πολύ νόστιμο και κατάλληλο τόσο για κρέας όσο και για τυριά. ή φρούτα ενώ το σιμιγδάλι είναι κατάλληλο για κοτόπουλο , θαλασσινά ή κουνουπίδι.

panarismena

φώτο: pexels.com /cottonbro

Το μυστικό για σωστό πανάρισμα

Για να πανάρετε σωστά το σνίτσελ, το κοτόπουλο ή τα ψάρια, πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία, τρυπήστε τα κομμάτια του κρέατος ή του ψαριού με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία. Με αυτό τον τρόπο, μέρους του χτυπημένου αυγού θα εισχωρήσει μέσα στις ίνες της σάρκας του τροφίμου και η κρούστα δεν θα ξεκολλάει εύκολα.

Πώς να αποφύγετε τους σβώλους στο μείγμα για πανάρισμα

Για να μη σχηματιστούν σβώλοι στο πανάρισμα είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε όχι μόνο ένα αυγό, αλλά ένα μείγμα αυγού και γάλακτος, καλά χτυπημένα μαζί. Αλλά για τρόφιμα που περιέχουν υψηλό ποσοστό υγρασίας, αποφύγετε το γάλα.

Η σωστή αναλογία είναι δύο αυγά ανά 50 ml γάλακτος. Αν χτυπήσετε το γάλα μόνο με κρόκους, τα τρόφιμα θα πάρουν χρυσαφί χρώμα ενώ αν κάνετε το πανάρισμα μόνο με ασπράδια, το πιάτο θα φαίνεται πιο…αριστοκρατικό.

Να θυμάστε ότι το κρέας ή τα λαχανικά πρέπει να είναι στεγνά πριν τα πανάρετε και να τα έχετε αλατίσει λίγα λεπτά νωρίτερα.

Με πληροφορίες από το tastycraze.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved